BeReal – här är allt vi vet om appen

04 feb, 2022 
AvErika Garmelius
BeReal – så fungerar appen
BeReal är en app som ska visa användarnas ofiltrerade vardag. Vad är grundidén och hur använder vi BeReal? Vi har samlat allt vi vet om appen.
Annons
Här är den nya appen BeReal – och så fungerar den
Här är den nya appen BeReal – och så fungerar den

Som går att gissa från namnet så ska appen BeReal vara mer äkta än andra appar på sociala medier. BeReal som är skapad av Alexis Barreyat ska visa våra verkliga jag utan filter.

Vad är BeReal?

Själva idén och tanken med appen BeReal är enkel. Vid en slumpmässig tidpunkt varje dag får BeReals användare en notis som uppmannar om att göra ett inlägg. Då har du två minuter på dig att ta en bild. Appen använder båda kamerorna i mobilen, fram- och baksidan så samtidigt som man i inlägget ser omgivningen, finns även en bild på ansiktet. Inlägget hamnar i ett gemensamt flöde där man få ta del av vad ens vänner gör i exakt samma tidpunkt.

Annons

Det går att ta om bilderna men det kommer att synas hur många gånger man har tagit bilden. Du kan lägga upp ett inlägg senare men även detta kommer att visas för användarna.

Varför BeReal?

Appen ska ge dig möjlighet att visa dina vänner vem du verkligen är. Appen ska tillgodose en efterfrågan på autenticitet. Vi konsumeter har mer och mer kritiserat de filtrerade ideal som finns på sociala medier. Appen ska föra oss närmare varandras sanna jag. Flera andra appar som exempelvis story på Instagram, har också som syfte att komma bort från de filtrerade bilderna och mer visa upp verkligheten. Detta är förmodligen något vi kommer att se mer av i framtiden.

Hur fungerar appen BeReal?

Du börjar med att ladda ner appen till din mobil i Apple Store eller Google Play. Därefter registrerar du dig genom mobilnummer, ditt fullständiga namn och ett användarnamn.

Appen BeReal kommer att skicka en förfrågan om att få tillgång till dina kontakter. Du får välja själv om du vill dela detta med dina vänner eller om du vill dela dina inlägg med främlingar. Det går även att ta bort ett inlägg efter att du har publicerat om du vill.

Annons

Under knappen upptäck, kan du ta del av inlägg som har publicerats på appen. Dessa kan du även reagera på med olika emojisar. Så som på Snapchat, kan du även med appen Be Real se genom deras karta, var användarna befinner sig i världen.

Foto: Imaxtree

Annons