Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Rodebjer, Marimekko, Filippa K och Hope auktionerar ut unika plagg

13 mar, 2017 
AvJohanna Lejon
Se plaggen som auktioneras ut under modeauktionen Library of Fashion.
Annons

I en hyllning till långlivade garderobsfavoriter bjuder Bibliotekstan i Stockholm in till modefest under en vecka i mars. Den 23-29 mars slår man upp portarna till pop up-butiken Library of Fashion på Smålandsgatan 20. Library of Fashion består av två delar: en auktion tillsammans med Kaplans Auktioner och en pop up-butik med ett lånebibliotek med kläder.

Carin Rodebjer.

Under auktionen kommer Rodebjer att auktionera ut den klänning som designteamet på Rodebjer sydde upp till Alice Bah Kuhnke och årets Nobelfest. Marimekko låter en replika av den ikoniska Korppi-klänningen från 1974 tillsammans med ett originaltryck på klänningen gå under klubban, Hope väljer att auktionera ut en knallrosa fuskpäls från en kommande kollektion och Filippa K har valt ut en ikonisk sidenklänning från 2011 och en herrock i 100% återvunnen ull till auktionen.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anna Teurnell, Marimekko.

– Jag blev tagen, till och med lite tårögd första gången jag såg den röda klänningen. Det blev knäpptyst i ateljén när Alice Bah Kuhnke kom ut ur provrummet, vilken uppenbarelse! Den höga halsen, böljade ärmar, en djupt ringad rygg, volanger som flyter fritt ned längst en fotsid silhuett – och så det eleganta släpet, säger Carin Rodebjer om plagget hpn kommer att auktionera ut.

De specialframtagna och ikoniska plaggen från Rodebjer, Marimekko, Filippa K och Hope kommer att auktioneras ut den 29 mars, men kommer under hela veckan att visas i butiken.

Annons

Och visst är det unika plagg – minst sagt. Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning tog runt åttio timmar att skapa. Kostnaden för enbart sömnad och tyg uppskattas till 30 000 kronor.

Elin Larsson, Filippa K.

Hopes fuskpäls Foxy Coat kommer att tillverkas i 50 exemplar och släpps till försäljning i november 2017.

Marimekko har, som sagt, sytt upp en replika av deras klassiska klänning Korppi från 1974 och säljer denna tillsammans med ett inramat originaltryck av klänningen. Filippa K väljer en ikonisk klänning från 2011 och en herrock i 100% återvunnen ull.

Annons
Frida Bard, Hope.

Inför auktionen gör man även en djupdykning i svenskarnas garderober för att leta fram modeklassiker som är redo för nya ägare. I en tid då modevärlden tycks röra sig allt snabbare vill Library of Fashion skapa en samlingsplats för alla som är intresserade av hållbar design, genom att såväl kategorisera som berätta historierna bakom gamla och nya älskade plagg

– I dessa dagar är det viktigare än någonsin att konsumera långsiktigt. Bibliotekstan har samlat ett fantastiskt utbud av kvalitetsvarumärken från hela världen, och vi är väldigt glada över att kunna lyfta både dem och kärleken till välsydda plagg i den här kampanjen, säger Louise Severin, Projektledare för Marknad & PR på Bibliotekstan. 

Annons

– En bra historia kan berättas flera gånger, och ett välsytt plagg kan leva flera liv.

Butikens interiör skapas av Brandstationen och i butiken kommer även Pom & Flora husera ett pop up-café. Under Library of Fashion kommer även Absolut Art att lansera två nya konstnärer.

Filippa K-klänning, utrop 800 kronor.
Hope Fuskpäls, dam, utrop: 2 150 kronor.
Filippa K-rock, herr, utrop: 1 000 kronor.
Annons
Marimekko-klänning, 70s, utrop: 3 000 kronor (inklusive inramat orginaltryck av kampanjbild)
Rodebjer, Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning, utrop: 10 000 kronor

Foto Library of Fashion

Annons
Annons