Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Allt om svenska stjärnskotten som visade på Milano Fashion Week

25 sep, 2023 
AvAmie Chorr
Milano Fashion Week är känd för att sätta scenen för internationella modeinnovationer, men i år var det två svenska modenamn som stal uppmärksamheten på den sista dagen av denna prestigefyllda modevecka. Rave Review och AVAVAV.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Diesel SS24 – Milano Fashion weekBrand logo
Diesel SS24 – Milano Fashion week

Rave Review visar upp romantisk råhet

Rave Reviews visning under Milano Fashion Weeks sista dag var en explosion av kreativitet och hållbarhet. Den svenska designduon presenterade en kollektion fylld av unika och nyskapande plagg av återvunnet material. Men denna gång med en allt mer romantisk känsla. Kollektionen bestod av färgstarka och eklektiska plagg och visningen ägde rum på Piazza del Duomo, vilket gav en unik kontrast till den vackra miljön.

Annons

Kollektionen bestod av en vackert lappad fusion av grunge och romantik, där de sömlöst blandade material , och bland annat mixade material som spets, blommiga mönster och mesh. Det var en kollektion som definitivt speglade en lekfull råhet.

AVAVAV speglade designers stress

Säsong efter säsong presenterar den Stockholmsfödda designern Beate Karlssons virala visningar för Avavav som minst sagt skapar uppmärksamhet. Förra säsongens kollektion var en snubblande sensation, denna gång presenterade den distinkta designern en "halvfärdig" kollektion där modellerna, stressade av tid, rusade nedför catwalken samtidigt som de fortfarande fixade med sista touchen på sina outfits.

Annons

Det handlade inte enbart om det teatrala, givetvis även om mode. Det presenterades hoodies med text som antydde att plagget var ofärdigt. Och det visades även klänningar som medvetet var fastsatta med nålar – detta som en nick till att vara sent ute och att skapa ett modemedvetet statement i sista minuten.

Foto: Launchmetrics.com/spotlight

Annons