Artikeln innehåller reklamlänkar

Stylein firar 20 år med en hyllningskollektion

28 okt, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
AvJosefine Kanth
Stylein firar 20 år med en kollektion.
Efter 20 år med en tidlös tråd firar nu Stylein storslaget sina år genom att lyfta varumärkets klassiker i uppdaterad tappning. Med en hyllningskollektion bjuds det på allt från stickade favoriter till ytterplagg och mer festliga långklänningar i deras neutrala palett. Ta en titt på ELLEs favoriter!
Annons
Styleins Elin Almedar berättar om SS22
Styleins Elin Almedar berättar om SS22

Efter 20 år som modevarumärke firar Stylein storslaget med en hyllningskollektion i sann Stylein-anda. Med en inspiration från tidigare klassiker som har varit utmärkande favoriter under de två senaste decennierna, lyfts de återigen upp till ytan i ny tappning á la 2021.

Elin Alemdar, designer och grundare för Stylein.
Styleins grundare Elin Alemdar.

"varumärket som under hela resan har varit min baby"

Idag står Stylein som ett av Sveriges starkaste modevarumärken, som trots pandemi nått ett rekordår, men allt startade faktiskt från golvet i lägenheten på Manhattan där grundaren Elin Alemdar bodde och började sin resa 2001. Där visades den allra första handsydda kollektionen upp vid Union Square i New York som vid en tillbakablick nu 20 år senare visar att varumärkets sanna DNA har hållits på plats genom alla förbipasserande trender. Läs mer om Styleins värld och resa i ELLEs exklusiva intervju här.

Annons
Svart lång kappa från Stylein.
Plisserad klänning i brunt från Stylein.

- Det är en dröm att få fira 20 år med varumärket som under hela resan har varit min baby. När jag ser tillbaka på silhuetterna, materialen och designen blir jag stolt över det faktum att det finns en tydlig röd tråd, att jag hållit fast vid mitt DNA trots att många trender har kommit och gått. Jag tror att det är just det som har gjort att jag lyckats överleva så länge och att Stylein som bolag och varumärke aldrig har mått bättre, fortsätter Elin.

Annons
Stickad randig polo med brun jacka från Stylein.

- Mitt mål med kollektionen är inte bara att bringa liv till Stylein-klassiker, utan även att plaggen som helhet ska skapa den perfekt kurerade garderoben som kan hålla i minst 20 år till, säger Elin Alemdar, designer och grundare av Stylein.

Silkessjal i svart och gräddvitt från Stylein.

Genom hyllningskollektionen får vi alltså ta ännu ett djupare kliv in i Styleins stilsäkra värld. Med allt från stickade signaturer med bland annat den perfekta randen, den klassiska svarta kappan i stilsäker maxilängd och ett fång av feminina festblåsor. Så om du inte redan är ett fan, kan vi garantera att 20-årskollektionen med starka signaturer garanterat kommer få dig ombord. Styleins senaste kollektion släpps den 28 oktober och kommer enbart att säljas på stylein.com. Ta en titt på ELLEs favoriter här nedan!

Annons

ELLEs favoriter från kollektionen

Den klassiska svarta kappan. Nu med en extra vacker maxilängd, dekorativ krage och markerad midja. Du kan spana in den här. (länk till butik)

Den stickade Stylein-signaturen! Denna polotröja är utan tvekan den perfekta vardagströjan och nu med stilsäkra ränder i svartvitt. Den finns att spana in här. (länk till butik)

Kostymbyxan 2.0. Skräddad och uppklädd men samtidigt perfekt avslappnad och voluminös. Letar du efter en chic byxa för såväl vardag som fest ska du spana in denna som finns här. (länk till butik)

Annons

Toteväskan som passar vardag – och fest! Styleins signaturväska the Yacht bag har fått en uppdaterad glans och du kan spana in den här. (länk till butik)

Maxilklänningen för dig som söker något elegant och iögonfallande! Spana in alla detaljer på denna långklänning här. (länk till butik)

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar