10 saker gravida kvinnor verkligen ser fram emot efter födseln

09 oktober, 2015

Att vara gravid är något av det häftigaste en kvinna kan vara med om. Att vänta barn med sin livspartner är en ynnest som inte är alla förunnat, men också en berg- och dalbana i känslor och humör.

Hur härligt det än är att vara gravid och snart få tillökning i familjen så finns det vissa saker man inte kan göra som gravid kvinna och som man verkligen längtar efter att få göra när väl födseln ägt rum. Här är 10 saker gravida kvinnor verkligen ser fram emot när de är gravida.

Av Lisa Nylén

Andra som läst denna artikel läser också:

11 saker du aldrig bör säga till en gravid kvinna >

19 saker singlar är trötta på att höra >

1. Att äta utan att tänka efter hela tiden.

Under graviditeten gäller det att ständigt tänka på om det är listeriabakterier i osten eller om köttet är tillräckligt genomstekt. Tänk vad underbart att plötsligt få sätta tänderna i en råbiff eller en riktigt möglig saint agur!

2. Att köpa kläder utan resår.

Magen må vara vacker i den där trikåklänningen, men åh vad tråkigt att alltid behöva tänka på resår och stretch. När bäbin är ute går det äntligen att börja snegla åt tajta jeans och skräddade skjortor.

3. Att ta ett glas vin.

Visst gäller det att hålla igen även när bebisen är född, men många blivande morsor ser fram emot att få skölja ned middagen med ett glas vin istället för läsk.

4. Träning som känns.

Vi uppmanas att träna under graviditeten, men hur motiverande är det egentligen att göra stretchövningar när man nu tagit sig till gymmet? Några månader efter förlossningen går det äntligen att ta ut sig rejält igen.

5. Sex i vilken ställning som helst.

Det är ett himla sjå att få till det med en gigantisk mage i vägen. När den börjat lägga sig går det att experimentera igen.

6. Att få sova på mage.

Första gången man lägger sig på mage efter flera månaders obekväm sovställning är, bokstavligt talat, som en dröm!

7. Att se allt med nya ögon.

Synen kan förändras under graviditeten, och det är därför ingen idé att gå till optikern. Snart, snart kan du skaffa nya glajjer och se allting klart igen.

8. Att kunna andas.

Nästäppan från helvetet brukar krypa på under graviditeten men så fort bebisen är ute kan du ta ett djupt andetag.

9. Att äta på kvällen.

Även halsbrännan gör sig gärna påmind när bullen ligger i ugnen. Att behöva tänka på att inte äta lök, eller sent på kvällen, har varit ett gissel. Men så fort du välkomnat en ny familjemedlem behöver du inte bry dig längre!

10. Att tatuera sig.

Många tatuerare vill inte kroppssmycka gravida kvinnor. Därför blir det en extra treat att få göra den där efterlängtade tatueringen när ungen är ute.

Andra som läst denna artikel läser också:

11 saker du aldrig bör säga till en gravid kvinna >

19 saker singlar är trötta på att höra >

Artikeln kommer ursprungligen från Hänt.se.