Blir det en säsong två av The Undoing på HBO?

Blir det en säsong 2 av HBO-serien The Undoing?

Första säsongen av HBO-serien The Undoing har nått sitt slut. Nu till den stora frågan – blir det en säsong två? ELLE reder ut!
01 december, 2020

Har du också fastnat framför The Undoing? Säsong ett av den hypade HBO-serien med Nicole Kidman och Hugh Grant i spetsen har precis nått sitt slut och för många av oss är abstinensen redan ett faktum. Men kommer det att bli en andra säsong eller är serien definitivt slut? Här är allt vi vet just nu.

Finns inte mer material

The Undoing baseras på boken You Should Have Known av Jean Hanff Korelitz som släpptes 2014. Boken har ingen uppföljare, vilket även betyder att det inte finns mer originalmaterial till en andra säsong. Värt att tillägga är att The Undoing pitchades in till HBO som just en miniserie, så redan från ett tidigt skede tycks seriens framtid ha varit tydlig. Men låt oss inte stänga några dörrar riktigt än.

Regissören Susanne Bier öppnar för säsong 2 av The Undoing

Enligt Susanne Bier, den danska regissören som ligger bakom serien, finns det dock möjligheter för en andra säsong. I en intervju med The Oprah Magazine lyfts frågan och Bier är medveten om att många tittare är nyfikna kring vad som händer framöver.

– Jag ska inte utesluta det (en ny säsong). Men ingenting är bestämt, säger Bier.

Serier kommer tillbaka efter fansens intresse

Numera är det heller inte främmande att serier kommer tillbaka efter fansens intresse. En av skaparna bakom The Undoing, manusförfattaren David E. Kelley, ligger även bakom Big Little Lies. Alla inbitna fans minns nog att serien, likt The Undoing, bara hade tillräckligt med originalmaterial för en säsong. Däremot blev det en tvåa tack vare fansens engagemang och seriens enorma framgång och nu ryktas det även om en tredje säsong. Kanske är Kelley och resten av produktionen öppna för en liknande lösning med The Undoing?

Skådespelarna om en ny säsong av The Undoing

Flera av skådespelarna har också uttalat sig om en andra säsong av succéserien. I en intervju med amerikanska Harper’s Bazaar säger Noma Dumezweni, som spelar advokaten Haley Fitzgerald i serien, att det material som finns känns tillräckligt och att en ny säsong inte är nödvändig.

Nicole Kidman och Noma Dumezweni i The Undoing

Nicole Kidman och Noma Dumezweni i The Undoing. Foto: HBO.

– I mitt huvud har det alltid varit en begränsad serie och nu har vi gjort själva berättandet. Jag tror inte det finns plats för en till säsong, menar Dumezweni.

Matilda De Angelis, vars karaktär Elena Alves var kortlivad i serien, är dock positiv till en andra säsong och kan även tänka sig att Elena gör comeback i form av flashbacks.

Nicole Kidman och Hugh Grant om säsong 2

Så vad tänker Nicole Kidman och Hugh Grant kring en potentiell andra säsong? Dessvärre verkar det som att båda tycks vara nöjda med en säsong. I en intervju med Entertainment Weekly hyllar Kidman upplägget av kortserien och drar paralleller till hur filmer ofta bygger upp sin handling.

– Det är inte som en dramaserie där du inte vet hur handlingen ska utvecklas och därför blir det en till säsong. Det är därför jag gillar filmer, du har en början, mitten och slutet, menar Kidman.

Grant är lite inne på samma spår. I en intervju med nöjessajten Vulture berättar skådespelaren hur han själv och regissören Susanne Bier har lagt extra mycket fokus på sista avsnittet för att vara tydliga med vem som ligger bakom Elenas död. På grund av det finns det inte direkt några stora frågetecken som behöver redas ut i en eller flera säsonger.

Foto: HBO.

Källa: Harper's Bazaar.

LÄS MER:

Allt du behöver veta om Big Little Lies säsong tre

Reese Witherspoon om en tredje säsong av Big Little Lies

Här är tv-serierna du inte får missa hösten 2020