Tvillingar, fallande modeller och (såklart) Kim Kardashian – här är största snackisarna från Milano

Tvillingar, fallande modeller och (såklart) Kim Kardashian – största snackisarna från Milanos modevecka

De internationella modeveckorna är i full gång och i vanlig ordning bjuder de på en hel del buzz. Från tvillingar på catwalken till modeller som en efter en trillar – här är de största snackisarna från Milano Fashion Week.
26 september, 2022
Bakom kulisserna – häng med när Janice plåtas för ELLE
0:45

Efter reklamen: Bakom kulisserna – häng med när Janice plåtas för ELLE

(0:45)

Slå på ljud

New York, London, Milano, Paris – de internationella modeveckorna är i full gång och världens största modehus presenterar nu sina kollektioner för kommande vår och sommar.

Strålkastarljuset har just riktats mot Italien och Milano Fashion Week där vi bjudits på en hel del händelser som nu pratas sönder i sociala medier. Här är snackisarna från veckan som du inte vill missa!

Därför pratar alla om svenska Beate Karlssons (parodiska) visning i Milano

68 tvillingar hos Gucci

It takes two, baby! När Gucci presenterade vår och sommarkollektionen för 2023 chockades publiken när en vägg plötsligt hissades upp bredvid modellerna på catwalken. Där bakom pågick vad som såg ut att vara en helt identisk visning, med helt identiska modeller.

Sanningen var att det var hela 68 tvillingpar som gick visningen. Varje tvilling stylad exakt likadant som sitt syskon. Modehusets creative director Alessandro Michele har namngivit kollektionen ”Twinsburg” och den är inspirerad av hans mamma som är just tvilling.

Stämningen gick att ta på under visningen, och det rann tårar på flera av gästerna i publiken. Internet var såklart inte heller sena med att uppmärksamma showen.

Modellerna som snubblade på catwalken

Svenska Beate Karlsson debuterade med AVAVAV under Milano Fashion Week. Och det tog inte många minuter efter visningens slut innan klipp spreds på sociala medier. Varför? Beate Karlsson lät modellerna snubbla på catwalken. En efter en äntrar modellerna catwalken och gör sedan ett platt fall ner på golvet.

Pengar – och jakten på dem – står som inspirationen bakom kollektionen och visningen ska enligt Beate själv ses som en parodi på en modevisning.

När Beate Karlsson sedan kommer in för att ta emot publikens jubel efter att modellerna klivit av catwalken, avslutar hon visningen med att – du har redan gissat rätt – själv snubbla! Se mer från debuten alla snackar om här.

Dolce & Gabbana + Kim Kardashian = sant, sant, jättesant!

Under Milanos modevecka avslöjade Dolce & Gabbana nyheten att de har tagit fram sin vår- och sommarkollektion för 2023 i samarbete med Kim Kardashian. Kim har valt ut några av sina favoritlooks från modehusets 90- och 00-tal varpå Domenico Dolce och Stefano Gabbana har omtolkat dessa och tagit fram kommande vårkollektion.

Visningen inleddes med ljudet av paparazzi-kameror, röster som skrek ”We love you Kim!” och kamerablixtar. Kim Kardashian gick inte själv visningen, men tog emot publikens jubel iklädd en glittrande svart klänning efteråt. På front row satt Kris Jenner, Khloé Kardashian och North West.

Paris Hilton stängde Versace visning

När Versace intog Milano Fashion Week för att presentera den kommande kollektionen dök ett välkänt ansikte upp på catwalken. Det var nämligen Paris Hilton som stängde visningen signerad Donatella Versace. Vad hon bar? Rosa från topp till tå såklart! En Barbie-rosa, glittrande klänning, matchande slöja (vilket gick som en röd tråd genom hela kollektionen) samt skor och handskar i samma nyans.

Om någon mot förmodan tvekade på att 00-talet gör stark comeback just nu, är vi nog alla övertygade efter det här.

Foto: TT/Instagram