Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Mila Kunis och Ashton Kutcher ber om ursäkt efter stödbreven

11 sep, 2023 
AvLinda Strömbäck
Mila Kunis Ashton Kutcher
Nyligen dömdes That 70s show-skådespelaren Danny Masterson till minst 30 års fängelse för två våldtäkter. Inför rättegången gick skådespelarkollegorna Ashton Kutcher och Mila Kunis ut och stöttade Danny i ett brev till domaren – något de nu ber om ursäkt för.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är kändisarna som är varandras lookalikesBrand logo
Här är kändisarna som är varandras lookalikes

I maj dömdes Danny Masterson, känd som Steven Hyde i That 70s show, för två våldtäkter mot två kvinnor. Tre månader senare kom beskedet att skådespelaren döms till över 30 års fängelse för våldtäkterna. Nyligen kom det även fram att Ashton Kutcher och Mila Kunis, som spelade mot Danny i serien, skrivit stödbrev till domaren inför straffet. Stjärnparet har kritiserats starkt för breven – som de nu ber om ursäkt för.

Här är allt som har hänt.

Danny Masterson döms till fängelse

I början september kom beskedet att skådespelaren Danny Masterson döms till mellan 30 år och livstidsfängelse. Han har då dömts för att ha drogat och våldtagit två kvinnor. Tre kvinnor drog honom inför rätta, men i det tredje fallet var juryn inte eniga.

Annons

Danny Masterson ska fått kontakt med sina offer genom Scientologikyrkan, som han är verksam inom. Offren ansåg också att Scientologikyrkan hindrat dem från att kontakta polisen efter våldtäkterna.

Danny Masterson i rätten.
Danny Masterson i rätten.

Ashton och Milas stödbrev blir uppmärksammade – och kritiserade

Efter Danny Masterson dömts till fängelse, framkom det att skådespelarkollegorna Ashton Kutcher och Mila Kunis skickat stödbrev om skådespelaren inför rättegången. I breven ska de kallat Danny Masterson för en ”enastående förebild och vän” och en ”storebrorsfigur”. De ska även beskrivit honom som en person med anständighet, jämlikhet och generositet.

Annons

”Jag tror inte att han är en fara för allmänheten, och att låta hans dotter växa upp utan en närvarande far skulle vara en grundlig orättvisa i sig själv” skriver Ashton Kutcher i sitt brev.

Även Mila Kunis beskrev Danny Masterson som en person med ”otroligt positivt inflytande”.

Efter kännedom om breven kommit ut, kritiserades stjärnparet för att gå i god för skådespelaren och för att försöka mildra hans straff.

Ashton Kutcher och Mila Kunis ber om ursäkt

Efter att Ashton Kutcher och Mila Kunis tagit emot kritiken kring breven, bad de om ursäkt i ett klipp på Instagram.

– Vi är medvetna om den smärta som har orsakats av breven vi skrev till stöd för Danny Masterson, säger Ashton Kutcher i klippet.

Annons

Ashton förklarar att de blivit tillfrågade att skriva ett brev om personen de känt i 25 år.

– De var avsedda för domaren att läsa, inte för att underminera offrens vittnesmål eller att riva upp traumat igen. Det skulle vi aldrig vilja göra och vi ber om ursäkt om det har skett.

Mila tillägger att de stöttar brottsoffer och att de inte hade för avsikt att att ifrågasätta rättsystemet eller juryns beslut.

– Vi stöttar brottsoffer. Vi har gjort det i våra jobb, och kommer fortsätta göra det i framtiden, säger skådespelaren.

Reaktionerna efter ursäkten

Efter videon kommit ut har flera reagerat på ursäkten, bland annat en av kvinnorna som fallit offer för Danny Masterson.

Annons

”Det här klippet otroligt förolämpande och sårande. Jag hoppas att de lär sig ta ansvar och vikten av att ta lärdom, så de kan lära sig att hålla sina privilegier under kontroll – särskilt Ashton som påstår sig arbeta med offer för sexbrott. När det kommer till Mila kan jag bara tänka på 'Times up'” skriver hon i ett meddelande till journalisten Yashar Ali.

Yashar Ali skriver själv att han tycker ursäkten känns manusbunden och att breven inte var typiska för att skriva om en vän – utan snarare innehöll tydliga scientologiska fraser och var avsedda att underminera offren.

Foto: TT, Instagram, X

Annons