Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Allt du vill veta om Zendayas otroliga halsband

06 sep, 2021 
AvLouise Berglund
Zendaya på filmfestivalen i Venedig 2021
Ja, det är en smaragd. Nej, den är inte större än den välkända gula Tiffany-diamanten. Här är allt du vill veta om Zendayas otroliga halsband hon bar på röda mattan under filmfestivalen i Venedig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Klockor, smycken och detaljer – så stylar du säsongens trendiga accessoarerBrand logo
Klockor, smycken och detaljer – så stylar du säsongens trendiga accessoarer

Under fredagen på filmfestivalen i Venedig var det premiär för den hypade filmen Dune. Filmen har kallats för ett storslaget sci-fi-drama och huvudrollerna görs av inga mindre än Zendaya och Timothée Chalamet.

Sociala medier exploderade efter att duon dykt upp på röda mattan. Deras looks var helt enkelt otroliga. Amerikansk media beskrev dem som ”Hollywood royalty”.

Zendaya och Timothée Chalamet på filmfestivalen i Venedig 2021
Zendaya och Timothée Chalamet på röda mattan i Venedig.

Zendaya på röda mattan under filmfestivalen i Venedig

Zendaya bar en draperad Balmain-klänning i läder som drog tankarna till exklusiva marmorstatyer. Samma drapering har tidigare synts på catwalken men just denna stass var skapad efter en modell av hennes överkropp.

Annons

Stylingen stod (som vanligt) hennes ”image architect”, Law Roach för. Klänningen matchades med pumps från Christian Louboutin samma ton.

Zendayas gröna smycke på filmfestivalen i Venedig

Men vi måste ju prata om kvällens accessoar som även den stal showen. Zendayas smycke – en enorm grön smaragd från Bulgari, placerad i en diamant -och smaragdbeklädd orm. Ett smycke som i princip skulle kunna kallas för en Slytherin-elevs ultimata drömklenod.

Zendayas smycke på filmfestivalen i Venedig 2021
Den gröna smaragden är omgiven av diamanter och ännu fler smaragder.

Zendaya har sedan 2020 varit ambassadör för Bulgari. Smycket kommer från varumärkets dyraste kollektion, Magnifica. Den gröna cabochonslipade smaragden är hela 93 karat stor. Men faktum är att den slipats om.

Annons

I en intervju med The Telegraph från i somras framgår att stenen var större från början.

”Jag stötte på den här stenen i Jaipur 2018", säger Lucia Silvestri, Bulgaris creative director , i intervjun.

”När jag såg den var den 98 karat och jag ägnade ett år åt att övertala leverantören att slipa om den. Nu är den 93 karat men en perfekt cabochonslipning: både i formen och ytan. Den är ett konstverk”.

Den som har koll på lyxiga ädelstenar som pryder kändisar på röda mattan tänker kanske just nu på den gula Tiffany-diamanten som prytt alla från Audrey Hepburn till Lady Gaga och Beyonce. Och svar ja, den är större än smaragdsmycket. 128,54 karat för att vara exakt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons