Alexander Skarsgårds familjelängtan – efter tystnaden om Tuva Novotny

05 apr, 2022 
AvSaga Pettersson
Tuva Novotny och Alexander Skarsgård
Om Alexander Skarsgård och Tuva Novotny är ett par som ryktet säger vill han inte svara på. Inte heller om han längtar efter egna barn – men längtan efter familjen och syskonens barn är stor när han inte befinner sig i Sverige.
Annons
5 saker om Tuva Novotny som du kanske inte visste
5 saker om Tuva Novotny som du kanske inte visste

Alexander Skarsgård är just nu aktuell i den nya rullen The Northman, som hade premiär på bio förra veckan. Den internationella karriären har gått som på räls i många år, men det finns sådant som den annars New York-bosatta Alexander längtar efter hemma i Sverige – trots att han här inte längre får några jobberbjudanden.

Hans längtan efter familjen är stor, framför allt efter att hans syskon fått egna barn. För två år sedan köpte han därför en lägenhet på Södermalm i Stockholm, i närheten av resten av Skarsgård-klanen.

– Förr kunde jag vara hemma ett par gånger per år. Och farsan och jag och några av bröderna flänger ju så mycket runt i världen, att vi kunde träffas på nån flygplats eller få nån kväll ihop i en stad nånstans. Sen fick Sam, som den första av syskonen, barn och då började jag känna längtan efter att vara hemma mera, säger han i en intervju med Damernas värld.

Annons

Sam Skarsgård är en av få av Stellan Skarsgårds barn som valt ett liv utanför rampljuset. Sam var alltså först med att skaffa egna barn, men därefter har även Bill Skarsgård utökat familjen med flickvännen Alida Morberg, och Gustaf Skarsgård med sin flickvän Caroline Sjöström.

Ryktas om att Alexander Skarsgård och Tuva Novotny varit ett par i flera år

I början av året uppdagades det att Alexander Skarsgård varit i en relation med Tuva Novotny i flera år, något som helt gått under radarn. Det var Sanna Lundell och Ann Söderlund som i sin podcast Inte din morsa diskuterade sin förvåning över att ingen skrivit om skådisarnas relation.

– Vi har pratat om det flera gånger att de är ett par, att de har varit det i flera år och de är typ två av våra största internationella kändisar och ingen skriver om det. Jag tycker att det är så märkligt, sa Ann Söderlund i ett poddavsnitt, och fortsatte berätta:

Annons

– När jag spelade in min miniroll i Bonusfamiljen så pratade jag med Tuva om det där och hon sa ”jag vet inte varför det är så, vi har varit tillsammans i många år. Vi har inte förnekat det och det är ingenting som vi försöker hålla hemligt”. Hon tyckte också att det var världens konstigaste grej.

Men efter Ann Söderlunds och Sanna Lundells ord om relationen råder fortsatt tystnad från både Alexander och Tuvas håll.

Stellan Skarsgård med ex-hustrun My och sönerna Alexander, Gustaf och Sam 1988.
Stellan Skarsgård med ex-hustrun My och sönerna Alexander, Gustaf och Sam 1988.

Fortsatta tysnaden om relationen

I intervjun med Damernas värld vill Alexander varken svara på om han längtar efter egna barn, eller om han och Tuva faktiskt är ett par, så som ryktet säger. Journalisten som skrivit artikeln avslutar dock med att skriva att han såg Alexander och Tuva ihop på den officiella efterfesten av The Northman, som anordnades av Alexanders syster Eija Skarsgård.

Annons

Tuva Novotny har barn sedan innan. 2007 blev hon mamma till dotter Ella, som nu är 15 år, tillsammans med danska Nicolai Bjerrum Lersbryggen.

Foto: TT

Annons