ELLE möter Bianca Ingrosso och Lovisa Worge

Lovisa Worge tittar in i kameran och Bianca Ingrosso tar i hennes hår.

Allt började med ett bästisarmband som gick sönder direkt. Nu två år senare har vännerna Lovisa Worge och Bianca Ingrosso startat smyckesmärket ANI. För ELLE berättar de om idén, drömmarna och hur det fungerar att jobba tillsammans med sin bästa vän.
17 maj, 2022

Den femte maj släppte Lovisa Worge och Bianca Ingrosso sin första smyckeskollektion som heter Best friend collection med sitt helt egna smyckesvarumärke ANI. Duon beskriver kollektionen som simpel, elegant, klassisk och stilren.

TV: Bianca Ingrosso och Lovisa Worge Berättar om resan med smyckesmärket ANI
2:59

Efter reklamen: TV: Bianca Ingrosso och Lovisa Worge Berättar om resan med smyckesmärket ANI

(2:59)

Slå på ljud

Men hur har processen från idé till produkt varit och hur är det egentligen att jobba med sin bästa vän? Här berättar duon allt om ANI och deras vänskap.

– Vi kom på idén kring ANI genom att jag för två år sedan köpte ett armband till Bianca, ett tennisarmband för ganska mycket pengar. Jag köpte två för att jag skulle ge den ena till henne och andra till mig, så skulle vi ha det som bästisarmband. Sen så gick det en-två veckor och så hade båda lossnat och mitt hade släppt helt i plätteringen, berättar Lovisa Worge.

Bianca fyller i:

– Det är så sällan man hittar människor som man jobbar så extremt bra med och när Lovisa ville ta nästa steg och lämna mitt bolag så tänkte jag ’nej, henne kan ju inte släppa taget om, utan vi måste göra någonting ihop’. Och jag kände också att jag ville ge tillbaka för allt hon har gjort för mig i mina bolag och i varenda val jag har gjort i livet, oavsett om det är karriär eller privat.

Lovisa Worge och Bianca Ingrosso tittar in i kameran.

Duon kommer att lansera fler kollektioner inom snar framtid.

Därför heter smyckesmärket ANI

Namnen på Biancas företag har aldrig någon djup bakgrundshistoria berättar hon, utan hon går mer på att det låter fint.

– ANI är inspirerat av min mammas första huvudroll, Annie, när hon var liten. Annie har alltid betytt mycket för henne och jag har alltid tyckt om namnet. Sen sa jag ANI för att det är ett snyggare och djupare uttal, säger Bianca.

Smycken betyder mycket, både för Lovisa och Bianca.

– Jag själv har köpt smycken som present till mig själv som symboliserar olika tider i mitt liv. Minnen eller om man har gått igenom något. Det sitter ju på dig varje dag, det är inte som ett klädesplagg som du byter hela tiden, berättar Lovisa.

Bianca håller med och berättar att varje gång hon ska unna sig någonting som en klapp på axeln för någonting hon har gjort, så har det varit ett smycke i den lite dyrare prisklassen.

– För oss och för många där ute så är smycken något väldigt värdefullt som symboliserar ett minne eller någonting som man har lagt hela sitt hjärta och själ i.

Jag kände också att jag ville ge tillbaka för allt hon har gjort för mig. 

Bianca

Så driver Lovisa Worge och Bianca Ingrosso företaget tillsammans

Hur kompletterar ni varandra?

– Jag kan lösa problem, men jag kan gräva ner mig i det och få ångest medan du ser det mer klart, säger Lovisa.

Bianca instämmer och fyller i:

– Ja jag är ganska bra på att se saker i det stora, fokuserar på de stora perspektiven och har en ganska stor vision här uppe, och du Lovisa kanske är här nere och ser detaljer. Den kombon är ju superbra eftersom det är här i mitten allt glitter skapas.

Bianca berättar att hon tar livet lite mer med en klackspark medan Lovisa är tvärtom.

– Där får du mig att landa lite mer och jag säger till dig att det inte var hela världen, säger Bianca med ett leende.

Se också: Bianca och Lovisa om resan från vänskap till grundare av ANI
2:20

Efter reklamen: Se också: Bianca och Lovisa om resan från vänskap till grundare av ANI

(2:20)

Slå på ljud