5 teorier (med bevis!) om vad som kommer hända nu i And just like that...

Carrie i And just like that...

Foto: TT
Carrie kommer pussas med en annan man, trion lär börja bråka och dessutom kan det bli läge för en intervention. Här är teorierna för vad som händer nu i nya And just like that... ELLEs Louise Åström har djupdykt i bildarkivet från inspelningarna för att hitta bevis. Spoilervarning!
10 december, 2021
7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil
0:39

Efter reklamen: 7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil

(0:39)

Slå på ljud

Den 9 december hade den efterlängtade rebooten av Sex and the city premiär. De två första avsnitten av And just like that... släpptes och slog minst sagt ner som en bomb i serievärlden på grund av dramatiken i avsnitt ett.

Har du ännu inte sett de två första avsnitten? Då utfärdas härmed en spoilervarning.

Här kan du läsa ELLEs Louis Åströms reaktioner på premiäravsnittet

Mitt under ett spinningpass i hemmet faller Mr. Big ihop. Carrie som är på pianokonsert hittar honom ihopsjunken i badrummet när hon kommer hem. Han hinner le mot henne innan hon rusar fram och han dör i hennes armar samtidigt som vattnet från duschen rinner över hennes blå Manolo Blahniks. Samma sko hon bar under parets bröllop. Aj, mitt seriehjärta.

Andra avsnittet kretsar kring hans begravning. Carrie vill inte ha några blommor i lokalen, både Miranda och Mr. Bigs bror håller tal medan vänner och bekanta tar farväl. En deppig start på det jag trodde skulle vara en lättsam tv-serie.

Så, vad händer nu? Totalt består säsongen av 10 avsnitt. Och eftersom HBO Max inte är Netflix får vi vänta på avsnitten. Det är bra för min dygnsrytm men dåligt för mitt tålamod. Låt mig presentera mina teorier, som självklart backas upp av bevis. Jag säger inte att de håller i rätten, men ingen rök utan eld!

Här är 5 teorier om vad som kommer hända nu i And just like that...:

Carrie kommer träffa Aidan (och andra killar!)

Carrie pussas med en annan man i And just like that...

Det där är inte Mr. Big?! Eller Aidan?! Carrie pussas med en annan man, som spelas av John Tenney.

Foto: TT

John Corbett, som spelade Aidan i originalversionen av Sex and the city har bekräftat att han kommer vara den del av And just like that... Sist vi såg honom och Carrie tillsammans var i filmen Sex and the city 2 där de sprang på varandra i Abu Dhabi.

Frågan är nu bara i vilket avsnitt han gör entre och hur hans relation till Carrie kommer att se ut. Kommer han enbart vara ett stöd eller kommer de falla in i gamla vanor på grund av kemin de alltid haft? Det som kommer vara avgörande är om han fortfarande är gift med Kathy. Jag ser dock inte riktigt poängen med hans återkomst om han och Carrie inte har en romans. Stöd får hon ju redan från sina vänner.

Det ska dock sägas att bilder från inspelningen avslöjar att Carrie verkar ha romanser med andra män under säsongen. Vid ett tillfälle blir hon buren av en man i byxdräkt(!) och vid ett annat tillfälle pussar hon en annan snubbe på en trottoar.

Det kommer uppdagas att blommorna inte var från Samantha

Carrie på Mr. Bigs begravning i And just like that...

Är blommorna från Samantha eller inte? I think not...

Foto: HBO Max

Under begravningen ville Carrie inte ha några blommor i lokalen. Trots det ligger ett stort arrangemang av vita rosor på kistan. Hon blir upprörd och frågar arrangörerna varför blommorna är där. Hon får ett kuvert i handen och på kortet i står det ”Love, Samantha”. Och blommorna får vara kvar under ceremonin.

Grejen är ju bara den att Samantha vägrar svara på både sms och samtal från sina vänner efter att Carrie inte längre velat ha kvar henne som sin PR-agent. Det här tär på hela gruppen. Och jag tyckte mig se en märklig blick utbytas mellan Miranda och Charlotte under begravningen i samband med att Carrie berättade för dem att blommorna var från Samantha. Min teori är att Miranda och Charlotte skickat blommorna i Samanthas namn. Carrie har skickat orden ”Thank you” i ett sms till Samantha och jag anar att det här kommer uppdagas inom en snar framtid. Stämningen lär inte bli god.

Brady kommer flytta hemifrån

Carrie, Miranda, Steve och Brady i And just like that...

Ett eventuellt hejdå min son som stör mig hela nätterna med din nya tjej.

Foto: TT

Miranda och Steves son Brady har vuxit upp och är nykär i sin flickvän. De kan inte ens hålla händerna borta från varandra under Charlottes dotters pianokonsert och hånglar, till Mirandas förskräckelse, öppet i publiken. Under en lunch med Carrie och Charlotte klagar Miranda på att hon klivit på en använd kondom i hans rum (euw...). Jag förutspår en flytt. Mitt bevis för det är att det finns ett stort antal bilder från säsongen som föreställer tjejgänget med rollers i handen. Kan de ha hjälpt till med en expressrenovering för att slippa sexfantasten Brady?

Miranda kommer eventuellt behöva rehab

Miranda, Charlotte och Carrie i And just like that...

Interventionvibb? Stämningen känns inte helt hundra. Dock vinglas på bordet...

Foto: TT

Jag har sett upprörda tweets om det faktum att Miranda visar tydliga tendenser till beroendeproblematik i både avsnitt ett och två. Hon behöver svepa ett glas vin klockan 11 på förmiddagen innan första skoldagen (vems skola börjar ens så sent...), hon har vin i handväskan under pianokonserten och ber om ett glas whiskey innan hon ska hålla tal på begravningen. Hon är med andra ord eventuellt alkad. Om det fortsätter i den takten förutspår jag en intervention av något slag. Men det lär bli svårt i en serie som satt drinken Cosmopolitan på kartan.

Vi kommer få se återblickar av Carrie och Mr. Bigs äktenskap

Mr. Big och Carrie i And just like that...

Mr. Big och Carrie åker häst och vagn.

Foto: TT

Chris Noth, som gör rollen som Mr. Big dök upp på röda mattan under premiären av And just like that... Hade han gjort det om han enbart medverkade i två avsnitt? Ja, kanske. Men det gav mig en känsla av att det kommer mer. Här kan vi återigen ta hjälp av att jag scrollat igenom cirka 3000 bilder från inspelningen.

Förutom målarbilderna finns det en till bildserie som sticker ut. Nämligen den på Carrie och Mr. Big som åker häst och vagn. Som bekant kommer inte alla scener som spelas in med i en tv-serie. Men denna känns på något sätt för påkostad för att inte vara med. Därför förutspår jag tillbakablickar ur äktenskapet i de kommande avsnitten. Kanske var allt inte så rosenskimrande som det såg ut under den romantiska middagen i hemmet. Eller så var det så! Vi kommer få veta tids nog.