Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

20 bra filmer på Netflix du inte får missa

28 maj, 2021 
AvSara Ericsson
Jennifer Aniston i Murder mystery
Allt från drama till komedi – Mamma Mia, En kvinna bland män och Midsommar är bara några av alla bra filmer som finns på Netflix just nu! Vi listar 20 filmer du inte får missa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021Brand logo
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021

Är du på jakt efter de mest sevärda filmerna på Netflix? Oavsett om du söker efter romantik eller komedi så har Netflix något för alla smaker.

För att guida dig i djungeln bland alla filmtitlar har vi samlat 20 av de mest sevärda filmerna, nya som gamla favoriter som finns på Netflix. Vilka har du hittills sett – och nästan viktigare – vilka planerar du att kolla på härnäst?

1. Downton Abbey

Skådespelare Downton Abbey

Res tillbaka i tiden och följ familjen Crawlwy i ett magiskt kostymdrama. På det edwardianska lantgodset Downton Abbey får vi följa familjens överflödiga liv tillsammans med deras tjänstefolk. Alla blir de överraskade av ett storslaget kungligt besök som visar att även de mest perfekta planerna kan gå fel. En nyskapad film baserad på den omtyckta serien Downton Abbey som sändes första gången 2010.

Annons

2. Nappily Ever After

Violet Jones i Nappily ever after

Den något ytliga och framgångsrika Violet Jones tvingas genomgå en rejäl livskris när hennes förflutna hinner ikapp henne. Som en följd kapar hon så väl kärleksrelationer som håret i mötet med sina inre demoner. Under resans gång träffar hon nya vänner – alla med olika bakgrunder och livserfarenheter. Violet inser vad som verkligen är viktigt i livet och att perfektion är ganska överskattat när livet slås i spillror.

3. The woman in the window

Anna Fox i The women in the window

Psykologisk thriller där vi får följa barnpsykologen Anna Fox som inte vågar lämna sitt hem på grund av depression och torgskräck. Istället tillbringar hon hela dagarna i sin flådiga lägenhet i New York, där hon tittar på gamla filmer i kombination med ett stort intag av droger och alkohol. Under tiden blir hon besatt av sina nya grannar på andra sidan gatan. En dag bevittnar hon ett våldsamt brott i deras lägenhet – men det är ingen som tror på henne på grund av det förflutna.

Annons

4. Marriage Story

Nicole och Charlie i Marriage story

En skarp och känsloladdad film om ett äktenskap i kris och en familj som kämpar för att hålla ihop. Skapad av Oscarsnominerade Noah Baumbach. I filmen får vi följa skådespelaren Nicole och regissören Charlie som går igenom en skilsmässa. Parets delade meningar mynnar ut i en plågsam vårdnadstvist, hektiska förhandlingar och sorgen över en utdöende kärlekshistoria. En filmatisering som trots skilsmässodrama där deras barn blir spelbricka är fylld av humor.

Annons

5. Midsommar

Dani och Christian i filmen Midsommar

En skräckfilm om ett svenskt midsommarfirande. Dani och Christian är ett ungt amerikanskt par och deras förhållande är på ruinens brant. I samma stund råkar Dani ut för en familjetragedi och sorgen lyckas hålla deras relation vid liv. Paret väljer att följa med sina vänner till Sverige för att uppleva en riktig midsommar. De reser till en avlägsen by i Hälsingland men blir snart konfunderade över de svenska traditionerna. I det harmoniska kollektivet hyser mörka hemligheter som de får uppleva på alla andra sätt än den klassiska dansen kring stången. En skruvad och läskig rysare med humor. Folkmusik, droger och snaps som filmatiserar den svenska traditionen ur en främlings perspektiv.

Annons

6. Eurovision Song contest: The Story of Fire saga

Lars och Sigrit i filmen Eurovision song contest: The story of fire saga

En komedi om två småstadssångare från Island som vill förverkliga sina popstjärnedrömmar. Efter att ha inspirerats av Abba vill Lars bli den första islänningen som kammar hem segern i Eurovision. Barndomsvännen Sigrit som dessutom är hemligt kär i Lars blir med på resan mot drömmen. Men vägen dit är inte rak utan kanats av högt spel, intrigerande rivaler och missöden på scenen som sätter deras relation på prov. En rolig film och parodi av den europeiska musiktävlingen. Filmen innehåller fantastisk musik som bland andra svenska Molly Sandén står för. Låten Husavik ”My Hometown” blev tidigare i år Oscarsnominerad i kategorin ”Bästa orginallåt”.

Annons

7. En kvinna bland män

Ruth Bader Ginsburg i En kvinna bland män

En sann historia om den banbrytande advokaten Ruth Bader Ginsburg. Hon tar upp ett fall om könsdiskriminering i ett försök att riva de sexistiska murar som står i vägen för kvinnor och deras möjligheter. Hon slåss inte bara mot samhället utan även lagen i sin kamp om att män och kvinnor ska stå lika inför lagen. Baserad på en sann historia och en unik händelse som förändrade USA:s domstolar. Filmens skapades när Ruth Bader Ginsburg firade 25-årsjubileum som Domare i Högsta Domstolen.

Annons

8. Instant Family

Pete och Ellie i filmen Instant family

En dramakomedi om gifta paret Pete och Ellie som vill bilda familj. Tillsammans beslutar de sig för att adoptera. Snabbt får de lära sig av livet som föräldrar när tre fosterbarn flyttar in. En brokig trio som utmanar dem både personligt och relationsmässigt. Filmen är baserad och inspirerad av en sann historia som visar både det fina och jobbiga med att vara en familj.

9. Mamma Mia!

Donna och Sophie i filmen Mamma Mia!

Finns det någon bättre feel good-film? Nej! Musikalfilmen handlar om ensamstående mamman Donna som bor på den grekiska ön Kalokairi. När det är dags för dotter Sophies bröllop bjuds Donnas tre ex-pojkvänner in till bröllopet och det råder stor förvirring kring vem som egentligen är Sophies pappa. En romantisk komedi i en svårslagen miljö. Med fantastiska vyer, magiska kläder och otroliga tolkningar av Abbas alla hitlåtar.

Annons

10. Murder Mystery

Audrey i filmen Murder Mystery

Polisen Nick och frisörskan Audrey är ett gift par som bor i New York. Trots att 15 år passerat sedan bröllopet har de fortfarande inte kommit iväg på sin planerade bröllopsresa. För att slå slag i saken bokar Nick en efterlängtad resa till Spanien. Ombord på planet träffar de en mystisk miljardär och blir inbjudna till hans lyxyacht. Väl ombord på båten hör de plötsligt att skott och ett mord har inträffat. Tillsammans måste de försöka hitta de skyldiga, men båtens besättning tror att det är paret som ligger bakom det förbryllande mordet.

11. If Beale Street Could Talk

12. Unga kvinnor

13. Marriage Story

14. Love Story

15. Remains of the day

16. Notting Hill

17. En oväntad vänskap

18. Blue Jay

19. Isn't It Romantic

20. P.S I love you

Foto: Netflix

Annons