Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Agnes Carlsson gör comeback – släpper EP:n ”Nothing can compare”

25 okt, 2019 
Agnes Carlsson ny EP
Agnes Carlsson är tillbaka! Nu släpper hon sin nya EP med namnet Nothing can compare! Till ELLE beskriver hon sin nya musik som ”Det finns inga rätt och fel. Bara här och nu. Ta på dig något glittrigt”.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För fyra år sedan, 2015 avslutade Agnes sin världsomfattande turné. Sedan dess har hon tagit paus från musiken. I alla fall utåt sett. Under sin paus reste hon runt i världen. Bland annat till USA, Mexico och Thailand.

– Jag ville utvecklas, prova nya saker, träffa nya människor, utforska och mycket av det handlade om frihet: både fysisk och mental frihet, säger hon i ett pressmeddelande.

Tidigare i år fick vi en efterlängtad glimt av Agnes igen när hon och hennes kille Vincent Pontare sjöng duett ihop i låten Tough Love, som var ett av spåren på Aviciis album som släpptes postumt.

Agnes släpper EP:n Nothing can compare

Senaste albumet Veritas släpptes 2012. Och nu, sju år senare, gör Agnes comeback och släpper en EP med namnet Nothing can compare. Musiken är producerad ihop med Vargas & Lagola (duon som utgörs av hennes kille Vincent Pontare och Salem Al Fakir).

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Musiken beskrivs som klubbig med inslag av 90-tals beat. Inspirationen kommer även från resor, klubbmusiken på 70-talet och voguing-kulturen. Under sommaren släppte Agnes de två låtarna Limelight och I Trance, som båda två finns med på den nya EP:n. Utöver dessa innehåller Nothing can compare fyra andra spår.

Agnes ny musik
Agnes nya EP släpps 25 oktober.

Så säger Agnes om nya musiken

För ELLE beskriver Agnes själv sin musik såhär:

– Följ med mig till en klubb som ligger långt ner under marken. Långt ifrån kyla och krav. Låt oss dansa bort smärta och glömma sorger. Här finns ingen morgondag, inget förflutet. Det finns inga rätt och fel. Bara här och nu. Ta på dig något glittrigt. Det passar dina ögon.

Annons

”Healar mig själv”

Intressant i albumet är också att det innehåller vissa sekvenser med tal. Till exempel inleds mellanspåret I like to sing med meningen ”I love to sing and that has always been an outlet of my emotions”.

– Det är just det musik är för mig, mitt sätt att uttrycka mina känslor och hur jag healar mig själv. På dansgolvet är alla lika, och det handlar om här och nu och bara att vara, säger Agnes i pressmeddelandet.

Agnes ny EP

LÄS MER:

Agnes Carlssons ord om nya Avicii-låten

Nu släpps Aviciis nya låt Tough love – med Agnes Carlsson

Här visar Agnes Carlsson upp sin nya superlook

Annons