Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

10 romantiska filmer med svarta kärlekspar att se redan ikväll

14 feb, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
kärlekspar på film
Love is in the air! Februari är kärlekens månad och varför inte titta på en riktigt mysig OCH inkluderande romantisk film? Här är 10 rullar som skildrar svarta kärlekspar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(ELLE) Så skapar du en romantisk dejt hemma - 9 tipsBrand logo
(ELLE) Så skapar du en romantisk dejt hemma - 9 tips

Poppa popcornen, plocka fram mysbrallorna och bulla upp framför en romantisk film. Utbudet är stort och just här handlar det om svarta par. Håll till godo!

Malcolm & Marie

Malcolm & Marie

Filmskaparen Malcolm (John David Washington) och hans flickvän Marie (Zendaya) har en stormig relation. Efter en lyckad filmpremiär kommer spänningar upp till ytan vilket leder till att smärtsamma avslöjanden avlöser varandra. Filmen hade premiär på Netflix i början på februari och är redan en snackis – plus favorittippad som en potentiell Oscarsvinnare.

Annons

Love Jacked

love jacked

Maya (Amber Stevens West) behöver en vikarierande fästman för att dölja sin brutna förlovning samt undvika att göra sin far besviken. Den småkriminelle Malcolm (Shamier Anderson) är på rymmen och behöver en flyktplan. De drar nytta av varandras situation men ingen av dem förväntar sig ett faktiskt bröllop – eller kärlek. Romantisk komedi på Netflix.

The Photograph

Issa Rae spelar Mae, dottern till en avliden berömd kvinnlig fotograf. När en journalist (Lakeith Stanfield) ger sig i kast med att kartlägga moderns liv, blir Mae kär i honom på kuppen. Filmen släpptes på Alla hjärtans dag i fjol, så romantik är garanterad. Finns på Google Play och Itunes.

Annons

Been So Long

been so long

Been So Long är en modern musikal om en ensamstående mamma (Michael Coel) och en före detta kriminell man (Arinzé Kene) som precis blivit villkorligt frigiven från fängelset. De träffas under en utekväll och kemi uppstår. Vågar de lita på varann? Finns att streama på Netflix.

Love & Basketball

love & basketball

Kommer baskettalangerna Quincy och Monicas ungdomskärlek att hålla när de inleder sina individuella karriärer inom sporten som de båda älskar? En film från 2000 om drömmar, mål och rum att växa inom en relation. Finns på Viaplay och SF Anytime.

Annons

The Best Man Holiday

The Best Man Holiday

Upplev glädjen, kärleken och överraskningarna när ett kompisgäng återförenas för första gången på flera år. De upptäcker snart hur enkelt det är att blåsa liv i gammal rivalitet och romantik samtidigt som de avslöjar nya sidor och gamla hemligheter. En dramakomedi från 2013 som finns att hyra på SF Anytime och Viaplay.

Queen & Slim

Queen & Slim

När Queen (Jodie Turner-Smith) och Slim (Daniel Kaluuya) är ute på sin första dejt stoppas de av polis för en mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar och Slim dödar polisen i självförsvar. Paret tar sin flykt och mitt i allt tumult växer en stark kärlek fram. Finns på Viaplay, SF Anytime, Itunes och Youtube Movies.

Annons

Someone Great

Someone Great

När musikjournalisten Jenny (Gina Rodriguez) blir oväntat dumpad av sin pojkvän måste hon gå vidare på egen hand – men först väntar ett oförglömligt äventyr med hennes bästa vänner. Hyllad romantisk komedi och feel-good på Netflix.

Nappily Ever After

Den perfektionistiske reklamchefen Violet (Sanaa Lathan) får problem med sitt kärleksliv och inleder en resa för att upptäcka sig själv. Startskottet blir att raka av sig allt hår. Filmen bygger på en bok med samma namn av Trisha R. Thomas och finns att se på Netflix.

Annons

Just Wright

Just Wright

Leslie Wright är sjukgymnasten som får i uppdrag att rehabilitera den skadade NBA-stjärnan Scott McKnight. Snart inser hon att hennes känslor riskerar att sätta allt på spel. En charmig film om hopp och kärlek med Queen Latifah och Common i huvudrollerna. Finns på SF Anytime, Youtube Movies, Itunes och Google Play.

Källa: Playpilot, Buzzfeed, Netflix

Foto: TT

LÄS MER:

Bästa (eller, egentligen sämsta...) missarna i filmer och tv-serier

10 tv-serier vi ser fram emot våren 2021

21 frågor att ställa din dejt under pandemin

Annons