Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Plaggen som fixar en stilsäker och funktionell vandring i sommar

21 jun, 2022 
allt för en stilsäker vandring med funktionella plagg i sommar.
Både stilsäkert och funktionellt blir det när mer moderiktiga inslag letar sig in på vandringslederna. Svalkande inslag som som havsblått och sandig beige leder vägen den här säsongen. Här är allt du behöver för en stilsäker vandringshajk i sommar.
Annons

Med ett högtryck på hemester i sommar spås det bli en boom av vandringsaktiviteter runt om i landet och jakten på perfekta plagg och tillbehör är i full gång. ELLEs stylingredaktör har tagit ett span efter säsongens mest stilsäkra plagg som såklart också fyller sin funktion. Så om du är på jakt efter mer moderiktiga inslag till vandringsleden i sommar är detta guiden att spana in.

Allt för en stilsäker vandringshajk

Från plagg med smarta lösningar till stilrena designs – här är de bästa valen för en vandring i Sverige eller utomlands 2022.

1. Skaljacka, Áhkká

Stilren skaljacka som varken tummar på stil eller funktion. Tidlös i sin beiga färg och smart tack vare sitt vattentäta tyg . Spana in denna skaljacka här (reklamlänk).

beige skaljacka från Áhkká
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

2. Fleece, Patagonia

Räkna med en fleece för oväntade väderomslag eller typiskt svenskt (kallt) sommarväder. Satsa på en utan luva för att undvika en osmidig känsla och krock med ryggsäcken. Som denna variant i beige från Patagonia som håller stilen på topp. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
beige fleece från patagonia
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

3. Cykelbyxa, H&M

För lättare rundor eller promenadsträckor heta sommardagar i icke fjällmiljö kan shorts eller leggings lätta upp. Satsa på att skina ikapp med porlande bäckar och friska sjöar i svalt blått! Spana in dessa cykelshorts från H&M som finns i fler färger här (reklamlänk).

blå ribbad cykelbyxa från hm
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

4.Långärmad tröja, Casall

Stilsäker och bekväm i ett! Denna långärmade tröja i lös passform ger en naturlig mjuk känsla mot kroppen. Tröjan hittar du i flera färger här (reklamlänk).

Annons
svart långärmad tröja från casall
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

5. Vandringsko, Haglöfs

Vandringens viktigaste = skor! Med Haglöfs vattentäta vandringsko L.I.M mid proof eco kan inget gå fel. Du kan spana in skorna och köpa dem här (reklamlänk).

vandringsskon L.I.M Mid Proof Eco från Haglöfs
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

6. Ryggsäck, Fjällräven

Kika åt Fjällräven för funktion i tidlösa kulörer! Missa inte att spana in denna mörkblå ryggsäck med smarta detaljer och fack, den finns här (reklamlänk).

Annons
mörkblå ryggsäck från Fjällräven.
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

7. Keps, Studio Total

Klassiska kepsen hjälper som ett stilsäkert men funktionellt skydd – vid alla tillfällen. För en snygg beige look även på vandringen kompletterar vi gärna med denna keps som finns här (reklamlänk).

beige keps från Studio Total
Klicka på bilden för att komma direkt till kepsen.

8. Baddräkt, Scampi

En svalkande sjö i syne? Satsa på att spana in svenska badmärket Scampi som kombinerar funktion och komfort med hög modegrad i sina badkläder om du vill vara säker på att vara förberedd för oväntade badpauser. Denna baddräkt och fler finns här (reklamlänk).

Annons
brun baddräkt från scampi
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

9. Packningspåsar, Organista

Packningspåsar för den ordningssamma funkar även på vandring. Om du älskar ordning och reda, se till att upptäcka hela Organistas sortiment här.

packningspåse från organista
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

10. Ryggsäck, Haglöfs

När klassiskt möter funktion räknar vi med Haglöfs och denna stilsäkra vandringsryggsäck som du kan läsa mer om här (reklamlänk).

Annons
svart vandringsryggsäck från haglöfs.
Klicka på bilden för att komma direkt till ryggsäcken.

11. Skaljacka, Peak performance

Blockmönstrat för den trendmedvetna! Spana in Peak Performance snygga skaljacka här.

blockmönstrad skaljacka Peak performance.
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

12. Vandringsbyxor, 8848 Altitude

För ett säkert skydd mot allt från kallt väder till insekter och buskar är långbyxor helt rätt att räkna med. Dessa från 8848 Altitude kombinerar funktion med stil, se mer och köp byxorna här (reklamlänk).

Annons
vandringsbyxor från 8848 Altitude
Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.

13. Solskydd, La Roche posay

Ett viktigt måste – glöm inte solskyddet! Spana in ELLEs stora guide med allt om solskydd här eller Anthelios Ultra från La Roche Posay med SPF 50 i smidig förpackning, du hittar den här (reklamlänk).

solskydd La roche posay spf 50 anthelios ultra.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

14. Vandringsskor, The North face

Ultralätt och stilsäker med The North face nya sko som passar lika fint i stan som i vandringslederna. Läs mer om skorna här.

Annons
vandringsskor från the north face i beige.
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

15. vandringsstrumpor, Kari Traa

2-pack vandringsstrumpor i stilsäkra kombinationen grått och vitt. Spana in dessa strumpor från Kari Traa här (reklamlänk).

grå och vita vandringsstrumpor för dam från Kari Traa
Klicka på bilden för att komma direkt till strumporna.
Mode möter funktion – inspireras av athleisureBrand logo
Mode möter funktion – inspireras av athleisure

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons