Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskap

24 jun, 2021 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskap
För första gången någonsin berättar Britney Spears nu i rätten sin version av hur förmyndarskapet har påverkat henne under alla dessa år. ”Jag har ljugit och sagt till världen att jag är okej och att jag är glad. Det är en lögn”, säger Britney.
Annons
TV: Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskapBrand logo
TV: Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskap

Sedan 2008 har popstjärnan Britney Spears, 39, varit omyndigförklarad då hon inte ansetts lämplig att fatta egna beslut kring sitt privatliv och sin ekonomi. De senaste 13 åren har hennes pappa, Jamie Spears, 68, varit hennes förmyndare. Rörelsen Free Britney har länge ifrågasatt detta, men Britney själv har lämnat det okommenterat – tills nu.

Under natten pratade hon för första gången i rätten om hur förmyndarskapet påverkat henne, och anledningen till att hon inte sagt något förrän nu är för att hon varit rädd för att bli hånad.

– Det har gått 13 år nu och det räcker. Jag vill bli hörd. Jag har hållit det inom mig så länge, det är inte bra för mitt hjärta. Jag har varit så arg och gråtit varje dag, säger Britney Spears.

Annons

– Jag trodde helt ärligt att ingen skulle tro mig. Jag trodde att folk skulle driva med mig. Jag vill bara ha mitt liv tillbaka. Det räcker nu.

Britney Spears erkänner lögnerna i sina Instagram-inlägg

Sedan Britney Spears omyndigförklarades har fansen kämpat för att få henne ”fri” igen. Fansen har varit övertygade om att hon far illa i pappans förmyndarskap och har velat se henne stå på egna ben både mentalt och ekonomiskt.

De har hävdat att Britney sänt ut rop på hjälp i sina sociala medier där hon till exempel har kommunicerat genom att efter fansens uppmaning bära vissa färger på kläderna som ska signalera ”jag är i fara”.

Britney har däremot påstått att allt är okej, något hon nu berättar varit en lögn.

– Jag har ljugit och sagt till världen att jag är okej och att jag är glad. Det är en lögn, förnekelse. Jag har varit i chock, och jag är traumatiserad.

Hindrat henne från att skaffa fler barn

Förmyndarskapet har genom åren bland annat kontrollerat hennes medicinering, hon får inte ta sig någonstans utan sällskap av någon hon känner, och det har hindrat henne från att både gifta sig och skaffa fler barn.

Annons

– Jag ville ta bort spiralen och få ett till barn, men förmyndarskapet låter mig inte göra det för att de inte vill att jag skaffar ett barn, säger Britney Spears och fortsätter:

– Jag har inte gjort något för att förtjäna att bli behandlad så här. Det är inte okej att tvinga mig till att göra någonting jag inte vill göra.

Jamie Spears hälsning i rätten

Britney Spears har tidigare ansökt om att gode mannen Jodi Montgomery ska ersätta hennes pappa i rollen som förmyndare, men nu säger hon att hon vill slippa förmyndarskapet helt.

– Min pappa och alla som är inblandade i det här förmyndarskapet, inklusive mitt management, borde sitta i fängelse, säger Britney Spears.

Efter Britney Spears vittnesmål läste advokaten upp ett meddelande från Britney Spears pappa Jamie.

”Jamie är ledsen över att se sin dotter må så dåligt. Han älskar sin dotter och saknar henne väldigt mycket.”

Kändisarnas reaktioner efter Britneys berättelse

Det är nu flera stora kändisar som reagerar starkt på Britneys berättelse.

Annons

”Vi älskar dig Britney!! Var stark”, skriver Mariah Carey på Twitter följt av flera hjärtan.

Och ex-pojkvännen Justin Timberlake Twittrade:

”Ingen kvinna ska någonsin bli hindrad från att göra sina egna beslut angående sin egen kropp. Ingen ska någonsin hållas tillbaka mot sin vilja... eller aldrig behöva fråga om lov för att få tillgång till allt hon jobbat så hårt för. Jess och jag skickar vår kärlek, och vårt absoluta stöd till Britney under den här tiden. Vi hoppas att rätten, och hennes familj gör rätt för sig och låter henne leva precis så som hon vill leva.”

TV: Här är allt du behöver veta om #FreebritneyBrand logo
TV: Här är allt du behöver veta om #Freebritney

Foto: TT

Annons