Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Möt Tiffany & Co:s första kvinnliga chefsgemmolog Victoria Reynolds

07 jul, 2022 
AvHelena Skoog
Möt Tiffany & Co:s första kvinnliga chefsgemmolog Victoria Reynolds
Tiffany & Co fyller 185 år och firar med stor utställning i London. ELLE möter varumärkets första kvinnliga chefsgemmolog, Victoria Reynolds.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stilsnack med Josefine JinderBrand logo
Stilsnack med Josefine Jinder

Det närmast legendariska smyckesvarumärket Tiffany & Co, med sina turkosa askar, butiken i New York som synts i både filmer och tv-serier och alla populärkulturella referenser, fyller 185 år. Det firas med en stor utställning med över 400 objekt på Saatchi Gallery i London. ELLE fick byta några ord med Tiffany & Co:s chefsgemmolog Victoria Reynolds om utställningens guldkorn (diamanter, mer korrekt) och hennes långa karriär på smyckeshuset.

– En av mina favoriter i utställningen är The reimagined world’s fair necklace-setet, med den ovala Empire diamond på över 80 karat. Den är spektakulär. Strävan efter att hitta de finaste diamanterna understryker allt vi gör på Tiffany.

En blomformad diamantbrosch från 1961.

Tiffany diamond visas i utställningen. Berätta!

– Charles Lewis Tiffany (Tiffany & Co:s grundare, reds anm) förvärvade den grova stenen 1878. Den skickades till Paris för att slipas och under ett år förvandlades den 287.42-karatiga grova stenen till en 128.54 karats briljant med hela 82 fasetter. Våra diamantslipare och polerare gör viktiga uppoffringar när det gäller storlek för att släppa fram varje diamants skönhet och Tiffany diamond slipades ner till mindre än halva originalstorleken. Den är ett bevis på det extraordinära hantverket bakom våra kreationer.

Annons

Du har arbetat på Tiffany & Co i över 30 år. När blev du intresserad av gemmologi och diamanter?

Annons

– Så länge jag kan minnas har jag haft en passion för ädelstenar och smycken. Min mormor hade en vacker smyckessamling och jag tror att det verkligen påverkade mitt val av karriär. Sedan jag började på Tiffany 1987 har varje position jag haft varit ett steg mot jobbet som chefsgemmolog. Från att jag jobbade på custom design och skapade unika smycken till tiden då jag jobbade i diamantlaboratoriet, det stärkte min kärlek till diamanter och ädelstenar. Jag är otroligt stolt över att vara Tiffanys första kvinnliga chefsgemmolog.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?

– Den största utmaningen och, skulle jag säga, möjligheten är att välja vilka stenar vi ska använda. Det finns så många vackra ädelstenar och diamanter och att välja vilka som är av Tiffany-kaliber är ganska utmanande, men också den mest inspirerande och givande delen av mitt jobb.

Utställningen Vision & Virtuosity pågår till 19 augusti.

Foto: Tiffany & Co

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons