Prinsessan Madeleines sommarstil – 21 inspirerande modeögonblick

Prinsessan Madeleines sommarstil – se hennes bästa looks

Romantiska klänningar, volangdetaljer, blommigt – och klassiskt vitt! ELLE har djupdykt ner i prinsessan Madeleines sommarstil.
04 juli, 2022
VIDEO: Prinsessan Madeleines stilresa genom tiderna
2:30

Efter reklamen: VIDEO: Prinsessan Madeleines stilresa genom tiderna

(2:30)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleines modeintresse började tidigt. Hon har varit rampljuset i hela sitt liv och redan från start har hon blivit uppmärksammad för de kläder hon bär.

Genom åren har hon bjudit på en hel del stilsäkra modeögonblick. Inte minst sommartid! Ja, för även om vi är många som kan känna igen oss i att tappa stilen lite en varm sommardag, så verkar det inte vara något som gäller prinsessan. Tvärtom känns det som att det är på sommaren som hennes stil blommar ut ordentligt.

Prinsessan Madeleines stilresa – från 80-talet till idag

Romantiska sommarklänningar, blommönstrat och volanger är ledorden för prinsessans sommarstil. Ofta matchat med ett Hollywood-svall och klackar. Prinsessans stil är också väldigt klassisk – vi ser skjortor matchat med kjolar, svala sommarkostymer och en monokrom färgskala, inte sällan i vitt.

– Prinsessan Madeleine har en personlig stil och sätter alltid sin egen touch på den. Hon varvar mer avslappnade outfits med uppklätt och stilsäkert. Valentino och Zimmermann är några av prinsessans favoritdesigners, säger Sara Ericsson, hovexpert och ELLEs bloggare.

Prinsessan madeleines sommarstil

ELLE har samlat några av prinsessans starkaste modeögonblick från de senaste somrarna. Scrolla ner och inspireras!

Prinsessan Madeleine i en rosa sommarklänning med borderier från Love shack fancy (matchat med sneakers) under ett event med Min stora dag, i juni 2022.

Prinsessan Madeleine i härlig sommarlook bestående av vita jeans, rosa kofta, sneakers och solglasögon under ett besök i Höga kusten, sommaren 2022, tillsammans med prins Nicolas och Christopher O'Neill.

Prinsessan Madeleine i blommig volangklänning från Zimmermann, vitt hårsmycke och pumps på prins Julians dop, 2021, i Drottningholms slottskyrka.

En blommig, romantisk klänning är en av prinsessan Madeleines signaturplagg. För Victoriadagen 2021 föll valet på en blommig sommarklänning med puffärm från D'Ascoli.

Inspireras av drottning Silvias sommarstil på 80- och 90-talet

Sommaren 2021 sågs de kungliga systrarna sida vid sida under en konsert med Peter Jöback. Madeleine matchade en blommig volangkjol med vit blus, stickad tröja och breda klackar.

Prinsessan Madeleine i en stilren och väldigt stilsäker kombination av tyllkjol och finstickad tröja på Victoriadagen 2019.

Krispig vit skjorta + kjol = sant. Det vet även prinsessan Madeleine som satsade på den vinnande kombon bland annat till sin bokrelease, 2019. Den randiga kjolen kommer från Aje.

Blommor både på kroppen och i håret! Prinsessan Madeleine i klänning från Giambattista Valli på dottern Adriennes dop, 2018.

Prinsessan Madeleines sommarstil – grön klänning polarpriset

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine Polar Music Prize. Stockholm 2018-06-14. Foto © Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL *** Local Caption *** 07616533

Prinsessan Madeleine i grön klänning från Giambattista Valli på Polarpriset, 2018. I handen håller hon en väska från Valentino.

Under Childhood-dagen på Gröna Lund i Stockholm, försommaren 2018, valde prinsessan Madeleine att bära en ljusblå kostym från Massimo Dutti.

Prinsessan i svensk design på Polarpriset 2017. Det tvådelade settet kommer från Ida Sjöstedt.

När det var dop för Alexander 2016 valde Madeleine att bära en blommig klänning med krage, från Erdem. Visserligen var det här i september, men looken känns ändå väldigt somrig.

Dra på dig en monokrom beige look i sommar och tacka Madeleine för stiltipset. Under ett besök på Gotland sommaren 2016 bar hon beige byxor tillsammans med en blus i samma nyans – en klassisk look vi aldrig tröttnar på.

Sommaren 2016 var det dags för kungligt familjefoto och Madeleine kom iklädd en somrig blus med hög hals.

Madeleine visar återigen att skjorta och kjol är en vinnande kombo på sommaren. Här i blommig kjol, vit skjorta och stilettklackar på Victoriadagen 2016.

Året innan, Victoriadagen 2015, satsade hon på en ljus sommarbyxa och vit överdel.

Madeleine i rosa spetsklänning från Valentino när Leonore döptes, 2014.

Kvällen innan dopet sågs prinsessan bära den här vita klänningen med vit kappa och beige skor kvällen innan Leonores dop.

En annan sommarlook som prinsessan Madeleine burit många gånger är ju den svenska nationaldräkten. Madeleine väljer nästan alltid att bära den tillsammans med höga pumps. Här på nationaldagen 2013.

Vitt, vitt, vitt! Mera vitt på Victoriadagen 2013.

Samma sommar bar hon den här helvita looken när hon fotograferades tillsammans med Chris O'Neill framför Sollidens slott.

SE OCKSÅ: 9 bilder på drottning Silvia och prinsessan Madeleine när de var lika gamla
1:33

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 9 bilder på drottning Silvia och prinsessan Madeleine när de var lika gamla

(1:33)

Slå på ljud

Foto: TT