Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

5 scener vi älskar från Kärlek & anarki

06 nov, 2020 
AvLouise Berglund
AvLouise Åström
Kärlek & Anarki Netflix
Knarket i chokladfondanten, nakenhoppet på badhuset och dagen då Sofie måste gå baklänges. Nya serien Kärlek & anarki bjuder på smart humor. Här är 5 favoritscener!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 fakta om serien Kärlek & AnarkiBrand logo
5 fakta om serien Kärlek & Anarki

Om jag skulle beskriva den nya svenska Netflixserien Kärlek & anarki med ett ord skulle det vara: Igenkänning. Med det sagt har jag inte en affär med en it-tekniker. Jag bor heller inte ihop med ett svin. Nu syftade jag snarare på livspusslandet. Känslan av att hinna ta på sig ett läppstift till jobbet samtidigt som man ska göra karriär och helst ha en underbar fritid med middagar samtidigt infinner sig ofta hos mig.

Lisa Langseth är skapare av Kärlek & anarki och Ida Engvoll har huvudrollen. Hon spelar konsulten Sofie som kommer in på ett litet bokförlag som behöver hjälp med digitaliseringen. Den konflikträdda chefen i kombination med de äldre - icke digitaliserade - förläggarna skapar smart komedi. Det hela blir inte sämre av att Sofie inleder en flört med den yngre it-teknikern Max.

Jag passar på att utfärda en spoilervarning här. Fortsätt på egen risk.

Här är 5 scener jag älskar ur Kärlek & Anarki:

1. Vrålet på Burger King

Kärlek & Anarki Netflix
Utpressningslunchen på BK vid Plattan.

Sofie och Max romans inleds genom att han sett henne onanera på jobbet, fotat det (sjukt inte okej faktiskt) och krävt en lunch för att han ska radera materialet. Därefter börjar de ge varandra lappar med utmaningar att göra på jobbet. Men tillbaka till lunchen. Max väljer bjudlunch på Burger King på Plattan (älskar den oklara destinationen). Sofie är obekväm. Dessutom springer hon in i sin (jobbiga) kompis (som ska förnya sina bröllopslöften på Burning man) och behöver typ låtsas att hon har en trevlig lunch med en kollega. Efter att Max raderat bilden tar hon hans telefon. Han vill ha tillbaka den och försöker slita den ur hennes händer. Då vrålar hon "hjäääälp" så att alla andra gäster vänder sig om. Jag gapflabbade rakt ut.

2. Sofie som inte kan sluta gå baklänges

Sofi Kärlek & Anarki
Notera kollegan Friedrich skeptiska min efter att Sofi gått in baklänges på mötet.

En av utmaningarna som Max ger till Sofie är att hon ska gå baklänges hela dagen. Tyvärr är det just den här dagen hon ska hålla ett jätteviktigt möte för hela företaget. Därför fejkar hon att hon fått någon slags skada i hälen. Trots att hon lämnat jobbet fortsätter hon att gå baklänges. Såklart har hon och hennes man en middag med drinkar för sina osköna vänner. Sofie och hennes man börjar tjafsa och han säger att hon får sluta gå baklänges under middagen, vilket hon gör. Fram tills att han är svinig. Då börjar hon gå baklänges igen. Jag älskar den barnsliga protesten.

3. Den snubbiga förhandlingen om hyran

Max i Kärlek & Anarki
Långburk och diskussion om hyran i kollektivet.

Max bor i ett kollektiv där alla jobbar med helt skilda saker. En snubbe är telefonförsäljare, en annan är cykelbud och går runt i tajt overall hela tiden. Själv är han manisk med sina tomatplantor och hans rum är fullt med solcellslampor för att få dem att växa bättre. Vid ett tillfälle blir han arg för att hans kompis tagit en tomat innan den mognat. Men den roligaste scenen från kollektiver är när Max fått fast jobb och kollektivet anser att de behöver tänka om kring hyran. Fyra unga snubbar bestämmer sig för att göra en procentuell uträkning och plötsligt tycker någon att man ska betala mer om man har ett fönster.

4. Knarket i chokladfondanten

Max i Kärlek & Anarki
Knark i fondant var inte en bra idé...

Den kanske värsta utmaningen under serien är den gången Sofie ber Max att "sätta lite fart" på en lunch under bokmässan. Han smyger in i köket och lägger gräs i chokladfondanten som är till efterrätt vilket gör att de anställda på förlaget blir superhöga. Det här gör såklart att den viktiga presentationen efter lunchen slutar i kaos. Värst blir det kanske för den sura förläggaren Friedrich (aldrig sett en karaktär bära upp det namnet så bra) som gör bort sig totalt - och sen trendar på Twitter, vilket han får veta av självaste Camilla Läckberg som gästspelar. Problemet är att Friedrich inte vet hur man kommer in på Twitter eller vad trenda betyder.

5. Nakenhoppet på badhuset

Sofi badhus karlek & anarki
Sofi jagas av den stressade badvakten hon dessutom precis pekat finger åt.

Bokmässan är ett enda långt kaos. Sofie känner plötsligt att hon behöver bada för att må bättre. Hon bjuder med Max och de går till ett badhus (jag trodde typ de skulle på spa..!). Stämningen är flörtig och plötsligt simmar Sofie iväg i poolen. Hon klättrar upp för stegen och har ingen bikiniunderdel på sig. Max garvar och den manliga badvakten får panik. Han vrålar att man måste ha badkläder på sig i simhallen men Sofie skiter i det, pekar fuck you till honom och klättrar upp i hopptornet. Hela simhallen applåderar. Skrattade rakt ut igen för det hela var så oväntat.

Läs mer:

5 nya läskiga serier att kolla på hösten 2020

Alla nya serier på Netflix i november

Alla nya serier på HBO i november

Annons