Så ska Houdini utmana konsumtionshetsen under Fashion Week

Så ska Houdini utmana konsumtionshetsen under Fashion Week

För att starta en förändring av masskonsumtion erbjuder Houdini Sportswear gratis uthyrning av hela sortimentet i butiken på Norrlandsgatan under Stockholm Fashion Week.
28 augusti, 2017

Efter succén på hållbarhetsfestivalen Stockholm Act fortsätter Houdini med uthyrning av samtliga plagg i butiken på Norrlandsgatan – helt gratis.

”Detta gör att man får chans att prova kläderna i lugn och ro i olika miljöer till och med den 1 september. Ta med kläderna ut på äventyr i världens största provrum, naturen, och se vad de går för. Blir man förtjust i ett plagg kan man välja att köpa det istället för att lämna tillbaka det i butiken. Tillbakalämnade plagg används sedan för fortsatt uthyrning eller i Houdinis egna second hand-försäljning”, skriver Houdini i ett pressmeddelande.

Man fortsätter: ”Med detta initiativ vill Houdini uppmana andra aktörer att också tänka ett varv till på sitt erbjudande till konsumenterna samt att ta ansvar för det ohållbara konsumtionssamhälle vi befinner oss i”.

Läs också: Filippa K och Houdini i nytt samarbete: ”Uppdatera garderoben utan att bidra till överkonsumtion”

Houdini erbjuder uthyrning året runt på delar av sortimentet i sina butiker i Stockholm, Åre och Göteborg.

Eva Karlsson, vd Houdini Sportswear kommenterar:

Läs också: ”Kultur och konst är lika mycket en del av Houdini som berg och skog”

”Vi på Houdini älskar naturen och vi gör allt vi kan för att erbjuda kläder som hjälper fler människor att uppleva den på rätt sätt, utan någon miljöpåverkan. Att hyra istället för att köpa är mer resurseffektivt för alla parter. Kunden betalar bara för plagget när det faktiskt används och vi som producent kan se till att produkter inte tillverkas i onödan. Genom att öppna upp vår butik och hyra ut hela sortimentet gratis under en period vill vi lyfta uthyrning som alternativ till ägande. Skulle man trots allt behöva köpa ett plagg är uthyrning dessutom ett bra sätt att prova om det verkligen är rätt produkt för dig. Att faktiskt få använda ett plagg är överlägset ett vanligt provrum när det gäller att testa om det är rätt kläder för just dig”.

Foto Niklas Lindgren