Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Saint Laurent – fem saker vi älskade från SS23-visningen

28 sep, 2022 
Saint Laurent SS23-visning Paris Fashion Week.
Saint Laurent avslutade Paris Fashion Weeks andra dag med en storslagen visning som gör oss pirriga av längtan till den franska huvudstaden. ELLEs modeteam listar 5 höjdpunkter från visningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 av historiens mest ikoniska rockpar genom tidernaBrand logo
5 av historiens mest ikoniska rockpar genom tiderna

Den drömmiga visningsplatsen

Det blir inte mer drömlikt och parisiskt än att se en Saint Laurent-visning med självaste Eiffeltornet som bakgrund, och under gårdagskvällen var det just precis det som hände under den stjärnklara tisdagskvällen. Den andra dagen på Paris Fashion Week avslutades med Saint Laurents visning som vi här och nu är redo att kora till visningen med veckans vackraste utsikt. Catwalken ledde modellerna nerför en vacker stentrappa och sedan vidare förbi en parisisk fontän, innan de återvände uppför stentrappan igen. Hela tiden med ett glimrande Eiffeltorn i bakgrunden. Wow-faktor på max, eller hur?

Annons
Annons

Maxikapporna med attityd

Till SS23 syns det tydligt att den dramatiska silhuetten står i fokus och att husets chefsdesigner Anthony Vaccarello fortsätter att utveckla husets signaturer. Det gick till exempel inte att undgå att markerade axlar och golvsvepande längder är fortsatt melodin framåt för Saint Laurent. Vaccarellos tidigare kollektioner visar allt från tydliga dramatiska axlar till långa längder (som i senaste AW22-kollektionen som finns att spana in här) och med en snabb blick på SS23 ser vi nu hur den dramatiska silhuetten sammansvetsas med feminina och figurnära inslag.

Annons
Annons
Annons

Bling 2.0

Sa någon bling? Och rejält med bling som låter looken gå från 0 till 100? Stora maxande smycken som öronsmycken och statement-armband flörtar med referenser från Saint Laurents tidiga dagar men har aldrig känts så modernt och glammigt som nu. Visst är det nu vi maxar med smycken och låter örhänget ta för sig på riktigt? Vi säger ja, ja, ja!

Annons
Annons

80-tales Saint Laurent med moderna drag

SS23-kollektionen flörtar med det franska modehusets arkiv och ger tydliga referenser från 80-talets Saint Laurent-huva och massiva smycken. Golvsvepande klänningar med draperade drag och kaxig huva paras ihop med skinnjackor eller långa maxikappor samtidigt som rejäla guldsmycken sätts i centrum. Bravo Saint Laurent!

Transparent och draperat

Den enkla långklänningen har aldrig känts mer festlig än nu, när den presenteras med en lekfull twist tack vare transparent material, lekfulla draperingar eller dekorativa cut-outs. Kommande säsongs festklänning är hittad – och den är både stilfull och sexig på en och samma gång!

Annons
Annons

Inte sett visningen? Se till att göra det NU!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons