Allt du behöver veta om serien Barracuda Queens

Allt om Barracuda Queens på Netflix

På senare år har flera svenska serier gjort succé på Netflix – och nu är det dags för ytterligare en produktion att ha premiär på streamingtjänsten. Här är allt du behöver veta om dramat Barracuda Queens!
5 Netflixserier vi ser fram emot 2022
1:11

Efter reklamen: 5 Netflixserier vi ser fram emot 2022

(1:11)

Slå på ljud

Under nästa år släpps en ny svensk serie på Netflix – Barracuda Queens, ett drama om fem Djursholms-tjejer på 90-talet som gör inbrott i överklassens fina villor.

“Det här är en typ av serie jag aldrig skapat eller skrivit tidigare och är så glad för det fortsatta samarbetet med Frida och Fatima och att Netflix har trott på vår idé. Vår ambition har varit att göra något roligt, utmanande och nytt och samtidigt säga något om vår samtid med fem smarta, gränslösa Djursholms-tjejer som huvudkaraktärer", säger seriens huvudförfattare Camilla Ahlgren i ett pressmeddelande.

Det handlar Barracuda Queens om på Netflix

Barracuda Queens är en dramaserie inspirerad av verkliga händelser. Berättelsen utspelar sig på 1990-talet och som tittare får man följa ett gäng unga kvinnor som genom inbrott frigör sig från tidens förväntningar och krav, långt innan feminismen blev folklig. Därtill skildrar serien en värld där vissa kommer undan med brott, och andra inte.

Delar av seriens synopsis lyder:

“Året är 1995. Det är i början av ”girl-power-eran” innan alla hade mobiltelefon och kommunicerade på sociala medier. Lollo, Klara, Frida och Mia är fyra barndomskompisar från Djursholm som internt kallar sig ”Barracuda Queens”. De är självsäkra och sammansvetsade, älskar att festa och ha roligt. En helg i Båstad går festandet överstyr och det blir en sur eftersmak när de får räkningarna som de inte kan betala. Att fråga föräldrarna om mer pengar är uteslutet då föräldrarna ser på sina döttrar som prydliga, skötsamma och väluppfostrade. Tjejerna ser bara en utväg – att göra ett inbrott och sno saker som de kan sälja av. Inbrottet går inte riktigt som de har tänkt sig och drar in en femte tjej i gruppen – Amina. Tillsammans fortsätter de fem tjejerna att göra fler inbrott i de fina villorna. De söker spänning och drivs även av hämnd på de män som på ett eller annat sätt förnedrat dem”.

Med tiden sätts tjejernas vänskap dock på prov och det som började som en kittlande utmaning ser ut att få fasaden att spricka i överklassens Djursholm…

Vilka ligger bakom serien?

Seriens koncept är skapat av Camilla Ahlgren, Frida Asp och Fatima Varhos, där de två sistnämnda även står som producenter.

Huvudförfattare är Camilla Ahlgren och avsnittsförfattare är Sofie Forsman, Tove Forsman och Veronica Zacco. Regi står Amanda Adolfsson för, och foto gör Ragna Jorming.

Därtill ansvarar Johanna Comella för produktionsdesignen, Petra Cabbe för mask och Madeleine Thor för kostym.

Vilka skådespelare är med i Netflix-serien Barracuda Queens?

Barracuda Queens rollista innehåller en hel del välkända namn. Däribland följande skådespelare:

Alva Bratt (Lollo Millkvist), Tindra Monsen (Klara Rapp), Sandra Zubovic (Frida Rapp), Tea Stjärne (Mia Thorstensson), Sarah Gustafsson (Amina Khalil), Carsten Björnlund (Lars Millkvist), Izabella Scorupco (Margareta Millkvist) Max Ulveson (Calle Millkvist), Johannes Kuhnke (Claes Rapp), Mirja Turestedt (Viveca Rapp), Michaela Thorsén (Cecilia Thorstensson), Meliz Kargle (Laila Khalil), Gino Estera (Farshid Khalil).

När har Barracuda Queens premiär?

Något exakt premiärdatum har inte släppts ännu, men Netflix meddelar att Barracuda Queens kommer någon gång under 2023.

Foto: Netflix