Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Britney Spears förmyndarskap avslutas – det händer nu

13 nov, 2021 
AvJessica Rådne
britney spears
Britney Spears förmyndarskap hävs upp med omedelbar verkan. Popstjärnan är fri för första gången på 13 år. Det här händer nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Britney Spears och Sam Asghari – så träffades paretBrand logo
TV: Britney Spears och Sam Asghari – så träffades paret

År 2008 sattes Britney Spears under förmyndarskap med sin pappa Jamie Spears som målsman. Alla beslut om hennes hälsa och ekonomi skulle hädanefter gå genom fadern. Hon var 25 år, mamma till två små pojkar, frånskild och fick finna sig i att inte längre ha egen bestämmanderätt. Vårdnaden om barnen förlorade hon också, btw.

Redan året därpå började stjärnans fans att kampanja under banderollen Free Britney. De var tidigt övertygade om att Britney for illa under pappans kontroll.

Bad själv om att få bli fri

Åren som gick prövades pappans förmyndarskap i domstol vid flera tillfällen. År 2019 ersattes han tillfälligt av en ny målsman, Jodi Montgomery. Året därpå återvände pappan till posten och nu började utomstående att på allvar ifrågasätta hans lämplighet. Sommaren 2021 fick Britney chansen att för första gången själv tala direkt till rätten med ett tydligt syfte: att upphäva förmyndarskapet.

Annons

– Jag har ljugit och sagt till världen att jag är okej och att jag är lycklig. Det är en lögn, förnekelse. Jag har varit i chock, och jag är traumatiserad. Jag trodde helt ärligt att ingen skulle tro mig. Jag trodde att folk skulle driva med mig. Jag vill bara ha mitt liv tillbaka. Det räcker nu, sa hon till domstolen.

fans demonstrerar med free britney
Britneys fans har demonstrerat i hopp om att få se förmyndarskapets slut.

Stjärnans vädjan har efter överläggningar i rätten fått gehör och nu står det klart att Britney Spears förmyndarskap upphävs med omedelbar verkan.

Så vad händer nu?

Britney Spears psykiska tillstånd utvärderas ej

Britney Spears har sedan hon började tala öppet om sin tid i förmyndarskap beskrivit hur hon nekats rätten att plocka ut den spiral som förhindrar att hon och fästmannen Sam Asghari skaffar barn. Hon har sagt att hon tvingats äta medicin som hon vantrivs med och att pappan och alla andra involverade i förmyndarskapet ”borde sättas i fängelse”.

Annons

Inför att förmyndskapet skulle prövas på nytt har stjärnans försvarare begärt att Britney ska få tillbaka sin självständighet utan att behöva genomgå fler psykologiska tester och utredningar. Nu står det klart att så blir fallet, rapporterar internationella medier.

Ska gifta sig med Sam Asghari

britney spears och sam asghari
Britney Spears pojkvän Sam Asghari är personlig tränare. I september friade han till stjärnan.

Vad det innebär i praktiken är att Britney från och med nu är fri att fatta vilka beslut hon vill. Hon får hantera sin egen ekonomi och bestämma vilka mediciner hon tar och vad för slags vård hon behöver. I september i år friade hennes pojkvän och Britney har berättat på Instagram att de är mitt uppe i bröllopsförberedelser.

Annons

”Donatella Versace skapar min brudklänning i detta nu”, skrev hon i dagarna.

I ett inlägg från i oktober beskriver Britney hur hon förbereder sig för ett liv i frihet:

”Jag ska vara ärlig och säga att jag har väntat så länge på att bli fri från situationen jag är i... och nu när den tiden är här är jag rädd för att göra någonting alls, för jag är så rädd att jag ska göra ett misstag.

Jag har inte gjort något för att bli behandlad som jag har blivit de senaste 13 åren!!! Jag är äcklad av systemet och önskar att jag bodde i ett annat land.

Herre förbarma dig över min familjs själar om jag någonsin gör en intervju!!!”, skriver hon.

TMZ rapporterar att Britney är ivrig att gifta sig med Sam, bli gravid och flytta till ett nytt hus. Återstår att se hur Britney väljer att leva sitt liv framåt.

Källa: TMZ

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som har gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som har gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons