Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Höjdpunkter från Milano Fashion Week

25 sep, 2023 
AvAmie Chorr
Höjdpunkter från Milano Fashion Week
Milano Fashion Week för våren/sommaren 2024 var en färgstark och minnesvärd händelse, full av spännande ögonblick som höll modevärlden i sitt grepp. Här är några av de mest minnesvärda höjdpunkterna som satte tonen för säsongen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Höstens modetrender hos MQBrand logo
Höstens modetrender hos MQ

Kylie frontrow på Pradas visning

När Kylie dök upp på Pradas visning var det många som inte kunde hålla blicken borta! Hennes outfit bestod av en elegant svart miniklänning med polokrage, till det bar hon en minikjol bestående av en gardin av klara päronformade kristaller. Looken var från Prada och är en försmak på vad SS24 har att bjuda på! Kjolen satt som en bälte och glittrade och klingade som en kristallkrona när Jenner rörde sig. Hon fulländade looken med svarta pumps med spetsig tå, svarta ovala solglasögon inklusive rosa rouge och en babyrosa manikyr. Hennes hår var uppsatt i en sidbena.

Annons

Bella Hadids Dubbelgångare

Under senaste veckorna har modefolket haft utkik efter att få se supermodellen Bella Hadid tillbaka på catwalken, och när hennes dubbelgångare dök upp på Diesels visning blev det minst sagt en snackis. Denna fascinerande persona som heter Dalton Dubois, som med liknande drag och kroppshållning som Bella, förbryllade både publiken och modevärlden. En del spekulerade om det var en strategisk PR-stunt, medan andra bara njöt av mysteriet.

Annons

Slajm återigen en del av pradas visning

Prada överraskade modevärlden genom att återinföra sitt "slajm" -tema på visningen. Modellerna gick nedför en catwalk där en glansig, genomskinlig substans droppade från taket. En rolig kontrast mot plaggen som presenterades under visningen! Men detta var inte första gången Prada tog in slajm som en minnesvärd visuell upplevelse. Första gången de inkluderade slajm som en del av visningen var under SS24-visningen av deras herr-kollektion.

Annons

Ösregn på Diesel blev en teatral del av visningen

Naturkrafterna störde inte Diesel när ett plötsligt ösregn översköljde catwalken under en del av deras visning. Istället för att avbryta showen, omfamnade de dramatiken och lät modellerna fortsätta promenera i regnet, vilket smälte ihop fint med kollektionen som visades. Det kändes verkligen som att det var menat!

Sabato De Sarnos debutkollektion för Gucci

Sabato de sarnos är Guccis nya kreativa chef.

Redan innan modeveckan i Milano var Guccis SS24-visning en snackis och ett ögonblick många fans längtat efter. Det var debutkollektionen för modehusets nya kreativa chef Sabato de Sarno! Den mångdimensionell debutkollektionen Ancora representerar De Sarnos nya vision för Gucci och presenterade inslag som visar olika vägar in till en ny spännande era

Annons
En hel del referenser till guccis historia.

En rad oxblodsröda plagg, färgen som även kallas rosso ancora, var en referens till hissen på hotellet The Savoy i London. Hotellet där modehusets grundare Guccio Gucci arbetade som portvakt i slutet av 1800-talet. Kollektionen presenterade en rad skimrande och taktila plagg, i kontrast till dessa presenterades en rad avslappnade plagg som definitivt passar in i en corporate core-look.

Sabato de sarnos debutvisning för gucci.

Versaces kändisfyllda visning

Annons

På catwalken syntes supermodeller som gigi, iris, kendall, precious lee och claudia. Den sistnämnda, ikoniska supermodellen claudia schiffer stängde visningen och påminde alla om hennes tidlösa skönhet och modeikonstatus.

Iris Law
Kendall Jenner
Annons
Precious Lee
Claudia Shiffer
Annons

Attico bjöd på modeveckans skönaste visning

Attico valde att bryta normen genom att ha soffor på gatan för deras debutvisning. Detta nyskapande drag uppmuntrar besökarna att slappna av och njuta av mode på ett bekvämt sätt som var helt i linje med det moderna lyxkonceptet. För att hylla staden hölls visningen utomhus och på bekväma soffor längst gatorna på Via Guerrazzi i Milano satt cirka 350 gäster bekvämt placerade. Ett val som minst sagt var uppskattat av modegästerna!

AVAVAV-visning med stress och kaos

AVAVAV bjöd på ännu en viral humorfylld visning där modellerna speglade stress och press genom sina uttryck och rörelser. Det var en djupdykning i de psykologiska aspekterna av mode och en påminnelse om att mode är mycket mer än bara kläder.

Annons

Kollektionen vars namn lyder ”No time to design, no time to explain” bjöd på en visning som bokstavligen speglade precis det. En efter en kom modellerna utspringandes på catwalken antingen halvt påklädda eller med en lätt stressad look. En modell tog knappt två steg innan hon stressad återvände backstage, vissa sprang över catwalken medan andra gick snabbt som att de inte hade någon tid att förlora och några började med att ta på sig kläderna innan de gick ut på catwalken.

Foto: Launchmetrics.com/spotlight & TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons