Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Britney Spears mamma Lynnes första ord om förmyndarskapet

05 jul, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
lynne och britney spears
Britney Spears hjärtskärande vittnesmål inifrån sitt förmyndarskap blev nyligen känt när hon talade i rätten. Nu har även popstjärnans mamma sagt sitt om saken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskapBrand logo
TV: Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskap

I slutet på juni fick världen för första gången ta del av Britney Spears brutalt ärliga ord om sitt liv i förmyndarskap. I åratal har hon satt upp en glad fasad i sina sociala kanaler och på scenen, men nu raserade hon den fejkade bilden av lycka.

– Jag har ljugit och sagt till världen att jag är okej och att jag är glad. Det är en lögn, förnekelse. Jag har varit i chock, och jag är traumatiserad, berättade hon och gav en rad exempel på hur hårt kontrollerad hon är.

– Min pappa och alla som är inblandade i det här förmyndarskapet, inklusive mitt management, borde sitta i fängelse, sa Britney under sitt vittnesmål.

Annons

För första gången uttalar sig nu även stjärnans mamma Lynne Spears om dotterns situation.

Britney Spears föräldrars tuffa skilsmässa

Britney Spears föräldrar Lynne och Jamie skilde sig 2002 efter ett 26 år långt äktenskap som kantats av oroligheter till följd av pappans alkoholmissbruk. Vid tidpunkten beskrev Britney Spears skilsmässan som det bästa som någonsin inträffat i familjen.

I sina memoarer från 2008 skrev Lynne Spears att relationen tagit slut på grund av att ”åratal av hans verbala misshandel, övergivenhet, lynniga beteende, och att inte finnas där för mig hade tagit ut sin rätt”.

I en kommentar till The New Yorker berättar Lynne nu hur hon ser på att exmaken agerat förmyndare åt Britney i 13 års tid.

Mamman erkänner – vill förtränga

Tidningen har talat med Lynne på telefon. Texten där hon citeras är ett långt dokument över Britney Spears situation med förmyndarskap, hur det uppstått och kontroversen sedan fans börjat ana oråd. Rörelsen Free Britney menar att popstjärnan i många år sänt ut rop på hjälp i största hemlighet. Lynne vill inte gå in på detaljer men säger:

Annons

– Jag har blandade känslor kring allting… Det är mycket smärta, mycket oro, säger hon, och tillägger:

– Jag mår bra. Jag är bra på att stänga av.

Sedan Britney talade i rätten har tonen på hennes sociala medier skiftat. I ett inlägg från dagarna efter skrev Britney:

”En av min mammas bästa egenskaper när vi var barn var att för min och mina syskons skull alltid låtsas som om allting var okej (...)

Om du har läst någonting om mig i pressen på senare tid så vet du att det inte stämmer”.

Källa: The New Yorker, Instagram, People

Foto: TT

TV: Se Britney Spears karriär i bilderBrand logo
TV: Se Britney Spears karriär i bilder

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons