Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Alicia Vikander: Så får jag och maken ihop arbetslivet med barnet

31 maj, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Alicia Vikander och Michael Fassbender.
Samtidigt som Alicia Vikander och Michael Fassbender har varsina framgångsrika Hollywood-karriärer har de ett barn.
Arbetsliv och föräldraskap kan vara svårt att få ihop, men de nyblivna föräldrarna har ett knep.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Alicia Vikanders stilresa genom årenBrand logo
TV: Alicia Vikanders stilresa genom åren

Under inspelningen av Fyren mellan haven träffades Alicia Vikander och Michael Fassbender för första gången. Året var 2014 och tre år senare gifte de sig under på den spanska partyön Ibiza.

De håller ihop än i dag, och trots att många är nyfikna på deras relation pratar de sällan om den i intervjuer.

2020 började de tisslas och tasslas om att de väntade barn tillsammans, men även hur det var med den saken höll de för sig själva. I början av augusti förra året sågs Alicia Vikander och Michael Fassbender med en bebis i famnen på flygplatsen i Paris och kort senare berättade den nyblivna mamman att de blivit föräldrar.

Annons

– Nu har jag en helt ny förståelse för livet i stort. Det är rätt så vackert, och kommer bidra mycket till mitt arbete i framtiden, sade hon till People.

Bilden från flygplatsen Charles de Gaulle som fick folk att förstå att Alicia Vikander och Michael Fassbender har blivit föräldrar.
Bilden från flygplatsen Charles de Gaulle som fick folk att förstå att Alicia Vikander och Michael Fassbender har blivit föräldrar.

Så löser Vikander och Fassbender livpusslet

Det blev så klart en liten paus med jobbet, men nu har de börjat arbeta igen och båda har roller i filmer och serier på gång, samt uppdrag bakom kameran. Till Harper's Bazaar berättade Alicia Vikander tidigare att hon och maken har fattat ett beslut för att få ihop både familje- och arbetslivet.

– I min lilla familj, med min make och mitt barn, reser vi tillsammans. Alltid. Det är regeln. Vi tar våra jobb som att någon av oss alltid kan vara med barnet, säger hon i intervjun.

Annons

Då insåg Alicia Vikander att hon ville bli mamma

Det var under coronapandemins början som paret började försöka utöka familjen, och i intervjun med Harpers' Bazaar berättar hon också att det fanns svårigheter för dem att skaffa barn. Hon drabbades av ett missfall, och det var efter det som hon förstod att hon ville bli mamma – något som inte varit helt säker på tidigare.

– Jag försökte bli gravid ett tag. Så jag hade tuffa perioder under nedstängningen. Jag kämpade en tid, säger hon och funderar på om ska berättar mer eller inte. Men det gör hon:

– Men jag tror att det händer många och att så många kvinnor går igenom samma saker och det är tufft, säger Alicia Vikander.

Foto: TT

Se också: 7 gånger svenska Hollywood-kändisar nailat röda mattan-lookenBrand logo
Se också: 7 gånger svenska Hollywood-kändisar nailat röda mattan-looken
Annons