Allt du vill veta om Zendayas otroliga halsband

Zendaya på filmfestivalen i Venedig 2021

Foto: TT
Ja, det är en smaragd. Nej, den är inte större än den välkända gula Tiffany-diamanten. Här är allt du vill veta om Zendayas otroliga halsband hon bar på röda mattan under filmfestivalen i Venedig.
06 september, 2021
Klockor, smycken och detaljer – så stylar du säsongens trendiga accessoarer
1:30

Efter reklamen: Klockor, smycken och detaljer – så stylar du säsongens trendiga accessoarer

(1:30)

Slå på ljud

Under fredagen på filmfestivalen i Venedig var det premiär för den hypade filmen Dune. Filmen har kallats för ett storslaget sci-fi-drama och huvudrollerna görs av inga mindre än Zendaya och Timothée Chalamet.

Sociala medier exploderade efter att duon dykt upp på röda mattan. Deras looks var helt enkelt otroliga. Amerikansk media beskrev dem som ”Hollywood royalty”.

Zendaya och Timothée Chalamet på filmfestivalen i Venedig 2021

Zendaya och Timothée Chalamet på röda mattan i Venedig.

Foto: TT/Marilla Sicilia

Zendaya på röda mattan under filmfestivalen i Venedig

Zendaya bar en draperad Balmain-klänning i läder som drog tankarna till exklusiva marmorstatyer. Samma drapering har tidigare synts på catwalken men just denna stass var skapad efter en modell av hennes överkropp.

Stylingen stod (som vanligt) hennes ”image architect”, Law Roach för. Klänningen matchades med pumps från Christian Louboutin samma ton.

Zendayas gröna smycke på filmfestivalen i Venedig

Men vi måste ju prata om kvällens accessoar som även den stal showen. Zendayas smycke – en enorm grön smaragd från Bulgari, placerad i en diamant -och smaragdbeklädd orm. Ett smycke som i princip skulle kunna kallas för en Slytherin-elevs ultimata drömklenod.

Zendayas smycke på filmfestivalen i Venedig 2021

Den gröna smaragden är omgiven av diamanter och ännu fler smaragder.

Foto: TT

Zendaya har sedan 2020 varit ambassadör för Bulgari. Smycket kommer från varumärkets dyraste kollektion, Magnifica. Den gröna cabochonslipade smaragden är hela 93 karat stor. Men faktum är att den slipats om.

I en intervju med The Telegraph från i somras framgår att stenen var större från början.

”Jag stötte på den här stenen i Jaipur 2018", säger Lucia Silvestri, Bulgaris creative director , i intervjun.

”När jag såg den var den 98 karat och jag ägnade ett år åt att övertala leverantören att slipa om den. Nu är den 93 karat men en perfekt cabochonslipning: både i formen och ytan. Den är ett konstverk”.

Den som har koll på lyxiga ädelstenar som pryder kändisar på röda mattan tänker kanske just nu på den gula Tiffany-diamanten som prytt alla från Audrey Hepburn till Lady Gaga och Beyonce. Och svar ja, den är större än smaragdsmycket. 128,54 karat för att vara exakt.