Mer svenskt mode väntas på Copenhagen Fashion Week

Jade Cropper visar svenskt mode på Copenhagen Fashion Week

Förvänta dig mer svenskt mode och nya talanger när svenska moderådet inleder samarbete med Copenhagen Fashion Week!
19 januari, 2022
André Leon Talley - död 73 år gammal
0:57

Efter reklamen: André Leon Talley - död 73 år gammal

(0:57)

Slå på ljud

Det bubblar om Copenhagen Fashion Week iallafall från svenskt håll. I början av året blev det känt att den danska modeveckan välkomnar svenska designern och senaste stjärnskottet Jade Cropper som vinnare av säsongens "Talent Slot". Vilket innebär att Jade kommer att presentera sin kommande kollektion under Copenhagen Fashion Week i början av februari.

Lookbook bild från Jade Croppers senaste kollektion.

Hennes starka designspråk har redan väckt stor uppmärksamhet både på hemmaplan som internationellt. Jade har hittat det där lilla extra som gör att både artister, stylister och kända kvinnor som Kim Kardashian vill bära hennes plagg. Och enligt henne själv kan vi förvänta oss en mer mogen stil än tidigare.

– Att vinna talangslotten betyder allt för mig. Att få erkännande för allt arbete jag har lagt ner i mina designs är verkligen underbart. Du kan förvänta dig en mer mogen line-up än den tidigare, men med samma DNA i designen, berättar Jade Cropper.

Swedish Fashion Council ingar partnerskap med Copenhagen Fashion Week

Idag kom ytterligare en nyhet som förstärker svenskt mode i den danska huvudstaden. Det svenska moderådet Swedish Fashion Council som arbetar för att främja, utbilda och innovera den svenska modebranschen har ingått ett partnerskap med Copenhagen Fashion Week. Samarbetet handlar främst om att arbeta över gränserna för att stärka nordiska modetalanger, stötta en ny era av modedesigners och leda modebranschen framåt.

En rad svenska modemärken som Hope, Rodebjer, Selam Fessahaye och Rave Review har sedan några år tillbaka valt att presentera sina kollektioner under Köpenhamns modevecka – ett arrangemang om har hållits i den danska huvudstaden sedan 2006 och som på senare tid har vuxit sig allt större. Jade Croppers medverkan under Copenhagen Fashion Week ses som en start till det nya gränsöverskridande samarbetet mellan länderna.

Foto: Jade Cropper/Isak Berglund Mattsson-Marn.