Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Älskade du Emily in Paris? Då kommer du gilla dessa serier

04 nov, 2020 
8 serier som påminner om Emily in Paris
Har du drabbats av Emily in Paris-abstinens? Du är inte ensam. Här är 8 serier värda att spana in som påminner om den hatälskade Netflix-succén.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Låt oss gissa. Du, likt många av oss, plöjde genom Netflix-serien Emily in Paris i rasande fart och undrar nu vad du ska stilla ditt seriesug med. Svaret är självklart att plöja igenom en annan serie.

Emily in Paris, serien som både har hyllats och kritiserats flitigt, följer Emily Cooper som lämnar Chicago för drömmiga Paris och hamnar på en marknadsföringsbyrå för att ge lite amerikansk input på verksamheten. Serien radar upp en hel del klichéer, men tittare har också uppskattat den lättsamma serien i tider då resande inte är möjligt. Här är 8 serier värda att spana in som går i lite samma anda som Emily in Paris.

1. Sex and the City

Emily in Paris-skaparen Darren Star är känd för många storserier, men allra främst Sex and the City. Om du mot förmodan inte har sett alla säsonger fram och tillbaka x antal gånger har du en hel värld att upptäcka. Serien följer fyra singelkvinnor i 30-årsåldern bosatta i New York och skildrar deras liv och relationer. Serien baseras på Candace Bushnells böcker med samma namn och om du är ett fan av Emily in Paris lär även Sex and the City gå hem hos dig.

Annons

2. The Carrie Diaries

När Sex and the City tackade för sig fanns det fortfarande en del frågetecken och fansen ville bara ha mer. 2013 släpptes The Carrie Diaries, en serie som går tillbaka i tiden och följer Carrie Bradshaw i gymnasieåldern. Serien fick blandade recensioner och gick bara en säsong, men är fortfarande härlig att dra igenom.

3. Beverly Hills 90210

Darren Star ligger även bakom Beverly Hills 90210, storsuccén som gick i 10 säsonger innan det begav sig 2000. Serien följer ett gäng ungdomar bosatta i glammiga Beverly Hills. Utöver att följa vänskaper och relationer har många nämnt serien som en föregångare genom att belysa ämnen som sexism, racism och ätstörningar som tidigare fått begränsad plats i prime time TV.

4. Sweetbitter

Dramaserien Sweetbitter skiljer sig från Emily in Paris, men ändå inte. Serien utspelar sig i New York istället för Paris och fokuserar på restaurangbranschen snarare än PR och marknadsföring. Däremot får vi följa Tess, som precis som Emily har lämnat sitt gamla liv bakom sig för sitt drömjobb. Tess är servitris på en av New Yorks bästa restauranger och kämpar för att etablera sig på arbetsplatsen och samtidigt hantera sina kollegor.

Annons

5. Melrose Place

Efter Beverly Hills 90210 gick Darren Star vidare till nästa projekt – Melrose Place. Medan 90210 utspelade sig på gymnasiet (även om många av skådespelarna var äldre), fokuserade Melrose Place snarare på 20+ och tiden kring universitetet och högskolan. Serien berör många liknande teman som Emily in Paris, så du lär se en och annan likhet serierna emellan.

6. Younger

Stars senaste hitserie (innan Emily in Paris förstås) är Younger. Liza Miller (Sutton Foster) är nyskild och hennes tonårsdotter har precis åkt på utbytestermin i Indien så livet har minst sagt förändrats mycket på kort tid. Liza försöker återuppta sin gamla karriär i bokbranschen efter att ha varit hemmafru hela dotterns uppväxt. Hon märker snabbt att det är svårt att få jobb som medelålderskvinna och utger istället sig för att vara 26 år för att landa sitt drömjobb.

7. The O.C.

The O.C. stoltserade länge som ett av världens populäraste och mest hypade tonårsdramaserier. Serien kretsar kring Ryan Atwood (Ben McKenzie) som har adopterats av en välbärgad familj och nu försöker anpassa sig till livet i Orange County tillsammans med sin fosterbror Seth (Adam Brody). Förbered dig för drama, intriger och en hel del skiftande lojaliteter.

8. Gossip Girl

De flesta har nog både hört talas om och sett Gossip Girl. Serien följer ett gäng priviligierade ungdomar på en privatskola i Manhattan som lever liv kantade av intriger och kärleksdraman. En anonym bloggare följer dock varje steg de tar och ingen går säker. Om du älskar modet i Emily in Paris (och högst troligen även i föregångaren Sex and the City) utlovas en hel del klockrena outfits även här.

Foto: TT.

Källa: Elite Daily.

4 serier du inte får missa på Netflix - i novemberBrand logo
4 serier du inte får missa på Netflix - i november

LÄS MER:

Annons