Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Alexander Skarsgårds kärleksliv – relationerna genom åren

23 maj, 2022 
AvSaga Pettersson
Alexander Skarsgårds kärleksliv – relationerna genom åren
Om sitt privatliv vill han helst inte prata, men Alexander Skarsgård har genom åren kopplats ihop med flera andra kända ansikten.
Här är vad vi vet om hans kärleksliv genom åren som gått!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stellan Skarsgårds åtta barn - allt du vill vetaBrand logo
Stellan Skarsgårds åtta barn - allt du vill veta

Han kommer från en av Sveriges kändaste familjer, spelade sin första roll som sjuåring och slog igenom stort i Hollywood 2008. Men efter alla år i rampljuset vet vi fortfarande inte mycket om Alexander Skarsgårds privatliv. Han har under åren valt att hålla sina kärleksrelationer under radarn, så gott det går.

Relationen med Kate Bosworth

Under inspelningarna av filmen Straw Dogs 2009, i vilken han och Kate Bosworth spelar ett gift par, uppstod känslor även utanför kamerorna. Fåordigt var det även här, men Alexander och Kate ska ha varit ett par i två år innan de bröt upp.

Annons

Under sin relation befann de sig bland annat på festivalen Way out west i Göteborg ihop, där de fångats på flera bilder där de var mysiga mot varandra.

Efter uppbrottet 2011 fångades ex-paret Kate Bosworth och Alexander Skarsgård på bild ihop under Met-galans efterfest 2018.
Efter uppbrottet 2011 fångades ex-paret Kate Bosworth och Alexander Skarsgård på bild ihop under Met-galans efterfest 2018.

När Alexander ett par år senare spelade in The East med Elliot Page, då Ellen Page, skrevs det en hel del om deras relation. Efter att regissören delat en privat bild på duon där Alexander ger sin motspelare en puss på pannan gick spekulationerna varma: Dejtade skådisarna?

Bilden ska dock ha tagits i PR-syfte för The East. Och även om källor i amerikanska medier ville hävda att de var ett par, så kommenterades inte relationen från skådisarnas egna håll.

Annons
Alexander Skarsgård och Elliot Page under premiären av The End 2013.
Alexander Skarsgård och Elliot Page under premiären av The End 2013.

Var tillsammans med Alexa Chung

Alexander Skarsgård har därefter haft en relation med Alexa Chung, som varade i ett par år men fick ett slut 2017. I en intervju med Damernas värld 2019 berättade han om separationen och sin syn på relationer.

– Jag tänker inte nöja mig med någon och säga ”Du är okej, nu bildar vi en familj”. Jag är mer romantisk än så. Jag har vänner som har nöjt sig och inte är lyckliga, och sedan går de igenom hemska skilsmässor. Jag var med en tjej i några år men i slutändan funkade det inte, men vi är fortfarande nära vänner, sa han då.

Annons
Alexander Skarsgård och Alexa Chung fångade på bild under efterfesten till filmen Legend of Tarzan i London.
Alexander Skarsgård och Alexa Chung fångade på bild under efterfesten till filmen Legend of Tarzan i London.

I samma intervju berättade han att han trodde att han att hans framtida partner skulle vara britt.

– Jag tror det blir en brittisk kvinna. Från en väldigt tidig ålder visste jag att jag skulle vara med någon från Storbritannien. Det är något med mentaliteten. Britter har ett sätt att vara som jag kan relatera till. De gör sig lustiga på sin egen bekostnad på ett sätt som jag verkligen uppskattar, säger han vidare.

Kopplats ihop med många

Andra som Alexander Skarsgård kopplats ihop med under åren är bland annat Charlize Theron, Amanda Seyfried, Margot Robbie, Taylor Swift och modellen Camille Rowe, men även det är någonting som varit obekräftat från berörda parter.

Annons

Just nu pratas det om att han och skådespelaren Tuva Novotny är ett par, sedan en tid tillbaka. Ingen av dem har däremot bekräftat relationen. Trots att Tuva dök upp höggravid på röda mattan under ELLE-galan i april, valde hon att fortsätta hålla sitt privatliv för sig själv.

tuva novotny gravid
Tuva Novotny på ELLE-galan i april.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons