Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Svenska talangerna som visade på Milano Fashion Week

26 feb, 2024 
AvAmie Chorr
Svenskt mode dominerade visningsschemat under Milano Fashion Weeks sista dag! Svenska talangerna Feben, AVAVAV och Rave Reviews visningarna blev ett storslaget avslut på den italienska modeveckan. Här är allt om visningarna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

Feben

Den talangfulla designern Feben fortsätter att ta modevärlden med storm. Under förra årets ELLE-gala 2023 prisades med det prestigefyllda priset årets framtidshopp och nu presenterar hon sina kollektioner på de internationella modeveckorna.

Annons

Förra årets presenterades hennes AW23-kollektion på London Fashion Week och i helgen visades den kommande höst- och vinterkollektionen för 2024 på Milano Fashion Week, med stöd från inget mindre än det italienska modehuset Dolce & Gabbana som fortsätter att lyfta och stödda utvalda växande designtalanger.På ELLE-galan 2023 prisades hon med motiveringen: ”Hennes surrealistiska lek med stereotyper och material skapar en oemotståndlig estetik som omedelbart känns igen.

Annons

Med avväpnande humor och mångfacetterade plagg låter hon nya referenser ta plats på catwalken och bjuder in till dialog. Modevärlden lyssnar."En motivering som minst sagt speglades under visningen i Milano, med en välarbetad kollektion fylld av hennes tydliga signatur och designteknik.

AVAVAV

Launchmetrics.com/spotlight

I en värld där onlinekritik lätt kan anta en negativ ton valde AVAVAVs kreativa chef Beate Karlsson att centrera dessa negativa kommentarer som inspiration bakom höst– och vinterkollektionen för 2024.På plats på visningen stod varsin hink med skräp redo vid gästernas platser.

Annons

Detta för att sedan kasta på modellerna när de stegade ut på catwalken, samtidigt som skärmar visade upp elaka kommentarer som AVAVAV fått. Modellerna prickades av bananskal, vattenflaskor, kaffemuggar och skräp, symboliskt för de negativa kommentarer de ständigt möter från medietroll. Trots att den virala catwalken stod i centrum var givetvis även kollektionen i fokus.

Annons
Launchmetrics.com/spotlight

Monokroma silhuetter, utskärningar och skira stilar utgjorde kollektionen. Mitt i kaoset fick vi glimtar av kollektionen, bland annat en röd look med utsnitt på ärmarna och en annan med en genomskinlig klänning med enkel silhuett och ett bodycon-mönster som gjorde starkt intryck.

Annons

Som grädde på moset avslutades visningen med att kreativa chefen Beate fick en tårta i ansiktet!

Rave Review

Hållbarhet och upcyclad remake är Rave Reviews starka signum och under italienska modeveckan presenterade grundarna Livia Schück och Josephine Bergqvist en visning som förstärktes av en punkig vibb.

Annons

Vi fick se filtfodrade rockar med fransiga avslut, slipsar användes som bälten, asymmetriska lappade kjolar och vackert draperade asymmetriska toppar.

Annons

Den tidigare nämnda punkiga känslan möttes av boucléjackor, eleganta pennkjolar och en märkbart mer dämpad färgpalett. Det går säkert att säga att Rave Review vid det här laget är mästare på att matcha olika mönster i sin design.

Annons

Foto: TT & Launchmetrics.com/spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons