Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Tyllkjolens återkomst – Carrie Bradshaws berömda plagg i fokus under London fashion week

18 sep, 2023 
AvAmie Chorr
Tyllkjolens återkomst – Carrie Bradshaws berömda plagg i fokus under London fashion week
Under årets London Fashion Week var det en trend som stod ut och fångade allas uppmärksamhet: Tyllkjolen! Såhär stylades den på Londons gator.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Street style från New York Fashion Week 2023Brand logo
Street style från New York Fashion Week 2023

Denna ikoniska kjol, som definierar den romantiska looken, är tillbaka i rampljuset. Under London fashion week var den verkligen hetare än någonsin. Men inte bara de voluminösa tyllkjolarna lockade modeentusiasterna. Även mindre voluminösa versioner hade en tydlig närvaro på Londons gator.

Carrie Bradshaw när hon rensar sin garderob i serien Sex and the city

Carrie Bradshaw, från den ikoniska TV-serien Sex and the city, bar ofta drömlika tyllkjolar ihop med en oväntad överdel. Vi alla minns väl hennes look i seriens ledmotiv? Den korta kjolen hon bär när en buss är nära att stänka ner henne med vatten är ett exempel på det. Och nu är alltså 90-talstrenden tillbaka.

Annons

Se hur besökarna på London Fashion Week bär tyllkjolen

Det mest intressanta med denna trend är variationen av tyllkjolar som visades upp. Förutom de traditionella voluminösa kjolarna såg vi även skulpturala versioner där man format tyll till rosor. Även dinglade detaljer vid kjolslutet på mermaidformade plagg var populärt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Så stylar du tyllkjolen i höst

Det ser ut som om tyllkjolar kommer att förbli heta även när temperaturen nu börjat sjunka. De går enkelt att anpassa till höstmodet genom att kombineras med tjockare strumpbyxor eller lårhöga stövlar och kanske till och med en mysig stickad tröja eller hoodie.

Foto: Launchmetrics.com/Spotlight & TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons