Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

22 romantiska filmer att se på Alla hjärtans dag

10 feb, 2017 
Om du är den romantiska typen så är februari den bästa tiden på året att slå på en romantisk film och krypa upp i soffan. Varför inte på självaste alla hjärtans dag?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om du vill se en riktig klassiker, hitta en ny favorit eller se en mer udda kärleksfilm så finns det många alternativ att välja mellan. Så plocka fram choklad och näsdukar – här är 22 filmer att skratta, gråta och drömma sig bort framför.

1. Friends with benefits (2011)

Jamie (Mila Kunis) och Dylan (Justin Timberlake) blir vänner när de jobbar tillsammans och bestämmer sig för att ta steget längre och bli vänner som ligger med varandra – utan att bli ett par. Med bådas förflutna gör det hela mindre enkelt för dem.

Läs också: 10 steg till en romantisk alla hjärtans dag

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. The Danish Girl (2015)

En film baserad på den danska konstnärerna Gerda Wegener (Alicia Vikander) och Einar Wegener (Eddie Redmayne) och hans könskorrigering som var en av de första som gjordes. Einar blir Lili Elbe och paret inleder en komplicerad kärlekshistoria. För rollen belönades Alicia med en Oscar.

LÄS OCKSÅ: ALICIA VIKANDER VANN EN OSCAR FÖR ROLLEN I THE DANISH GIRL

3. One Day (2011)

Annons

Emma (Anne Hathaway) och Dexter (Jim Sturgess) träffar varandra kvällen då de tar examen från universitetet. Livet tar sedan olika riktningar för dem, men senare i livet förs deras vägar samman igen.

4. Amélie (2001)

En något mer okonventionell romantisk film om den franska flickan Amélie (Audrey Tautou) som växer upp med en annorlunda bild av rättvisa i världen och bestämmer sig för att hjälpa människorna omkring sig. Till slut finner även hon kärleken i livet.

Skådespelarna från La La Land. Emma Stone och Ryan Gosling
La La Land. Foto: Zumapress/IBL

5. La La Land (2016)

Årets mest hyllade film som nominerats till rekordmånga priser. Den aspirerande skådespelerskan Mia (Emma Stone) och jazzmusikern Sebastian (Ryan Gosling) finner kärleken i varandra, men kärleken hotas när deras karriärer tar fart.

Annons

LÄS OCKSÅ: SE TRAILERN FÖR NYA LA LA LAND – MAN BLIR HELT KÄR!

6. The Theory of Everything (2014)

En film baserad på Stephen Hawkings liv och kärleken mellan honom och hans första fru Jane Wilde. Hawking gavs två år att leva när han drabbades av sjukdom vid 21-årsålder, men lyckades trots det bli en av vår tids mest hyllade fysiker.

7. Titanic (1997)

En klassisk film som handlar om den ödesdigra natten den 15 april 1912. Kärlekshistorien mellan Jack (Leonardo DiCaprio) och Rose (Kate Winslet) garanterar en eller annan tår.

LÄS OCKSÅ: KUNDE JACK HA ÖVERLEVT TITANIC – SVARET ALLA FANS VÄNTAT PÅ

8. Eternal sunshine of the spotless mind (2004)

När förhållandet blir sämre, bestämmer sig både Clementine (Kate Winslet) och Joel (Jim Carrey) för att radera de minnen de har av varandra, men under processens gång kommer de ihåg vad det var de hade tillsammans i början.

Skådespelarna från The Fault in Our Stars. Shailene Woodley och Ansel Elgort
The Fault in Our Stars. Foto: Temple Hill Entertainment/REX

9. The Fault in Our Stars (2014)

Hazel (Shailene Woodley) och Augustus (Ansel Elgort) träffas under ett möte för unga med cancer och bestämmer sig för att ge sig ut på äventyr efter en författare trots de stora hindren som finns i deras vardag.

Annons

10. The Vow (2012)

Paige (Rachel McAdams) hamnar i koma efter en bilolycka och när hon vaknar har hon tappat alla minnen från de senaste fem åren och hennes man Leo (Channing Tatum) får börja om från början för att lyckas vinna hennes kärlek.

11. Love & Other Drugs (2010)

Maggie (Anne Hathaway) lider av Parkinsons men låter inget hålla henne tillbaka, men när hon och läkemedelsförsäljaren Jamie (Jake Gyllenhaal) träffar varandra överraskas de båda av den riktning livet tar.

12. Roman Holiday (1953)

En klassiker bland Audrey Hepburns filmer. En uttråkad prinsessa flyr under en resa till Rom och träffar på journalisten Joe Bradley (Gregory Peck) som tänker att han har chans till ett riktigt scoop.

13. P.S. I love You (2007)

Holly (Hillary Swank) hittar tio brev som hennes avlidne make Garry (Gerard Butler) lämnat till henne för att hjälpa henne i sorgearbetet och för att hon ska kunna gå vidare i livet. En film som garanterat framkallar tårar!

Skådespelarna från The Notebook. Rachel Mcadams och Ryan Gosling
The Notebook. Foto: Moviestore Collection/REX

14. The Notebook (2004)

En klassiker bland de romantiska filmerna. En gammal kvinna på ett ålderdomshem får höra en berättelse som följer Allie (Rachel McAdams) som kommer från en förmögen familj och träffar arbetaren Noah (Ryan Gosling). Allie och Noah träffar varandra i tonåren och återförenas med varandra efter andra världskriget.

Annons

LÄS OCKSÅ: 8 STUNDER DÅ VI (GÅNG PÅ GÅNG) BLEV KÄRA I RYAN GOSLING

15. Brokeback Mountain (2005)

De unga männen Jack Twist (Jake Gyllenhaal) och Ennis Del Mar (Heath Ledger) träffar varandra när de jobbar som cowboys tillsammans och deras vänskap förvandlas snart till en romans som de blir tvungna att hemlighålla. Fyra år senare när båda är gifta på varsitt håll möts de igen och börjar gå på ”fisketurer” tillsammans.

16. Grease (1978)

Olivia Newton-John och John Travolta i rollerna som Sandy och Danny som faller för varandra under sommaren och när hösten kommer märker de att de går i samma skola och är helt olika. En romantisk musikal som utspelar sig under 50-talet och är en riktig klassiker.

17. Silver linings playbook (2012)

Pat (Bradley Cooper) har tvångsvårdats på mentalsjukhus och när han kommer ut försöker han reda ut allt det han hade tidigare i livet, men det blir inte enkelt, bland annat eftersom att han snart träffar polisänkan Tiffany (Jennifer Lawrence).

Annons

18. Bridget Jones’s Baby (2016)

En romantisk komedi som följer upp en äldre Bridget Jones (Renee Zellweger) som är singel, men plötsligt blir gravid. Vem pappan är vet hon inte, eftersom att det finns två olika män som hon spenderat natten med nyligen.

LÄS OCKSÅ: SE NYA TRAILERN FÖR SKÖNHETEN OCH ODJURET MED EMMA WATSON SOM BELLE

Skådespelarna från Me Before You. Emilia Clarke och Sam Claflin.
Me Before You. Foto: New Line Cinema/Everett Collection/IBL

19. Me Before You (2016)

Lou Clark (Emilia Clarke) har plötsligt förlorat sitt jobb. Will Tranor (Sam Claflin) har varit med om en motorcykelolycka och har tappat livslusten. Det ingendera av dem just då vet är att de kommer att träffas och förändra varandras liv.

20. Love Actually (2003)

Annons

Handlingen i filmen följer åtta väldigt olika par och deras liv i London inför julhögtiden. En klassiker vid jul, men som är precis lika romantisk och härlig året om.

21. Romeo + Juliet (1996)

Shakespeares klassiska drama om förbjuden kärlek och familjefejder i en modernare tappning regisserat av Baz Fuhrmann och med en ung Leonardo DiCaprio och Claire Danes i huvudrollerna.

22. Notting Hill (1999)

En klassiker bland de romantiska komedierna. William Thacker (Hugh Grant) är en enkel bokhandlare vars liv tar en helt ny vändning när han får besök av den berömda skådespelerskan Anna Scott (Julia Roberts).

Läs mer:

Tv-serierna du måste se – ELLEs bloggare väljer sina favoriter

Här är de – världens bästa romantiska komedier!

Sandra Beijer om kärlek, Tinder och hur man bäst tar sig ur ett hjärtekross

Annons