Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Bekräftat: Euphoria återvänder med säsong 3 till HBO Max

06 feb, 2022 
AvJessica Rådne
zendaya i euphoria säsong 1
Succéserien Euphoria med Zendaya i huvudrollen återvänder med en tredje säsong. Det bekräftar HBO Max Nordic.
Annons
TV: Här är Zendayas 12 mest hyllade looks på röda mattanBrand logo
TV: Här är Zendayas 12 mest hyllade looks på röda mattan

Säsong 1 av Euphoria, som rapstjärnan Drake är med och producerar, slog ned som en bomb 2019. Dramaserien har prisats på People’s Choice Awards och Emmy Awards, samt slagit tittarrekord på streamingtjänsten HBO Max.

zendaya tar emot emmy 2020
Zendaya kammade hem en Emmy-statyett 2020 i kategorin Bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie för sin roll som Rue i Euphoria.

Handlingen kretsar kring highschool-eleven Rue (Zendaya) och hennes kamp med droger och psykisk ohälsa. I stora biroller syns Jacob Elordi och Hunter Schafer.

Annons

Nu står det klart att historien får en fortsättning.

Euphoria säsong 1 & 2 på HBO Max

I första säsongen möter vi den deprimerade missbrukaren Rue som beslutat sig för att försöka sluta med droger. Hon fattar tycke för den nyinflyttade transpersonen Jules som tyvärr inte besvarar känslorna lika intensivt. Jules har en mörk händelse i bagaget då pappan till skolans mobbare Nate har begått övergrepp på Jules. Det har i sin tur eskalerat i en utpressningssituation.

Nu föreslår Rue att hon och Jules ska rymma bort tillsammans. När det blir dags hoppar Jules på ett tåg – medan Rue står kvar på perrongen. Parallellt får vi även följa flera av skolans elever vars problematik berör alltifrån abort och daddy issues till våld i nära relationer.

Hunter Schafer & Zendaya
Hunter Schafer och Zendaya i rollerna som Jules och Rue i Euphoria.

I början på 2022 släpptes den efterlängtade andra säsongen av Euphoria. Här återvänder Rue hem igen, med ett fortsatt svårt drogmissbruk. Hon träffar Jules och de återfår kontakt. Samtidigt lär Rue känna en ny en kille som hon tar droger och festar tillsammans med. För att försörja sitt missbruk har Rue en inte helt laglig affärsidé…

Annons

Ja, du hör – som upplagt för drama!

HBO Max tillkännager nyheten med klipp

Lagom till att den andra säsongen släppts, meddelar HBO Max Nordic att karaktärerna återkommer i en tredje säsong. Med ett kort klipp i sociala medier får fansen ta del av beskedet.

”Så här ligger det till: Euphoria har förlängts med säsong 3”, skriver streamingtjänstens svenska konto på Twitter.

När släpps Euphoria säsong 3?

I en kommentar till The Hollywood Reporter säger Francesca Orsi, programansvarig för HBO:

”Zendaya och resten av skådespelarna i Euphoria har lyft säsong 2 till skyarna, utmanat berättelsens konventioner och former, samtidigt som de behållit dess hjärta. Det är otroligt ärofyllt för oss att jobba tillsammans med detta skickliga, galet talangfulla team. Vi kunde inte vara mer uppspelta över att fortsätta resan med dem i säsong tre”.

Något datum för säsong 3 av Euphoria har inte tillkännagivits ännu.

Annons

Foto: TT

Se också: Bästa looksen hittills i Euphoria säsong 2Brand logo
Se också: Bästa looksen hittills i Euphoria säsong 2
Annons