Allt vi vet om den nya filmen Don’t Worry Darling

Don't worry darling

Snart får vi äntligen se filmen som fick Harry Styles och Oliva Wildes vägar att korsas. I höst släpps den sexiga psykologiska thrillerfilmen Don’t Worry Darling med Harry Styles och Florence Pugh i huvudrollerna – här är allt du vill veta om den!
09 maj, 2022
0:39

Efter reklamen: 5 saker om Harry Styles du kanske inte visste

(0:39)

Slå på ljud

Don't Worry Darling är en av årets mest efterlängtade filmer. Det är skådespelerskan Olivia Wilde som regisserat filmen, Oliva slog igenom som regissör med tonårskomedin Booksmart. Men hennes andra film blir ingen komedi utan en en thriller i 1950-talsmiljö.

Olivia Wilde.

Olivia Wilde.

Vad handlar Don't Worry Darling om?

I Don't Worry Darling kommer vi att få möta hemmafrun Alice i ett experimentellt förortssamhälle. Där bor familjer till män som arbetar med det mystiska Victory Project medan fruarna förväntas att hålla hemmet rent, se till att maten står på bordet och ägna sig åt skönhet och lyx. Vad de däremot inte bör göra är att ifrågasätta vad Victory Project är för något.

Harry Styles och Florence Pugh

Harry Styles och Florence Pugh.

Oliva Wilde har själv kommenterat handlingen så här enligt Us Magazine.

– Jag vill att du ska föreställa dig ett liv där du har allt du kan önska dig. Inte bara material, påtagliga saker som ett vackert hus, perfekt väder och underbara bilar. Men också de saker som verkligen betyder något, som sann kärlek eller den perfekta partnern eller riktiga pålitliga vänskaper och ett syfte som känns meningsfullt, sa hon då och fortsatte:

Vad skulle det ta för dig att ge upp det livet, det perfekta livet. Vad är du egentligen villig att offra för att göra det som är rätt? Är du villig att avveckla systemet som är designat för att tjäna dig?

Tidigare ska Oliva även ha ifrågasatt varför det inte finns några bra sexscener i filmer längre och utlovat att detta inte ska vara något som saknas i Don't Worry Darling.

Se trailern till Don't Worry Darling:

Vilka skådespelare medverkar i filmen?

I huvudrollerna hittar vi Florence Pugh och Harry Styles. Men i den stjärnspäckade rollistan finns även en hel del andra kända namn som; Chris Pine, Gemma Chan, Kiki Layne, Dita von Teese och regissören själv Olivia Wilde.

Från början var det Shia LaBeouf som var tänkt att spela huvudrollen som nu Harry Styles tagit över. Även Dakota Johnson var i ett tidigt skede aktuell för filmen men ersattes sedan av Kiki Layne.

Träffades Harry Styles och Oliva Wilde genom filminspelningen?

Trots att filmen inte ens har haft premiär än har den skapat rubriker sedan ett år tillbaka. Harry Styles och Oliva Wilde syntes nämligen hand i hand utanför inspelningarna vilket såklart snabbt väckte nyfikna fans. Under sommaren 2021 blev parets romans offentlig efter att de träffats under arbetet med filmen.

Olivia Wildes egna ord om att dejta Harry styles

När har Don't Worry Darling premiär?

Filmen går upp på biodukarna i Sverige den 23 september 2022.

Foto: Warner bros/TT