Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Snyggaste sommarstilen! 5 resmål att inspireras av i semestergarderoben

06 maj, 2022 
AvCecilia Persson
semesterlooks att inspireras av
Inspireras av några av Europas härligaste sommarresmål när du sätter ihop din semestergarderob. Vi drömmer oss bort till Mallorca, Ibiza, Sicilien, Milano och Köpenhamn som får sätta sommarstilen 2022.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om du har en resa utomlands bokad i sommar eller spenderar semestern med att upptäcka vårt eget avlånga land så är det underbart att drömma sig bort och hämta inspiration från andra platser i Europa. Vi har tagit en mental resa till fem populära sommardestinationen och hämtat hem modeinspirationen till dig – samt plaggen som fixar stilen.

Fixa snyggaste sommarstilen

Här har vi samlat fem snygga sommarstilar – från bohemisk och romantisk stil till färgmaxad, mönstrad och den skandinaviska minimalistiska. Vilken sommarstil väljer du?

1. Romantiskt på Mallorca

by malina resort 2022
By Malinas Resort 2021-kollektion tog med oss till just Mallorca. Klicka på bilden för att komma direkt till årets sommarkollektion.

Långa dagar vid stranden eller på klipporna med den man håller kär – finns det något bättre? Oavsett om vi spenderar semestern med en partner, familjemedlem, vän eller i sitt eget härliga sällskap så bär vi gärna böljande romantiska klänningar, somriga solhattar och några få utvalda guldsmycken som får vara pricken över i:et.

Annons

Vit klänning

Den här klänningen från & Other Stories är en riktig sommardröm! Den har en luftig passform, trendiga puffärmar och är vadlång, vilket gör att den passar till alla tillfällen. Dessutom är den gjord i linne vilket ger dig en look som är både sval och riktigt romantisk. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Örhängen

Sommaren 2022 bär vi gärna smycken med pärlor i olika former. Dessa hoops kommer från Sophie By Sophie och har en dekorativ pärla som omsluter örhänget. Läs mer och köp örhängena här (reklamlänk).

Annons
örhängen med pärlor sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

Läs även: 16 trendiga smycken med pärlor i olika nyanser

Linneskjorta

Finns det något finare, och skönare, än att dra på sig en sval linneskjorta över bikinin på väg till stranden? Den här varianten från Arket finns i flera olika nyanser och även med långa ärmar, och kan bäras med de matchande shortsen för en sval och romantisk sommarlook. Läs mer och köp linneskjortan här (reklamlänk). Shortsen hittar du här (reklamlänk).

linneset med skjorta och shorts till dam sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Spetsklänning

Den här vita klänningen är en klassiker från det svenska modemärket By Malina som har följt med dem under många säsonger. Med genombruten spets, volangdetaljer i kragen och ärmsluten och markerad midja får den oss att drömma oss bort till varmare breddgrader. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Blommig klänning

Den här klänningen från COS har en vid passform som både är luftig och ger en avslappnad silhuett. Använd knytskärpet för att skapa en markerad midja och bär med säsongens trendiga sandaler för en lika skön som snygg outfit. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Flip flop-sandaler med tjock sula

Vi ser sandaler och flipflops med vadderade remmar och tjock sula överallt den här säsongen – en trend som är både bekväm och snygg. ATP Ateliers sandaler med flip flop-tå och tjock sula är gjorda i läder och passar med precis allt. Läs mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

2. Färgsprakande på Sicilien

versace spring summer 2021

Sommaren betyder färg, och vad är mer färgsprakande och eklektiskt än Versaces kollektioner? Inför sommaren 2021 visade Donatella Versaces modehus vägen med somriga, naturinspirerade och färgstarka kollektioner som vi vill bära från norr till söder.

Annons

2022 valde franska modehuset Jacquemus att inte bara ta med oss till en fiktiv ö, utan visade SS22-kollektionen på en strand på Hawaii med många färgstarka inslag.

Blommig klänning

Låt plaggen tala i sommar! Den här snygga klänningen med ett färgglatt blommönster och off shoulder-design med volanger ber inte om ursäkt, och är perfekt att packa ner som en färgklick i semestergarderoben. Den kommer från H&M, läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Halsband

Även smyckena får gärna ta plats på olika sätt, gärna i form av stenar i olika färger som på det här halsbandet från Sif Jakobs. I kollektionen finns allt från ringar till armband och örhängen med färgsprakande stenar. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

halsband med färgade stenar sommar 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till halsbandet.

Grön Bikini

Grönt är en av sommarens stora trendfärger och vad passar bättre än att bära den på den italienska öns stränder (eller vilken strand som helst, för den delen)? Den här bikinin från Weekday har en trendig design med tunna band, halterneckskärning och rynkad effekt. Läs mer och köp bikinitoppen här (reklamlänk) och bikinitrosan med hög skärning här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

SANDALETTER

Du kan också ta in sommarens gröna trendnyans i din look med de här sandaletterna från Alohas, som är gjorda i läder och har en snygg design med snörning. Läs mer och köp skorna här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

3. Bohemiskt på Ibiza

sommarmode

En vacker klänning, diskreta smycken och en somrig väska är precis allt vi behöver för att få den bohemiska känslan som bara kan infinna sig på medelhavets öar. Vi lever i nuet, dansar på stranden natten lång och tillbringar dagarna med att upptäcka nya badplatser och människor.

Annons

Puffklänning

Klänningen med en puffig design är numera ett givet inslag i varje basgarderob och om du väljer en neutral variant, som den här vita klänningen med spetsdetaljer från Self Portrait, kommer du aldrig att tröttna på den. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Kaftanklänning

Vad är väl mer bohemiskt än en vacker kaftanklänning? Den här svarta kaftanen har en tidlös design med en stilren oversized passform och är lätt att matcha med stråväskan och några enkla smycken. Läs mer och köp kaftanen här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Läs också: 18 vackra bohemiska klänningar

Ring

Toppa den bohemiska looken med tidlösa smycken med en twist. Den här guldringen med rundad yta kommer från Isabel Bernard som har många vackra ringar och andra smycken. Läs mer och köp ringen här (reklamlänk).

ring i guld sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till ringen.

Vit klänning

Ta in trenddetaljen dragskon på ett diskret men effektfullt sätt med den här avslappnade klänningen från COS, som har detaljen både i ringningen och i ärmsluten. Den finns även i svart, läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Vit klänning sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Stråväska

Toppa den bohemiska looken med en lyxig väska, som den här stråväskan från Loewe som dessutom är döpt efter ön! Läs mer och köp väskan här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

4. Mönstrat i Milano

sommarstil i mönstrat

Genom garderoben kan du resa till modets huvudstad – i alla fall om du frågar italienarna – och möta en värld fylld av mönster, färg och plagg som får ta plats. Satsa på en helt mönstrad look eller ta in detaljer som sticker ut.

Annons

Blommig klänning

Romantisk så det förslår är den här rosa sommardrömmen från & Other Stories, som pryds av ett vackert blommönster. Den har korta ärmar, är vadlång och har dessutom en snygg öppning i ryggen. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

blommig klänning sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Mönstrad kjol

Vilka är bättre på mönster än just tidigare nämnda Versace? Den här trendiga minikjolen pryds av ett av modehusets ikoniska mönster och går i färgstarka toner av bland annat grönt, rosa och guld. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Blommig klänning

Vi inspireras av italienskornas kombinationer av romantiskt och vasst – ett vackert blommönster på en svart bas skapar ett spännande djup i den här klänningen från Mango. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Scarf

Den här grafiskt mönstrade scarfen från Åhléns andas sommar med sin blåvita kombination. Bär den trendigt över håret som skydd mot solen eller knyt den på väskan. Läs mer och köp scarfen här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till scarfen.

5. Tidlöst i Köpenhamn

sommarstil köpenhamn

Sommarsemester behöver inte bara innebära hav och resor söderut, särskilt när vi lever i ett så vackert land som Sverige med lika sevärda grannländer. Inspireras av den skandinaviska stilen och satsa på tidlösa sommarplagg som du kommer vilja bära under många år framöver. Ett par utstickande accessoarer i form av skor eller väska i säsongens trendfärger gör din look både tidlös och trendsäker.

Annons

Finstickad klänning

En klassisk figurnära klänning i finstickad modell kommer finnas i din sommargarderob under många år framöver. Den här vita kommer från H&M och finns även i svart. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Väska

Somrig påsväska från Little Liffner som ger en somrig och spännande touch även till de mest minimalistiska plaggen. Läs mer och köp väskan här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.
Annons

Omlottklänning

Carin Wester fortsätter att skapa silhuetter som tilltalar oss, bland annat den här klänningen från CW by Carin Wester som ger en avslappnad och klassisk sommarlook. Den finns även i svart och säsongens trendfärg grönt och är enkel att både klä upp och ned. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Grön klänning

Danskorna är inte rädda för att bära färg och puffklänningen är en vanlig syn under de danska modeveckorna. Den här klänningen från Arket prickar in säsongens gröna trendnyans, är långärmad och gjord i ett skönt och svalt material. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Läs även: 14 minimalistiska sommarplagg du kommer vilja bära under många år framöver

5 smarta tips på hur du packar semesterväskanBrand logo
5 smarta tips på hur du packar semesterväskan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons