Annons

Annons

Här kan du ge dina garderobsklassiker ett nytt livGömmer det sig bortglömda skatter som förtjänar mer uppmärksamhet i din garderob? Nu ger Bibliotekstan dig chansen att hitta nya ägare med kampanjen Library of Fashion.

I en hyllning till långlivade garderobsfavoriter bjuder Bibliotekstan under en vecka i mars in till modefest och auktion. I och med kampanjen Library of Fashion gör man en djupdykning i svenskarnas garderober för att leta fram modeklassiker till en stor auktion tillsammans med auktionshuset Kaplans.

Annons

Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow, bakom Säker Stil, har tagit fram en önskelista för auktionen – här hittar man bland annat Chanels klassiska väska 2.55, skor från Manolo Blahnik och Hermès sjalar men även svenska klassiker som t ex Rodebjers eftertraktade kaftaner från tidigare säsonger, stilmässigt hållbara modeobjekt som är lika aktuella nu som när de skapades.

Bibliotekstan samarbetar med Rodebjer, Marimekko, Filippa K och Hope som alla ombetts medverka med ikoniska plagg som har en naturlig plats i så gott som var man eller kvinnas garderob.

stockholm

Library of Fashion skapar en samlingsplats för alla som är intresserade av hållbar design, genom att såväl kategorisera som berätta historierna bakom gamla och nya älskade plagg.

– I en tid när modekonsumtionen tycks gå allt snabbare vill vi lyfta kärleken till klassiska plagg och de ändlösa kombinationsmöjligheter de har. Vi är säkra på att Sveriges garderober gömmer många av de skatter som vi letar efter för att göra vårt modebibliotek komplett, och att en hel del av dem kommer från varumärken man finner i Bibliotekstan, säger Louise Severin, projektledare Marknad & PR för Bibliotekstan, Hufvudstaden.

Inlämning av plagg och accessoarern till Kaplans på Biblioteksgatan pågår från den 28 februari till den 10 mars 2017.

Auktionen äger rum den 29 mars i Library of Fashions Pop Up-butik på Norrmalmstorg i Stockholm.

library-of-fashion

Alla objekt finns här samt på Kaplans hemsida.

Emilias och Ebbas önskelista:

Chanel 2.55

Väskornas egen ”lilla svarta”. Precis lika aktuell och eftertraktad idag som när den skapades 1955 av Coco Chanel. Bäst av allt? Den går att styla till allt.

Trenchcoat från Burberry


En beige Burberry-trench är precis lika snygg till jeans och sneakers som den är buren över partyklänningen. Dessutom har trenchen aldrig varit så rätt som våren 2017.

Manolo Blahniks svarta pumps


Ett par svarta pumps är utan tvekan basen i vår skogarderob. Tån bör inte vara för spetsig, inte heller för rund utan mandelformad.

Louis Vuitton Keepall 55


En riktig klassiker som bara bli snyggare med åren. Rymmer dessutom all packning du behöver för en stilsäker cityweekend. Fly safe!

Cartier Tank Solo


Elegant utan att bli trist, denna klockmodell är en säker investering som du aldrig kommer tröttna på. Ett tips, byt ut armbandet mot din favoritfärg.

Mulberry Bayswater


Satsa på en svart eller ”oak” i denna brittiska klassiker till jobbväska. Diskret, rejäl och praktisk.

Hermèssjal


Den vackert mönstrade sidensjalen är lika fin knuten runt håret, som skärp eller inramad på väggen. Och nej, den är INTE tantig utan 100% säker stil.

Céline Trio Bag

Väskan som snabbt blivit en modern klassiker – och vi förstår varför. Den smarta, minimalistiska cross body-väskan som extraknäcker som partyclutch.

Rolex Oysterdate

Ett armbandsur i dessa mobiltider är ett måste. Denna herrmodell i stål köper du inte bara till dig själv utan för att ge vidare till nästa generation.

Bottega Veneta Knot Clutch


Kungligt snygg festväska som adderar flärd till vilken outfit som helst. Lika vacker i pudriga pasteller som i duvgrått eller metallic.

Foto Studio Emma Svensson, Library of Fashion

(0)
(0)
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar