Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

27 tankar jag hade när jag såg Naked attraction Sverige

07 jun, 2022 
AvLouise Berglund
Sofia Wistam programleder Naked attraction Sverige
Viftande kön, plötsliga inslag av sexualkunskap med gummibåtsljud samt stela dejter. Naked attraction Sverige har premiär. ELLEs Louise Åström har kollat – här är hennes 27 tankar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022Brand logo
VIDEO: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022

Naked attraction kommer nu i en svensk version. Programleder gör Sofia Wistam. Jag, en realityälskare av rang, har sjukt nog aldrig sett Naked attraction förut. Det är nästan ett tjänstefel. Men nu är det tyvärr så.

För den som också missat det här realityprogrammet går det ut på att en huvudperson i varje avsnitt ska välja ut en dejt. Det görs genom att personen i fråga får se flera andra personer nakna – en bit i taget. Deltagarna står i varsin låda där en vägg höjs för att avslöja mer av personen nerifrån och upp. En efter en åker de ut, tills det bara är en kvar - vinnaren av dejten.

Jag har sett första avsnittet av Naked attraction Sverige – välkommen in i mitt huvud på en... låt oss kalla det... RESA. Jag passar också på att utfärda en spoilervarning här för dig som ännu inte hunnit se avsnitt ett.

Annons

Här är 27 tankar jag hade när jag såg Naked attraction sverige:

1. ”Här börjar vi nämligen där en bra dejt kanske slutar - utan kläder”, säger programledare Sofia Wistam. Jag vet inte om det är den internationella definitionen av en bra dejt. Men jag ska väl inte PETA i manus det första jag gör.

2. Huvudpersonen i avsnitt ett är Ilona, 31 år som aldrig varit på en dejt. Jag känner att hon ska ha beröm för att det här är tillvägagångssättet hon väljer.

Naked attraction Sverige avsnitt 1
Ilona, 31, är huvudperson i avsnitt ett av Naked attraction Sverige.

3. Ilona beskriver sig själv som ”sarkastisk, bitter men jävligt rolig”. Jag kommer härmed sno den beskrivningen och låtsas som att jag själv kommit på den.

Annons

4. I sitt intro promenixar hon in i en sexbutik medan hon pratar om att den perfekta dejten ska börja med ett träningspass. Låter jag pryd nu? Kanske lite?Det slog mig bara att det var filmat som att hon handlade på mataffären, typ lilla inköpet man gör varje dag på väg hem, och det hela lämnades okommenterat.

5. ”Vad är det du hoppas hitta här ikväll?” undrar Sofia Wistam. ”En partner med allt”, blir svaret. Jag känner mig försiktigt skeptisk till att man kommer hitta sitt livs kärlek i en lysande låda där det första man möter är ett kön. Nej, vet ni vad? Jag förskönade mina ord där. Jag är extremt skeptisk.

6. Då börjar vi rulla upp vägg! Kön i närbild med poppig musik, varsågod mina ögon.

Naked attraction Sverige avsnitt 1
Deltagarna avslöjas nerifrån och upp!

7. *SKRIK* En man har tatuerat in Pinocchios ansikte precis ovanför sitt kön. Figurens ögon kollar glatt ner mot könet. Jag vet inte vad jag ska känna.

Annons

8. Nu ska det gås fram och TITTAS närmare på könen. Jag greppar efter närmaste kudde.

9. Det skämtas om att ljuga och Pinocchio är såklart i närbild. Det VIFTAS glatt med könet när det pratas om bäraren av det.

Naked attraction Sverige avsnitt 1
Jag är ledsen, men jag vågar inte skärmdumpa mer än såhär av bilden. Den som vill möta hela Pinnocchio får helt enkelt se avsnittet själv.

10. Varför känns allt det här som en enda stor hundutställning?

11. Ännu en man som vill trixa med könet. Denna gången i grön box. Vad är grejen?

12. ”Vissa kan vifta med öronen. Den här gröna mannen kan vifta på kuken helt enkelt”, säger Sofia Wistam medan mannen i den gröna buren bjuder på show. Jag känner mig lätt traumatiserad. Är van att se Sofia prata om familjetragedier i Sofias änglar och kontrasten mot viftande kukar är så stark. Kan någon hitta ett förfallet hus som behöver HEPA-filter omgående?

Annons

13. Nu blir det FRÅGA OLLE! Plötsligt kommer lite utbildande info med animationer om genomsnittskönet. Jag vill ringa upp den som lagt till knakande gummibåtsliknande ljudeffekt när den animerade ballen växer på skärmen och fråga om tankarna bakom det kreativa beslutet.

Naked attraction Sverige, avsnitt 1
*Knakande gummibåtsljud*

14. Det är utröstning. Blå box åker ut. Den nakna personen ska nu ha ett samtal på en upplyst scen med Sofia och Ilona som är helt påklädda. Jag fattar att det i sak är naturligt att vara naken men kontrasten mellan dem får mig att vilja greppa tre kuddar till.

15. Det ska kramas. Fnissar till och känner ändå visst plötsligt lugn när jag noterar att det LÄMNAS LUFT i kramen för att inte bröst eller kön mellan påklädd och icke påklädd person ska nudda varandra.

Annons

16. ”Det är inte många som kan säga att de visat pattarna i tv så att jag är jättenöjd”, säger kvinnan som åkte ut. Ett citat värt att tatuera in alternativt måla över dörrkarmen.

17. ”Runda fasta bröst, vältränat upptill och lite tatueringar”, önskas. Normkroppen står i fokus som alla andra dagar i veckan...

18. ”Det här känns som att komma till himlen”, tycker Ilona när skärmarna åker upp och både kön och överkropp på deltagarna visas. Om himlen är att mötas av en upplyst dinglande Pinocchio-kuk behöver jag fundera på vilken religion jag ska ha.

19. Grön box åker också ut och mannen där har saker att berätta: ”My penis, it’s just, I can move it. I can move it in front, in back, in front, in back, så it’s quite fun”. Grattis till dig.

Naked attraction Sverige, avsnitt 1
Grön box har en dold talang.

20. Röd box, aka Pinocchio-mannen åker ut. Det enda jag vill ha svar på är bakgrunden till tatueringen. Och det får jag äntligen. Han hade sett en bild för många år sedan och tyckte att det såg sköj ut. Jag har följdfrågor om var den bilden hittades. Men jag kommer inte använda min jobbdator till att besvara dessa. Mår för dåligt psykiskt av att föreställa mig det samtalet med vår it-avdelning. ”Jag skulle bara göra lite research....”.

Annons

21. Pinocchio-mannen säger nu att han inte ljuger. Det skulle ju innebära att… Ja… Ni fattar. ”Attans, men jag kanske vill att du ska ljuga”, säger Sofia Wistam. Stopp! Nu var ju inte det här ditt playfield av Disney-kön.

22. ”Min erfarenhet i Naked attraction är att lära sig att man inte behöver skämmas för någonting. Alla är olika och alla ska vara nöjda med sina kroppar”. Faktiska visdomsord från Pinnochio-mannen, det vill jag ha sagt!

23. Nu ska Ilona också klä av sig. Den detaljen av programkonceptet hade jag missat. Alt känns plötsligt mer rättvist.

24. Gul box är vinnaren av dejten. Kvinnan i den lila boxen blir därmed runner up. Men aj, aj, aj, den valda mannen gillar tyvärr inte rödvin. Jobbigt när det är just det Ilona beställt två glas av. Ljug! Du är ju inte Pinocchio!

Naked attraction Sverige, avsnitt 1
Vinnaren gillar tyvärr inte rödvin. Dejten är inte off to a good start :/

25. HUR kan det va mer stelt med kläderna PÅ?

26. Om det finns en sak jag tycker är KÄMPIG ATT BESKÅDA i realityprogram är det ”dagen efter”-intervjun. Det kanske ligger på mig men jag vill kasta ut min dator genom fönstret för att jag inte klarar av de låååånga konstpauserna innan de berättar om hur kvällen var.

Annons

27. De vill inte ses igen pga kemin inte fanns där. Skönt att båda är överens i alla fall. Jag har nämligen hållt andan i ungefär 40 sekunder nu och det känns inte så bra för mina lungor. Äntligen kan jag andas ut!

Sammanfattningsvis: Det här var en wild ride. Uppfriskande chockartat med disneykön och bra med inkludering både när det kommer till kroppar och sexualitet. Men om det här programmet ska fungera måste det bli mindre Soff-i-propp möter Fråga Olle. Det har absolut sina glimtar när deltagarna fokuserar mindre på hej normkropp utan snarare pratar om hur de nakna personerna verkar utifrån attribut som tatueringar eller smycken eller bjussiga citat. För den som gillar att få förhöjd puls av fniss och laddade pauser rekommenderar jag konceptet. Men den som inte gillar nervositet, viftande kön och uttryck som ”talande kukar” bör kanske se Sofias änglar istället.

Naked attraction Sverige har premiär den 7 juni klockan 22:00 på Kanal 5 och discovery+.

SE OCKSÅ: ELLE Pop #11 – Fotokurs för straighta män och Kylie leker fattigBrand logo
SE OCKSÅ: ELLE Pop #11 – Fotokurs för straighta män och Kylie leker fattig
Annons