Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

10 aktuella referenser att klä ut dig till på halloween

19 okt, 2021 
Halloween 2021
Halloween är runt hörnet och det är dags att välja kostym. Här är 10 populärkulturella referenser att klä ut dig till som kommer briljera på festen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisar som klätt ut sig till andra kändisar på HalloweenBrand logo
Kändisar som klätt ut sig till andra kändisar på Halloween

Halloween nalkas och det finns flera riktningar man kan gå i när det kommer till kostym. Vill du vara traditionellt läbbig, sexig eller vår favorit: superaktuell? Här är de 10 bästa populärkulturella referenserna från året som gått att klä ut sig till: roliga, aktuella och enkla att göra själv!

1. vem som helst i Squid Game

Halloween squid game

Ingen blir förvånad om årets halloween-fester visar sig vara full on temafester för allas senaste favoritserie Squid Game. Inte oss emot! Förutom att serien är otrolig så är looken relativt lätt att få till hemma. Välj mellan grön sweatsuit och röd jumpsuit beroende på om du känner dig god eller ond, fixa en mask och du är ready to go!

Annons
halloween squid game

Här har vi dessutom samlat shoppingtipsen för att få till looken, lättare blir det inte! Är du mer sugen på att gå som VIP? Välj en guldig mask, addera en sexig kimono och du är ready to go.

halloween squid game

2. ASAP Rocky och Rihanna på The Met

halloween met gala rihanna asap rocky

Är detta den perfekta parkostymen i år? På årets Met-gala levererade Rihanna och ASAP Rocky haute couture när den är som bäst – lätt att kopiera. En användare på Instagram tyckte sig känna igen lapptäcket som ASAP bar på röda mattan, och identifierade det snabbt som ett lapptäcke hennes mormor gjort som skänktes bort för några år sen.

Annons
halloween met gala rihanna asap rocky

Designern Eli Russell Linnetz, som låg bakom ASAP:s look, berättade att han hittade täcket på en second hand-butik och lät looken växa fram runt det. Det blir ju inte lättare att återskapa själv! Ta ett lapptäcke du hittar hemma eller second hand, vira det runt dig och looken är komplett! För full effekt, gå med någon som kan ta Rihannas look, även den relativt lättkopierad med svart kappa, svart mössa och strassmycken.

3. ABBAs futuristiska avatar-dräkter

Efter ett par år av uteslutande dåliga nyheter fick vi äntligen en god: ABBA gjorde comeback! De nya låtarna I still have faith in you och Don’t shut me down har gått på repeat hos oss sen de släpptes, och 5 november kommer äntligen albumet Voyage – 40 år efter det senaste!

Annons
halloween abba avatar

I samband med de här åker de ut på turné, eller, deras avatarer gör i alla fall det. Någon sorts hologram?? robotar? ( vi är inte helt säkra på hur det kommer funka) av bandet i sin prime kommer stå på scenen, och den här nyheten presenterades tillsammans med otroliga bilder på ABBA i sina avatardräkter. Säg något som är mer 2021 än fyra 70-åriga popstjärnor i svarta unitards med färgglada laserpluppar. Finns inte! Detta känns som en relativt enkel DIY för den händige. Allt du behöver är svarta jumpsuits som dekoreras med tyglappar och flirtkulor. Move over Baby, Sporty, Ginger, Scary och Posh, nu är Björn, Benny, Anni-Frid och Agnetha tillbaka!

Annons

4. Kim Kardashians heltäckande Balenciaga-kreation

halloween kim kardashian met

Kim Kardashians Balenciaga-outfit har snackats sönder och samman, och oavsett om du tycker det är genialt eller tråkigt så är det den perfekta outfiten till halloween! Svart från topp till tå (glöm inte handskar!), en oversized t-shirt, ett släp av svart tyg och en luva och du är festens mest mystiska gäst.

halloween kim kardashian met

Beroende på hur viktig sinnet syn är för dig kan du välja olika material på luvan. Vi kör på en svart nylonstrumpa för att kunna se vart vi sätter stiletterna, men är du riktigt hardcore väljer du ett heltäckande svart tyg. Och just det! Glöm inte hålet för den höga hästsvansen.

Annons

5. Olivia Rodrigos skivomslag till Sour

Olivia Rodrigo debuterade i år med plattan Sour, och vi har sen dess gråtskrikit med till hits som drivers licence, good 4 u och deja vu. Skivans omslag visar en, helt på tema, sur Olivia Rodrigo med ansiktet fullt av stickers – detta är en perfekt, lättkopierad look, som antagligen bara generation z kommer känna igen, men vi är here for it. Stickersen hittar du på din lokala pappershandel. Extra poäng om du fixar en ballong med låtlistan!

halloween sour olivia rodrigo

6. Kylie Jenners blodpöl

I alla millennials halloween anthem Mean girls deklareras det att de riktigt modiga tjejerna går på halloween-fest iklädda endast underkläder och djuröron. Well move over, sexiga möss, den modigaste går i år som Kylie Jenner i den senaste Kylie Cosmetics kampanjen: Naken, dränkt i blod. Känns det inte helt bekväm antar vi att du kan jobba med hudfärgade underkläder eller någon sorts kroppsstrumpa? I övrigt är allt du behöver en dunk fejkblod. Lycka till, vi tar inget ansvar för eventuella förstörda hem eller kläder!

Annons

7. Årets käraste par: Megan Fox och Machine Gun Kelly

Ingen kan ha missat årets mest mediala romans, och efter GQ:s senaste video med paret vet vi nu ALLT om Megan och MGK:s relation (“I am weed”).

halloween megan fox machine gun kelly

När det kommer till vårt favoritpar just nu finns det många looks att inspireras av, men det viktigaste att tänka på för att naila looken är MGK:s blekta hår, Megans långa mörka man och såklart offentligt hångel en masse. Inget för den pryda helt enkelt!

megan fox halloween machine gun kelly

8. Cardi B – High fashion baby

cardi b halloween

Cardi fortsätter leverera den ena ikoniska looken efter den andra, och Paris modevecka var inget undantag. Vi har samlat alla våra favoriter här, men looken vi väljer att återskapa till halloween är den gröna byxdressen signerad Richard Quinn som är giving haute couture teletubbie.

Annons
cardi b halloween

Här krävs ett visst mått kreativitet, men för den DIY-vane lär det inte vara några problem. Färgen är grön och den ska bäras från topp till tå, i en förenklad version tänker vi grön hoodie med volang applicerad runt ansiktet, gröna handskar och ett par riktigt långa byxor som du kan knyta ihop under foten. Lockig, lagd lugg och gröna solbrillor fulländar looken!

9. 80-talsdrömmen Gaga i House of Gucci

Efter åratal av 90-talsfester är det äntligen 80-talets tur att skina. Inspirationen står Lady Gaga i House of Gucci för. Nej, vi bryr oss inte om att filmen inte haft premiär än, de här bilderna är allt vi behöver.

Annons
halloween lady gaga house of gucci

Som Patrizia Reggiani sportar Gaga fluffig åttiotalslugg, polotröja med mycket guldiga smycken och en stor pälshatt (vi väljer självklart faux fur). Här känns det som att man kan komma långt genom att rota igenom sin lokala second hand-butik! För autenticitet, bär en cigarett mellan fingrarna (vem sa att man behöver tända den) och upprepa mantrat: Father, son and house of Gucci. Har du en Adam Driver att gå med är det vi som gratulerar.

halloween house of gucci lady gaga

10. Wanda från Wandavison (valfritt årtioende)

halloween wandavision

Wandavision är en av våra absoluta favoritserier från det gånga året, och du som är ett fan vet att här finns det halloweenkostymer att välja och vraka emellan eftersom serien hoppar mellan olika årtionden. Du som inte sett den... what are you still doing here? Gå och se den nu!

Annons
halloween wandavision

I början av serien ser Wanda ut som en klassisk 50-talshemmafru, inspirerad av I love Lucy, för att i avsnitten därpå gå vidare till en klassisk 70-talslook med referenser till Charlie’s Angels.

halloween wandavision

I 80-talsavsnittet är det tung Huset full-stämning och vi ser Wanda med stort lockigt hår och blommig väst. Den här looken kompletteras helst med två tvillingbebisdockor!

Annons
halloween wandavision scarlet witch

Men vår favoritidé är nog ändå att gå full om meta, och klä ut sig till Wanda när hon klär ut sig till Scarlet Witch på halloween – innan hon gör sin fulla transformation till Scarlet Witch. Festar du med andra Marvel-nördar kommer den här kostymen göra succé!

halloween wandavision scarlet witch

Den här looken fixar du med röd body, rosa strumpbyxor, handskar, cape och en hemmagjord headpiece – här hittar du pedagogiska instruktioner för hur du gör den själv! Lycka till och happy halloween!

halloween wandavision scarlet witch

Bilder: TT/Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons