Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

5 tv-serier som visar att det är najs att vara singel

11 nov, 2020 
AvLouise Berglund
AvLouise Åström
Emily in Paris
Partykvällar på lyxdestinationer, en oseriös flört i Paris och glassätande med sina roomies. Det finns många tv-serier som visar upp fördelarna med att vara singel. Här är fem tips från Louise Åström, redaktör för populärkultur på ELLE.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

The man for me is the cherry on the pie. But I’m the pie and my pie is good all by itself. Even if I don’t have a cherry”. Så har skådespelerskan Halle Berry sagt om att vara singel.

Du behöver inte ha någon partner för att vara lycklig. Trots det kan det kanske ibland kännas så. Plötsligt handlar varenda film och ny låt om att vara kär eller att hitta den stora kärleken. På Instagram scrollar du förbi illustrationer på "10 sätt du och din partner sover på under en natt”. I kommentarsfältet taggar alla sin kärlek och det är så gulligulligt att man får en sur uppstötning. Se den här texten som något snällt för magmunnen.

Här är 5 tv-serier som visar att det är najs att vara singel:

1. You me her

You me her Netflix

Netflixserien You me her är en av de märkligaste jag sett. Men jag kunde inte sluta kolla. Den handlar om ett gift par som inte har det så bra. Jack bestämmer sig plötsligt för att träffa eskorten Izzy (väldigt märklig åtgärd...). När hans fru Emma får reda på det bestämmer hon sig också för att träffa Izzy. Plötsligt blir båda förtjusta i Izzy, trots att det hela började med ett stort svek. De tre bildar ett throuple - alltså ett trippelcouple. Plötsligt startar upprörda diskussioner om droger, att ge upp livet i den lugna villan och att eventuellt skaffa barn. Det hela är så rörigt att singellivet plötsligt känns som en enorm lättnad.

2. Emily in Paris

Emily in Paris

Tv-serien Emily in Paris på Netflix har både fått ris och ros. Medan många hyllat den för att vara lättsmält och inspirerande modemässigt har vissa sågat den och ansett att den målar upp en klichéartad bild av Paris. Oavsett vad man tycker går det inte att frångå att huvudkaraktären Emily (Lily Collins), som flyttar från Chicago till Paris för att jobba med pr, verkligen maximerar sitt singelliv. Hon blir dumpad så fort hon flyttat men slösar ingen tid. Hennes granne är en den snygga kocken Gabriel, sonen till en av hennes kunder äger en lyxig träbåt och dessutom visar det sig finnas gott om ragg ute på vingården i Champagne. Get it girl!

Därför pratar alla om Emily in ParisBrand logo
Därför pratar alla om Emily in Paris

3. Below Deck

Below Deck

Välproducerat innehåll i all ära. Men ibland är lite good old reality allt du behöver. Personerna i Below Deck är verkliga och den amerikanska realityserien följer en besättning på en lyxyacht. Varje avsnitt kretsar kring en ny grupp gäster - och personalen som försöker göra sitt yttersta för att ge dem en lyxig semester. Varje gång ett sällskap checkat ut får besättningen gå ut och festa efter att de städat båten. Att ta anställning på lyxbåten och samtidigt vara i en relation är i princip dödsdömt. De som har absolut roligast är singlarna. Det flörtas och hemliga ”möten” sker i båtens tvättstuga. Just det, båten befinner sig dessutom på lyxdestinationer med turkost vatten.

4. New Girl

New Girl

Tv-serien New Girl består av hela sju säsonger och nominerades faktiskt till och med till en Golden Globe redan 2012. Handlingen kretsar kring Jess (Zooey Deschanel), som gör slut med sin kille efter att han varit otrogen. Hon flyttar och blir roomie med tre snubbar som alla är väldigt olika. Och ja, spoiler alert, hon blir kär under seriens gång. Men den handlar också väldigt mycket om vänskap, knasiga föräldrar och om att äta glass i soffan och babbla för mycket när de andra kollar film. Extra plus för att den är lite flummig. Man behöver inte kolla intensivt för att hänga med.

5. Sex and the city

Sex and the city

Absolut, sjukt uttjatat tips. Men Sex and the city, en av världens mest kända serier vars hela tema kretsar kring att vara singel i New York kan liksom inte utelämnas från denna lista. Carrie, Miranda, Samantha och Charlotte är bästa vänner. De gör karriär samtidigt som de dejtar, dumpar och festar. Har du redan sett den 10 gånger och är trött på den? Se Girls istället. Serien skapad av Lena Dunham som också utspelar sig i New York. Den kretsar kring ett tjejgäng i 20-års åldern och är betydligt mer icke romantiserad. Vill dock varna för scenen då huvudkaraktären Hannah typ punkterar sin trumhinna med en tops. Såg den för flera år sedan och är tyvärr fortfarande traumatiserad.

9 saker du inte visste om Sex and the cityBrand logo
9 saker du inte visste om Sex and the city

Läs mer:

5 nya läskiga tv-serier att kolla på i höst

Här är halloweenavsnitten hos dina favoritserier

Annons