Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Vårens finaste kappor och jackor – 10 modeller att räkna med i vår

16 feb, 2021 
Börjar du också sukta efter vår och att byta den tunga vinterjackan till den lätta vårvarianten? Luta dig då tillbaka och ta ett skroll i ELLEs stora guide med 10 handplockade tips på stilsäkra kappor och jackor att inspireras av i vår.
Annons
ELLE Stylar: VårjackanBrand logo
ELLE Stylar: Vårjackan

Med allt från den korta kappan och klassiska trenchen till tidlösa dräktjackan och användbara jeansjackan. Det visar sig en hel del säkra kort bland säsongens trendiga vårjackor så låt oss djupdyka bland vårens viktigaste nyckelplagg! Här är säsongens modeller och så stylar du enkelt men snyggt i vår.

10 vårjackor och kappor till våren 2021

1. Jeansjackan

streetstyle jeansjackan

Den klassiska jeansjackan blir hetare än någonsin våren 2021 och det är främst den boxiga varianten med avslappnande (slitna) drag som seglar in som favorit i modebilden. En perfekt och slitstark jacka att hålla hårt om i flera år framöver. Satsa på stylingknepet denim on denim och bär jeansjackan med jeans i matchande tvätt, tillsammans med en tunnare polotröja eller randig stickad tröja som blir pricken över i:et för den klassiska vårlooken.

Annons

JEANSJACKA, STYLEIN

Stylein satsar på den avslappnande denimjackan i tre olika tvättar – kika in alla eller köp denna här (reklamlänk).

jeansjacka från stylein.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

2. Quiltade kappan

streetstyle quiltad jacka

Den långa quiltade jackan är höstfavoriten som har slagit rot även till våren. Mer ljusa och färgglada varianter träder fram men givetvis är den svarta ett tidlöst alternativ att använda både höst och tidig vår. Styla ton-i-ton eller med en bekväm hoodie för en spännande twist.

Annons

Quiltad jacka, & Other stories

Kort quiltad jacka från & Other stories som även finns i fler färger. Denna i ljus nyans finns att köpa här (reklamlänk).

kort quiltad jacka från other stories i ljus nyans.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

3. Armyjackan

streetstyle armyjacka

Ännu en cool klassiker att räkna med! För en chic känsla i vår – satsa på att styla armyjackan med en feminin långklänning i stickat eller följsamt material.

Annons

Armyjacka, Totême

Klassisk i rymlig silhuett och dekorativa fickor signerad Totême. Jackan finns att köpa här (reklamlänk) och här (reklamlänk).

grön armyjacka från toteme i oversized modell.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

4. Tweedjackan

streetstyle tweedjackan

Tänk dig en vår i den tidlösa tweedjackan tillsammans med jeans eller smickrande kostymbyxor, underbart eller hur? Känns tweedjackan för proper? Välj en storlek större för att kamma hem en modern och avslappnad look.

Annons

Strukturvävd jacka, H&M

Ett budgetkap att spana in är denna jacka i strukturvävt tyg från H&M. Se fler färger eller mer om denna som går att köpa här (reklamlänk).

strukturvävd jacka från H&M i beige.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

5. Korta kappan

streetstyle kort kappa markerad midja

100% chic och stilsäker med den kortare kappan där markerade midjan står i fokus! För alla som är trötta på långa lager vill vi slå ett slag för den korta kappan som givetvis hör våren till. Sätt midjan i fokus, bär med ljus slitna jeans och stilsäkra sneakers.

Annons

Kort kappa, One & other

Grå kappa i ullmix, kort modell och midjebälte från One & other som finns att köpa här (reklamlänk).

grå kort kappa med midjebälte från One & other.

6. Dräktjackan

streetstyle dräktjacka

Dräktjackan bär vi mer än gärna i FÄRG denna vår. Tänk solgult, brandgult eller rosa – listan kan göras lång men oavsett färgval piggar den garanterat upp basgarderobens användbara leggings och kostymbyxa.

Annons

Dräktjacka, Sandro

Dräktjacka i strukturvävd kvalité med dekorativt inslag av denim. Jackan kommer från Sandro och finns att köpa här (reklamlänk).

Dräktjacka med dekorativa inlag av denim från Sandro.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

7. Trenchcoat

streetstyle trenchcoat

Ingen vårsäsong utan klassiska trenchcoaten. Håll det klassiskt och styla med vita jeans, loafers och en randig tröja. Addera en stilsäker scarf runt halsen för det lilla extra.

Annons

Trenchcoat, House of dagmar

Trenchcoat i vacker linnemix med midjebälte från House of Dagmar. Kappan finns att köpa här (reklamlänk).

trenchcoat i linnemix från house of dagmar.
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

8. Skinnrocken

Skinnrocken är säsongens kaxigaste vårjacka som garanterar en cool vårentré. Styla med en feminin klänning för en snygg och balanserad look eller välj att gå loss med matchande skinnbyxor och en enkel t-shirt.

Annons

Skinnrock, Filippa K

Lång rock med midjebälte från Filippa K. Se mer om kappan som finns att köpa här (reklamlänk).

Lång rock med midjebälte från Filippa K
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

9. Skjortjackan (i pastell)

Den populära skjortjackan är här för att stanna men för en underbar vårstyling – välj ett alternativ i pudrig pastell. Med vita jeans eller en färgglad midikjol blir våren plötsligt så mycket soligare.

Annons

Skjortjacka, H&M

Oversized skjortjacka från H&M i en magisk blå nyans och längre modell. Se mer om denna jacka som finns att köpa här (reklamlänk).

blå skjortjacka från H&M i längre modell.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

10. Vita kappan

vit kappa streetstyle

Vårsäsongen bjuder på en hel del inslag av ljusa nyanser och en av säsongens hetaste trendfärg är faktiskt klassiskt vitt. Kappan i vitt blir garanterat ett fräscht inslag som passar våren extra bra!

Annons

Vit kappa, Stylein

Vadlång vit kappa med dekorativa knappar. Kappan kommer från Stylein och finns att köpa här (reklamlänk).

vit kappa från stylein
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Foto: Imaxtree

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons