Britney Spears första ord efter ha blivit fri från sin förmyndare

britney-spears-fri-orden-

Härom veckan blev Britney Spears fri sitt förmyndarskap. Nu tackar hon alla sina fans för deras insats samtidigt som hon gör klart att hon nu är lyckligare än någonsin.
”Bara att få nycklarna till sin egen bil, och att få mitt egna bankomatkort...”, berättar hon.
19 november, 2021
TV: Britney Spears och Sam Asghari – så träffades paret
1:02

Efter reklamen: TV: Britney Spears och Sam Asghari – så träffades paret

(1:02)

Slå på ljud

I mer än ett decennium levde popdrottningen Britney Spears ett begränsat liv styrt av hennes faders förmyndarskap. Men bara härom veckan upphävdes förmyndarskapet med omedelbar verkan, detta efter en lång och utdragen rättstvist.

Glädjen av att bara få köra sin egen bil

Nu har Britney Spears varit fri i en vecka, och hon har bland annat fått fira med att dricka sitt första glas champagne på tretton år. Och i ett långt videomeddelande på sociala medier talar hon ut om känslorna av att nu kunna leva fritt.

– Jag har varit under förmyndarskap i 13 år. Det är en väldigt lång tid att befinna sig i en situation man inte vill vara i. Nu är jag bara tacksam för varje dag. Att själv kunna få ha nycklarna till min egen bil, att få möjligheten att vara oberoende och känna mig som en kvinna. Och jag är tacksam för att få ha ett eget bankomatkort, och att få titta på mina kontanter, och liksom ens ha möjlighet till att köpa något så enkelt som stearinljus, säger hon och poängterar att det kanske låter som småbagateller, men att det för henne är oerhört stort.

free britney-medlemmar firar i LA 12 november 2021

Den 12 november firades Britneys frihet av flera fans runt om i världen. Här i Los Angeles i samband med att förmyndarskapet hävdes.

Britney Spears känslosamma ord om Free Britney-rörelsen

Vidare tackar hon Free Britney-rörelsen och alla fans som varit engagerade i hennes förmyndarskap och satt sån press att det till slut upplöste förmyndarskapet, som till största delen innehaft av hennes far Jamie Spears, i slutet av förra veckan.

– Free Britney-rörelsen, ni äger! Ni räddade på ett sätt mitt liv, till 100 procent, säger hon samtidigt som hon hintar om att hon ska tala ut hos Oprah Winfrey.

– Min röst var mute:ad och tack vare er fick jag en röst, tackar hon sina fans med en aningen skakig stämma som indikerar på att hon verkligen är rörd.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Nu vill Britney Spears hjälpa andra

I klippet gör hon även klart att hon inte ser sig som ett offer. Men att hon kommer ta tillfället i akt att utnyttja situationen till att hjälpa andra kvinnor och personer som också ”har fastnat i myndigheternas händer och därmed också förlorat kontrollen över sina liv”, säger hon.

– Jag är en väldigt starkt kvinna, så jag kan bara tänka mig vad systemet har gjort mot andra människor med större problem. Förhoppningsvis kommer min historia kunna påverka och förändra ett korrupt system.

Britney Spears uttalande i sin helhet

Sam Asghari och britney pussas

När beskedet om Britneys frihet kom, skrev pojkvännen Sam Asghari på sina sociala medier att: ”Idag skrevs historia, Britney Spears är fri!”

Foto: TT/Instagram

Se också: Britney Spears karriär i bilder
1:21

Efter reklamen: Se också: Britney Spears karriär i bilder

(1:21)

Slå på ljud