Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Spana in svenska Febens succévisning under London Fashion Week

20 feb, 2023 
AvAmie Chorr
Febens kollektion bjuder på paljetter, lekfulla mönster och former!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bafta-galan 2023 - se bilderna från röda mattanBrand logo
Bafta-galan 2023 - se bilderna från röda mattan

Född i Nordkorea, med rötter från Etiopien och uppvuxen i Sverige introducerar designern Feben ett nytt perspektiv på mode-och konstvärlden – och tar nu modevärlden med storm. Hon har arbetat med välkända namn som bland annat Beyoncé och Ashley Graham, och Jorja Smith gick hennes senaste visning.

Londonbaserade Feben, som har en modeutbildning från Central Saint Martins, visar verk som leker med ett populärt bildspråk och som länkar samman svarta kulturer för att skapa en estetik som är inbäddad i en vision. På en sida bekant och på den andra sidan världslig, tillgänglig och lekfull men samtidigt bunden till koderna för lyx och hantverk.

Annons

Hennes senaste visning scales, under London Fashion Week blev en succé.

Febens succévisning under Londons modevecka

Söndagen den 19 februari stod Feben på visningsscehmat under London Fashion Week AW23. Likt designerns förra visning lyftes även tarot i AW23, men denna gång med tarotkortet ”vagnen” som huvudkaraktär.

Fans av hennes tidigare kollektion kunde med glädje även se hennes signaturdetalj ”The Feben twist” i en stor del av plaggen. Mjuka siluetter skiftade till hårda linjer, långklänningar i lycra – med grafiska prints där Salavdor Dali möter grekisk mytologi i form av gudinnan psyche.

Annons

I detaljerna som följde kunde man utforska hur de olika kreationerna med skimrande paljettkjolar, slipklänningar i guld, smaragd och turkost skulle efterlikna en rustning. Rustningen blir här en stark detalj då karaktären "vagnen" bär på en rustning.

För denna kollektion samarbetade Feben med Accrabaserade skräddare för att skapa de pärlbroderade macramé-detaljerna, vilka kunde ses i allt från väskor till klänningarna med fransar. Spana in det bästa från AW23-kollektionen nedan!

Annons

Se det bästa från Febens AW-kollektion 2023

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons
Annons
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons