Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Petra Thoms är smyckesdesignern bakom Poem Objects

15 aug, 2023 
AvAmie Chorr
Petra Thoms är smyckesdesignern bakom Poem Objects
ELLE möter smyckedesignern bakom nya Poem Objects, som sätter fokus på återvunnet material med inspiration från naturen och organiska former.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inspireras av nya trenden quite luxuryBrand logo
Inspireras av nya trenden quite luxury

Hennes smycken har den senaste tiden synts i såväl Instagramflödet som i modereportage. Daniela Rathana och Icona Pop är bara några av de som den senaste tiden burit hennes design. ELLE fick en pratstund med smyckedesignern Petra Thoms som lämnade konsultlivet och startade Poem Objects förra året. Nu skapar hon smycken med en tydlig vision, utan att kompromissa med designen. Och vi förstår hypen!

Du startade förra året, hur har den första tiden varit?

– Jag har länge arbetat som designkonsult för andra modevarumärken samt drev eget klädföretag 2007 till 2014. Sedan dess har jag alltid velat återgå till att driva något eget, men den här gången ville jag fokusera på en specifik produkt. Jag älskar smycken och dess förmåga att förmedla en personlig touch, och med Poem vill jag skapa smycken som jag själv saknar – utan kompromisser. Uttrycksfulla och skulpturala, där inspirationen främst kommer från naturen.

Inspirationen till Poem Objects uttrycksfulla smycken kommer främst från naturen.

Du har fått stort genomslag snabbt och många kända personer har burit dina smycken. Hur hände det?

– Ja! Det är verkligen superkul, jag har fått hjälp av kompisar som jobbar i branschen och sedan har det bara spridits organiskt. Jag är väldigt tacksam för att så många vill bära mina smycken och att jag fått sådan fin respons. Sedan tror jag verkligen på att när man gör någonting man själv älskar utan att kompromissa, så syns det.

Annons

Vad kan vi vänta oss av Poem Objects framöver?

– Just nu fokuserar jag mest på att växa organiskt, men jag kommer även satsa på att lansera Poem i övriga Europa senare i höst. Jag skissar på nya kollektioner och laborerar med nya sätt att både visa och skapa smycken. Jag vill behålla kreativiteten och lekfullheten, men samtidigt skapa ett hållbart företag. Jag har valt att inte följa säsongskalendern med höst/vinter och vår/sommar, vilket gör att jag kan vara mycket mer fri i mitt arbetssätt och lansera mindre kollektioner. Det hade även varit intressant att göra ett samarbete med något annat modevarumärke som saknar smycken i sitt utbud.

Petra Thems ligger bakom smyckesmärket Poem Objects.
Petra Thems ligger bakom smyckesmärket Poem Objects.

Instagram: @poem_objects

Foto: Poem Objects

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons