Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Träna mer hållbart! Löparskor i återvunnet material

04 maj, 2020 
Hållbara löparskor i återvunnet material.
Satsa på löparskor i återvunnet material. Från varianter gjorda av PET-flaskor till modeller tillverkade av sockerrör – ELLE listar fem löparskor som är snällare mot miljön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mode möter funktion – inspireras av athleisureBrand logo
Mode möter funktion – inspireras av athleisure

 

Allt fler sportvarumärken väljer att ta fram löparskor som är tillverkade av återvunnet material och därmed också lite snällare mot miljön. Adidas använder till exempel plast från haven för att ta fram träningsskor och Veja gör detsamma av bananolja och risavfall. Dessutom är det fler och fler märken som väljer att vara transparenta med hur mycket utsläpp som går åt vid produktionen av enskilda produkter. Allt för att göra oss konsumenter mer medvetna om vårt eget klimatavtryck.

Så, gör träningen mer miljövänlig genom att satsa på ett hållbart alternativ nästa gång du köper löparskor. ELLE listar fem modeller som är lite snällare mot planeten.

1. Adidas Ultraboost 20

Löparskor gjorda av återvunnet material: Adidas Ultraboost 20

Adidas har samarbetat med miljöorganisationen Parley for the Oceans för att ta fram produkter som är snällare mot miljön. Denna löparsko är tillverkad av Primeblue, ett funktionsmaterial som skapats av återvunnet plastavfall insamlat från stränder och kustområden innan det når haven. Finns att köpa här.

Annons

2. Allbirds The Dasher

Hållbara löparskor: Allbirds The Dasher

Allbirds nya löparsko The Dasher är tillverkad av eucalyptus, merinoull och sockerrör. Dessutom är skon märkt med ett ”carbon footprint”, som gör att du som konsument kan se hur mycket koldioxid som gått åt vid produktionen av skon, vilket enligt företaget är 30 procent mindre än en vanlig löparsko. Finns att köpa här.

3. Vejas löparsko Condor

Hållbara löparskor: Veja The Condor

Franska Veja erbjuder flera ekologiska skor och löparskon Condor är en av dem. Idag är modellen skapad av 53 procent bio-baserat och återvunnet material, bland annat gamla plastflaskor, bananolja och risavfall. Finns att köpa här.

Annons

4. Asics Edo Era Tribute Pack

Asics hållbara löparskor av återvunna PET-flaskor – modell Glideride

Asics lanserar i år en ny kollektion av löparskor där ovandelen är gjorda av polyester som tillverkats av återvunna PET-flaskor. Skorna är ett steg i företagets väg mot att 2030 enbart använda återvunnen polyesterfiber till ovandelen i samtliga skor. Kollektionen kallas Edo Era Tribute Pack och just den här modellen heter Glideride. Skorna börjar säljas i augusti.

5. Nike Air Zoom Pegasus

Hållbara löparskor: Nike Air Zoom Pegasus

Samtliga Nikes Air-modeller har en sula som är gjorda av minst 50 procent återvunnet material och tillverkade med hundra procent återvunnen energi. Den här modellen finns i flera olika färger. Finns att klicka hem här. (reklamlänk)

LÄS MER:

Träna hemma? Här är redskapen och plaggen du behöver

Löpträna med stil – trendiga träningskläder vi springer i 2020

29 stilsäkra sneakers att bära i vår och sommar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons