Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

9 regler Elon Musks barn måste följa

15 aug, 2022 
AvLinda Strömbäck
Elon Musk
Elon Musk är idag en av världens rikaste personer och har med sitt innovativa entreprenörsskap blivit framröstad som Årets person av Time Magazine. I hopp om att få sina barn att gå i samma fotspår har Elon skapat ett gäng regler för dem att följa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Se allt om Elon Musks tidigare relationer – varit gift tre gångerBrand logo
VIDEO: Se allt om Elon Musks tidigare relationer – varit gift tre gånger

Elon Musk har under sin livstid gjort stordåd genom att bland annat skapa Tesla och SpaceX. Utöver sin frodande karriär har han dessutom skaffat 7 barn. Tillsammans med exfrun Justine har Elon tvillingarna Griffin och Vivian, 18, samt trillingarna Kai, Saxon och Damian, 16. Tillsammans med artisten Grimes har han dessutom sonen X AE A-XII, som nyligen fyllt två år och dottern Exa Dark Sideræl, som föddes i december 2021.

Här är reglerna Elon Musk vill att barnen ska följa.

1. Bli Elons protegé

Trots Elon Musk låtit sina partners ta det främsta ansvaret för sina barns uppfostran som små, berättar exflickvännen Grimes, att han varit mer involverad i sonen Xs uppväxt. Enligt Grimes har Elon höga förväntningar på sin son, som också synts mycket mer i rampljuset än hans äldre barn. Hon menar att det är X vi kommer få följa i framtiden som Musks efterträdare.

Annons

– X är med Elon på ett annat sätt. Jag tror Elon ser honom som sin protegé och tar med honom på allt. X är speciell på det sättet.

2. Utbilda sig online

Musk har en väldigt originell syn på utbildning. I en intervju på Clubhouse förra året berättade Musk att hans barn lärt sig mer via internet än någon annanstans.

– Min observation är att mina barn utbildat sig mest via Youtube och Reddit, berättade Elon.

– Jag antar att de lärt sig från lektioner också, men genom det stora antalet timmar som mina barn spenderar online, är det lätt att bedöma att det mesta av deras utbildning kommer via nätet.

Elon Musk har även kritiserat traditionell utbildning. Bland annat har han sagt att universitetsstudier bara är ”en hög av irriterande hemläxor och inlämningar”. Musk har själv inte något krav på universitet- eller högskoleutbildning hos sina anställda på Tesla.

Annons

– Jag tycker universitet mest är tid för att ha kul och bevisa att du kan göra dina uppgifter, men är inte för att lära sig, sa Musk 2020 på Satellite Conference.

3. Inte kalla Grimes för mamma

Musk och exflickvännen Grimes ettåriga son X kallar inte sin mamma för mamma eller någon annan variant av ordet. Istället kallar sonen Grimes för hennes förnamn – Claire.

Anledningen, tror Grimes själv, är för att att sonen blivit uppmärksam på hennes bristande samhörighet med att bli kallad just mamma.

– Jag vet inte varför jag ogillar det, eftersom jag respekterar det. Men jag kan bara inte identifiera mig med det konstigt nog. Jag tror han kan känna min distans till ordet mamma, berättade Grimes tidigare för Vogue.

4. Läsa oftare än spela tv-spel

Elon Musks kärlek för tv-spel har bidragit till hans stora passion för programmering – vilket onekligen resulterat i framgång. Även Musks egna barn har ett stort intresse för tv-spel. Trots han är väldigt uppmuntrande av barnens olika intressen, så har han en väldigt strikt regel angående speltid. I en intervju med Ashlee Vance, inför biografin om Musk, berättade Elon att barnen måste spendera dubbelt så mycket tid att läsa som att spela tv-spel – för att förhindra att barnen blir beroende av skärmtid.

Annons

5. Ta sig igenom motgångar för att bli framgångsrik

Elon Musk mötte många motgångar i sin barndom och unga vuxna liv. Vid 17 års ålder flyttade han från hemlandet Sydafrika utan något stöd från sina föräldrar. Han var också mobbad fram tills han var 15 år. Men motgångarna har också, enligt Elon, lett honom dit han är idag. Och på samma sätt tror han att sina barn också kommer behöva gå igenom tuffa tider för att själva bli framgångsrika.

– Jag hade en hemskt uppväxt då jag möttes av många motgångar. Men det enda jag oroar mig för mina barn, är att de inte får uppleva tillräckligt med motgångar.

6. Äta hälsosamt

Elon Musk har sedan tidig ålder uppmuntrat sina barn till en hälsosam livsstil, avslöjade tidigare en av trillingarnas barnflicka.

– Vi var nyss på Whole Foods. Dem här barnen är väldigt hälsomedvetna, trots sin unga ålder. Jag trodde nog att de ville äta hamburgare eller liknande men nej, de ville gå till Whole Foods, berättade hon på TikTok.

7. Gå på Elon Musks skola Ad Astra

I linje med Elon Musks syn på traditionell utbildning, grundade han sin egen skola As Astra 2014, där eleverna blir utbildade på det sättet han anser alla barn borde – och där hans egna barn också är inskrivna.

Annons

I en intervju i kinesisk TV berättade han att skolan inte håller sig till traditionella betygsstrukturer utan snarare fokuserar på mer kritiskt tänkande och problemlösning. Han berättar också att han själv hatade att gå i skolan som barn, men att hans barn älskar att gå i skolan han grundat.

8. Acceptera att sin pappa är frånvarande

2020 avslöjade Elon Musk att han inte spelat någon stor roll i sina små barns liv – och att hans närvaro snarare är viktig i vuxen ålder.

– Just nu finns det inte så mycket jag kan göra. Grimes har en mycket större roll än mig när de är små, berättade Musk för New York Times.

– När barnen blir äldre, kommer det bli mer ansvar för mig, på samma sätt som det varit med mina andra barn.

9. Vara beredda på att resa mycket

I samma intervju med New York Times berättade även Elon Musk, att det ingår mycket resande för hans barn.

– Om jag har en resa med Tesla till exempelvis Kina, så tar jag barnen med mig och besöker Kinesiska muren eller tar ett snabbtåg från Peking till Xian och upptäcker terrakottaarmén.

Källa: YourTango, Foto: TT, Instagram

SE OCKSÅ: Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrarBrand logo
SE OCKSÅ: Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrar
Annons