Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

House of Dagmar introducerar nytt denimprogram

20 feb, 2023 
House of Dagmar jeansprogram 2023.
House of Dagmar välkomnar ett helt nytt denimprogram som gör det enkelt att bära jeans med gott samvete. Upptäck allt om Dagmars nya denim.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jeanslook, ikonisk siluett & tunga boots – följ med på ELLE:s omslagsplåtningBrand logo
Jeanslook, ikonisk siluett & tunga boots – följ med på ELLE:s omslagsplåtning

Det råder ingen tvekan om att garderobens mest tidlösa favorit stavas denim, och nu gör House of Dagmar det enkelt för oss att bära jeans med gott samvete. 2023 är nämligen året då det svenska modehuset väljer att ta ännu ett steg mot en mer hållbar produktion som vill det bästa för oss och miljön.

Dagmar 2023 ljusblå jeans i ekologisk bomull.

Dagmars nya denimprogram

Dagmars designteam har arbetat fram det nya denimprogrammet utifrån ett traditionellt denimhantverk och uppdaterat allt från kvalité och logga till passform och tvättar. All denim tillverkas numera i 100% ekologisk bomull, något som inte bara skyddar ekosystemet från skadliga kemikalier utan sparar även sju badkar vatten (!) per producerat par jeans jämfört med konventionell bomull som ofta används i denimtillverkning. Även garvingsprocessen av läderettiketerna med Dagmar-loggan (som sitter baktill) blir nu helt kromfria då en kombination av syntetiska, mineraliska och vegetabiliska tanniner används.

Annons
House of Dagmar vida jeans i blå tvätt och ekologisk bomull.

Fyra nya stilar presenteras

Tillsammans med det nya denimprogrammet presenteras även fyra nya stilar, en avslappnad modell med lös passform kallad wide, en rak modell med rundad form kallad tapered, en helt rak modell kallad straight och en lätt croppad med utsvängda ben kallad kick flare. Alla dessa nya stilar presenteras till en början i de tre olika tvättarna grey, light blue och ecru. ANNONS Upptäck mer mer om nya jeansprogrammet här.

House of Dagmar denimprogram 2023.
Annons
Vita jeans i ekologisk bomull från House of Dagmar.
Annons