Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Preppy chic – så stylar du fram din inre Blair Waldorf

07 sep, 2023 
AvAmie Chorr
Preppy chic – så stylar du fram din inre Blair Waldorf
Hösten närmar sig och preppy-stilen är på allas läppar. Utforska den tidlösa looken med rena linjer och klassiska snitt. ELLE guidar dig till trenden!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hårtrender hösten 2023: hårstylingBrand logo
Hårtrender hösten 2023: hårstyling

Preppy är en förkortning av "preparatory", en modeestetik som har sina rötter i de traditionella kläderna från privatskolor och universitet, framför allt från USA. Stilen är känd för sina rena linjer, klassiska snitt och tidlösa plagg. Här är en titt på hur du kan omfamna den preppy looken á la Blair Waldorf.

Så stylar du din preppy look

Klassisk ullkappa och kabelstickade tröjor för lager-på-lager-look

Höstens kyla kräver ytterkläder som inte bara är funktionella utan också tidlösa. Investera i en snygg ullkappa eller en välskräddad kavaj för att få till en preppy touch. Färger som mörk marinblå, kamel och klassiskt grått är alltid säkra val.

Annons
Ullkavaj för den klassiska preppy looken

Kabelstickade tröjor är en av grundpelarna när det kommer till den preppy stilen. Välj en tjock kabelstickad tröja i en varm färg som bordeaux eller skogsgrönt. Dessa tröjor är perfekta för att skapa en elegant lager-på-lager-look.

Kabelstickad tröja för den ultimata preppy looken

Tweed och rutiga mönster för en tidlös stil

Tweedtyger och rutiga mönster ger en sofistikerad känsla åt din höstgarderob. Välj en tweedkjol, en rutig blazer eller varför inte en tweedkavaj för att komplettera din look. Dessa mönster ger ett tidlöst och preppy uttryck.

Annons

Skorna är också viktiga när du skapar en preppy höststil. Investera i ett par klassiska penny-loafers eller knähöga stövlar. Dessa skor ger extra touch till din outfit och fungerar bra med både kjolar och byxor. För att verkligen naila stilen – bär vita strumpor som når över dina loafers.

Välskräddade byxor och avslappnat oversize

Byxor med en välskräddad passform är nyckeln till en preppy look. Satsa på klassiska chinos eller tweedbyxor för en tidlös känsla. Oversize kostymbyxor ger en avslappnad men samtidigt sofistikerad stil. Styla dem med en enkel tröja och ett skärp.

Tweedbyxor för den ultimata preppy looken
Lanvin AW23
Annons
Avslappnat till skräddade kostymbyxor
Stella Mccartney AW23

Tidlösa Accessoarer

Komplettera din preppy höstlook med de rätta accessoarerna. Ett enkelt brunt eller svart skärp eller en sadelväska blir perfekt för att fullända din look.

Brun sadelväska i mocka, Stylein

Brun sadelväska från Stylein, HÄR länk till butik. (reklamlänk)

Skärp, Anna Field

Enkelt klassiskt skärp från Anna Field via Zalando, HÄR länk till butik.

Foto: Instagram & Launchmetrics.com/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons