Benjamin Ingrosso om tjejerna han sjunger om på nya albumet Playlist

14 jun, 2022 
AvSaga Pettersson
Benjamin Ingrosso om tjejerna han sjunger om på nya albumet Playlist
Han har tidigare skrivit låtar om sin ex-flickvän Linnea Widmark. Nu är Benjamin Ingrosso tillbaka med ett nytt album – med låtar som handlar om tre olika tjejer.
Annons
Benjamin Ingrosso - stilresan genom åren
Benjamin Ingrosso - stilresan genom åren

På fredag släpper Benjamin Ingrosso ett nytt album, på latsidan har artisten då inte legat. Albumet har fått titeln Playlist är det tredje albumet han släppt inom loppet av ett och ett halvt år.

För en dryg månad sedan prisades han för Årets artist under Grammisgalan.

– Det var något jag inte hade förväntat mig så jag blev väldigt glad över det. Man blir glad över varje nominering och pris man får, men just det priset och den kategorin är väl lite så det största man kan få i musikprisväg, sa han till Expressen efter vinsten.

Annons

”Plattan handlar om tre tjejer”

När Benjamin Ingrosso nu gästar podcasten Ursäkta med Johanna Nordström berättar han att det finns låtar på det kommande albumet som handlar om tjejer han träffat.

– Jag skulle säga att på plattan så handlar det om tre tjejer, säger Benjamin Ingrosso.

Johanna Nordström undrar om det rör sig om tjejer han dejtat eller fortfarande dejtar, och Benjamin hintar om att man nog kommer att förstå det när man lyssnar på de nya låtarna.

Benjamin Ingrosso poserar glatt med statyetten under årets Grammisgala.
Benjamin Ingrosso poserar glatt med statyetten under årets Grammisgala.Karin Törnblom/TT

Någon nuvarande flickvän har han dock inte, säger han i podcasten.

Annons

Låtarna om ex-flickvännen linnea

Det är ingen hemlighet att Benjamin Ingrosso varit hjärtekrossad efter uppbrottet från sin förra flickvän, Linnea Widmark. Hon och deras relation har förekommit i hans tidigare musik, som i låten Costa Rica som han släppte för tre år sedan.

Efter uppbrottet flyttade Linnea Widmark till Costa Rica och hittade kärleken på nytt, och i slutet av låten sjunger Benjamin ”I want to go to Costa Rica, so I can bring back my Linnea”.

Ex-flickvännen Linnea Widmark tillsammans med Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso på plats i Lissabon 2018, för att heja fram Benjamin i Eurovision song contest.
Ex-flickvännen Linnea Widmark tillsammans med Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso på plats i Lissabon 2018, för att heja fram Benjamin i Eurovision song contest.Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

I podcasten bekräftar han nu att ännu en låt, som vi kommer att få höra på nya plattan, handlar om ex-flickvännen Linnea.

Annons

– På den här plattan handlar en låt om henne, det var en låt som skrevs för två år sedan som jag plockat upp. Den är jättefin. Sedan finns det andra låtar som handlar om andra tjejer, men som mer handlar om olika berättelser, säger Benjamin Ingrosso.

Bianca Ingrosso och Lovisa Worge Berättar om resan med smyckesmärket ANI
Bianca Ingrosso och Lovisa Worge Berättar om resan med smyckesmärket ANI

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar