Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

4 sportaktiviteter att testa i sommar – i svensk design

05 jul, 2024 
4 sportaktiviteter att testa i sommar i svensk design
Har du inga planer inbokade i sommar? Se till dessa 4 sportaktiviteter som är perfekta att testa under sommarmånaderna – och se svenska märkena som fixar stilen för vardera sport.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxvandra i sommar 4 tips på hotell och vandringslederBrand logo
Lyxvandra i sommar 4 tips på hotell och vandringsleder

Tennis

Är du sugen på att lära dig något nytt i sommar? Och samtidigt aktivera din kropp? Men även njuta av sommarvädret? Då är tennis en perfekt sport att sikta in sig på. Fördelarna är många och förutom det faktum att du lär dig något helt nytt så stimuleras du både fysiskt och mentalt i och med att hela kroppen aktiveras. Den snabba sporten kräver även snabba beslut och ett strategiskt tänkande vilket både kan vara utmanande och kul. Som ett extra plus i kanten är det en enkel aktivitet att testa på eftersom det går att spela oavsett tid på dygnet och runt om i Sverige finns många tennisbanor tillgängliga, både obemannade i parker och bemannade på sportanläggningar.

Annons
Tennis som sommaraktivitet.
Foto: TT

Satsa på en smidig och skön tenniskjol (med smarta fickor och inbyggda tights), en överdel som andas och toppa looken med en mysig tjocktröja i oversized passform. Den rejäla tjocktröjan passar perfekt att dra på sig efter ett spel under sena sommarkvällar! Är man på jakt efter svensk design finns många goda val hos bland annat svenska Björn Borg, Röhnisch, J.Lindeberg och Rs sports som erbjuder snygga plagg anpassade för tennis.

Fånga tennisstilen:

Tröja och tenniskjol
Se mer här!Björn Borg
Röhnish tennis
Tenniskjol och figurnära linne
Se mer här!Röhnisch
Annons
Vit tennisklänning
ANNONSSe mer här!J.Lindeberg
Tennis keps
Träningskeps
Se mer här!Rs Sports

Vandring

Friluftstrenden sprider sig och allt fler blir peppade på att prova på naturens äventyr. Förutom att det är extra härligt att vara ute i naturen under sommaren är vandring ett perfekt sätt att varva ner och hitta ett semesterlugn. Och eftersom att det kryllar av vackra naturupplevelser och vandringsleder i Sverige behöver det inte vara allt för mycket planering med i bilden. Oftast finns minst en enklare vandringsled eller naturupplevelse närmare än du tror, (HÄR och HÄR hittar du våra utvalda tips på vandringsleder i Sverige).

Annons
Vandring som sommaraktivitet
Foto: Haglöfs

När det kommer till outdoorplagg som passar för vandring och utomhusaktivitet ligger svensk design i framkant med märken som Houdini, Haglöfs, Thule, Peak Performance, Fjällräven och Klättermusen.

Fånga vandringsstilen:

Skaljacka
ANNONSSe mer här!Áhkká
Vandringsryggsäck
ANNONSSe mer här!Thule
Annons
Korta vandringstights
ANNONSSe mer här!Fjällräven
Vandringsskort
ANNONSSe mer här!Haglöfs

Golf

Sommaren är ett perfekt tillfälle att anamma en ny hobby och vill man åt en aktivitet som ger dig möjlighet att ta vara på sommarvädret, vara aktiv, taktisk och social är golf något för dig. Oavsett om du har växt upp på golfbanan eller aldrig någonsin greppat tag om en golfklubba är det en individuell aktivitet i socialt sällskap som alla kan spela – förr eller senare! Och om man som nybörjare känner ett sug för golf är sommaren en perfekt tid att ta tillfället i akt och börja.

Annons

För att kunna spela på en golfbana krävs ett grönt kort som bevis på att du kan golfens regler och har koll på spelet. Ett första steg mot ett grönt kort är att lära sig grundläggande teori och träna på spelet i praktiken. För att komma igång på bästa sätt – boka in dig på en kurs där en golftränare lär dig grunderna!

Golf som sommaraktivitet
Foto: Peak Performance

Se till svenska märken som J.Lindeberg, Peak Performance och Röhnisch för en uppsjö av snygga och smarta golfkläder och tillbehör.

Annons

Fånga golfstilen:

Golfklänning
Se mer här!Röhnisch
Golfbag
Se mer här!J.Lindeberg
Golftröja
Se mer här!Peak Performance
Golfhanske
Se mer här!J.Lindeberg
Annons

Utomhuspilates

Vad sägs som att starta din morgon med lågintensiv träning i strålande solsken? Pilatesträning med endast kroppen som redskap är en aktivitet som stärker både din knopp och kropp. Det bästa av allt är att det enda du behöver är dig själv och en matta! Ladda ner en träningsapp eller sök fram valfri pilates-video på youtube och hitta ditt flow för sommaren!

Utomhuspilates som sommaraktivitet
Foto: Sisterly Tribe

Det finns mängder av fina träningsplagg i svensk design som passar lågintensiv hemmaträning. Några svenska märket som erbjuder sömlösa plagg med figurnära passform i pigga färgval är bland annat Sisterly Tribe, Aim'n och Casall.

Annons

Fånga pilatesstilen:

Träningsset
Se mer här!Sisterly Tribe
Träningsmatta
ANNONSSe mer här!Casall
Tjocktröja och tights
ANNONSSe mer här!Aim'n
Keps
Se mer här!Le Scarf
Annons
Annons